Tentoonstellingen (video's)
-
Slavernij. Stemmen uit het verleden
De tentoonstelling ‘Slavernij. Stemmen uit het Verleden’ bood een diepgaand inzicht in het familieverhaal van maker en gastcurator Winston Brandon. Zijn tot slaaf gemaakte voorouder werd van Ghana naar Suriname overgebracht.
-
Tentoonstelling: Verborgen Noord-Holland, Atlantische slavernij in beeld
De tentoonstelling ‘Verborgen Noord-Holland, Atlantische slavernij in beeld’ liet zien welke sporen vier eeuwen kolonialisme hebben achtergelaten in Noord-Holland.
-
Paviljoen Welgelegen: het verleden opnieuw bekeken
De provincie heeft laten onderzoeken of, en zo ja in hoeverre, Paviljoen Welgelegen is gefinancierd met opbrengsten uit activiteiten die verband hielden met slavernij.
-
Copycat
De tentoonstelling Copycat stelde de vraag centraal wat de grenzen van reproductie zijn en wanneer een kopie een zelfstandig kunstwerk met een eigen betekenis wordt.
-
Collages-Assemblages
De Dreefexpositie ‘Collages-Assemblages’ was van 26 januari tot en met 1 april 2022 te zien in Paviljoen Welgelegen. Curator Rob de Vries ging op zoek naar de sporen van collages en assemblages in het werk van onder meer ARMAN, Armando en Carel Blotkamp.
-
UITZICHT
'UITZICHT' was een expositie in het kader van 75+1 jaar vrijheid over verzet tegen de vergetelheid van het verleden en over nieuwe vergezichten.
-
Buiten
Tijdens corona moesten mensen vooral binnen blijven en kreeg het ‘buiten’ een andere lading. Het buiten lokt. Een mooi uitgangspunt voor deze tentoonstelling.
-
Curator over de tentoonstelling: Buiten
Curator Rob de Vries vertelt meer over deze expositie met werken van onder meer Armando, Mari Boeyen, Sjoerd Buisman, Adam Colon en Piet Tuytel.
-
Reanimatie
De kunstenaars zochten in deze expositie een vorm om verval, het virus, oorlogen en andere duistere processen in de wereldgeschiedenis te laten zien.
-
Curator en kunstenaars over de tentoonstelling: Reanimatie
Curator Bianca Vooges en kunstenaars Nicolette Swaak, Jim Mooijekind, Violaine Chapallaz, Startel, Heddy-John Appeldoorn en Axel Funke vertellen meer over deze expositie.