Nieuws

 • Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen

  25 april 2017 Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen De provincie Noord-Holland is genoodzaakt een groot deel van de bomen aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239) weg te halen.
 • Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland

  25 april 2017 Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland logo De Nationale Viering Bevrijding begint dit jaar in de provincie Noord-Holland. In de ochtend van vrijdag 5 mei staan verhalen over vrijheid centraal. Inwoners van Noord-Holland geven in de tuin van het provinciehuis in Haarlem, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, hun persoonlijke verhaal over vrijheid door.
 • Spreek je uit over jouw Noord-Holland

  25 april 2017 Spreek je uit over jouw Noord-Holland Je mening geven zonder bang te zijn. Dat is helaas niet in alle landen vanzelfsprekend. Gelukkig kan dit in Nederland wel. Een voorrecht waar we met zijn allen 5 mei bij stil staan. Spreek je ook uit, over wat jij onmisbaar vindt aan Noord-Holland.
 • Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren

  Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren is tijdens de vergadering van Provinciale Staten (10 april) als Statenlid geïnstalleerd en beëdigd. Hij neemt de plaats in van Lammert van Raan die is verkozen tot lid van de Tweede Kamer. Zoon was tot voor kort duo-commissielid.
 • Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan

  20 april 2017 Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan De provincie Noord-Holland, de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en Waternet hebben besloten geen fietspad aan te leggen van ingang De Oase naar de Zandvoortselaan door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Verkeer rijdt tijdens proef beter door op N516 In Zaanstad

  20 april 2017 Verkeer rijdt tijdens proef beter door op N516 In Zaanstad Een innovatieve proef op de Thorbeckeweg in Zaanstad (N516) heeft laten zien dat met het koppelen van verkeersdata het verkeer beter doorrijdt.
 • Naar emissieloze kassen voor de toekomst

  20 april 2017 Naar emissieloze kassen voor de toekomst De provincie bevordert de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw met een subsidie van € 9,3 miljoen voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden.
 • Veel steun voor UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

  20 april 2017 Veel steun voor UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie Vandaag werd in Utrecht een belangrijke stap gezet in het nominatieproces van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). De NHW is genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed, als uitbreiding van het sinds 1996 bestaande Werelderfgoed Stelling van Amsterdam (SvA).
 • Metropoolregio Amsterdam: meer elektrische voertuigen, meer laadpalen

  20 april 2017 Metropoolregio Amsterdam: meer elektrische voertuigen, meer laadpalen In het project Metropoolregio Amsterdam-Elektrisch werken sinds 2012 de overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samen aan het stimuleren van elektrisch vervoer.
 • Provincie stimuleert succesvol zelfbouw

  20 april 2017 Provincie stimuleert succesvol zelfbouw Het zelfbouwbeleid van de provincie Noord-Holland stimuleert potentiële zelfbouw en neemt belemmeringen daarvoor weg.
 • Molenplaats uit 17e eeuw gevonden bij N244 in Zuidoost-Beemster

  19 april 2017 Molenplaats uit 17e eeuw gevonden bij N244 in Zuidoost-Beemster Bij de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de Purmerenderweg naar de N244 in Zuidoost-Beemster heeft de Provincie Noord-Holland de restanten gevonden van een molenplaats, die is gebouwd tussen 1632 en 1635. De resten liggen voor een deel onder het talud van de N244. De molen maakte deel uit van de zogeheten Draaioordergang. Zo’n vijftig windmolens zorgden van begin 17e eeuw tot eind 19e eeuw voor het droogmalen en drooghouden van de Beemster.
 • Overeenkomst Heijmans en provincie Noord-Holland definitief

  19 april 2017 Overeenkomst Heijmans en provincie Noord-Holland definitief Provincie Noord-Holland en Heijmans hebben een akkoord bereikt over de definitieve vaststellingsovereenkomst (VOK) voor het project N23 Westfrisiaweg. De openstelling van de weg is voorzien eind 2018.
 • Nieuwe tentoonstelling Cold Cases en meespeuren in de meivakantie

  18 april 2017 Nieuwe tentoonstelling Cold Cases en meespeuren in de meivakantie De nieuwe tentoonstelling ‘Cold Cases’ in Huis van Hilde belicht het gebruik van forensische technieken in de archeologie. De bezoeker gaat zelf op onderzoek uit.
 • Circulaire economie vergt lef en overtuiging

  Circulaire economie vergt lef en overtuiging2 Braakliggend land inzaaien met vlas dat vervolgens gebruikt wordt voor verf. Van bouwafval nieuwe bakstenen maken. Of van de niet gebruikte harten van de ‘ananas in blik’ poeder maken dat weer gebruikt wordt door de voedselindustrie. Het zijn 3 voorbeelden van circulaire economie: afvalstoffen omzetten in bruikbare grondstoffen en producten. Ondernemers presenteerden deze voorbeelden onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer tijdens het Europees Forum, een jaarlijkse bijeenkomst voor Statenleden uit de Randstad.
 • Wegwerkzaamheden Middenweg in Heerhugowaard vanaf 1 mei

  18 april 2017 Wegwerkzaamheden Middenweg in Heerhugowaard vanaf 1 mei omleidingsbord Aan de onderdoorgang onder de Middenweg in Heerhugowaard worden van 1 mei tot en met half juni 2017 werkzaamheden uitgevoerd.
 • Provincie draagt bij aan woonconcept In between places

  14 april 2017 Provincie draagt bij aan woonconcept In between places Het in het Gooi unieke woonconcept ‘In between places’ in Hilversum werd gisteren officieel geopend door Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Zij werd hierbij geassisteerd door wethouder Nicolien van Vroonhoven en Dudok Wonen-bestuurder Harro Zanting.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water!

  14 april 2017 Kom zwemmen in Noord-Hollands water! opsomming Het officiële zwemseizoen start op maandag 1 mei. In Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Natuurvriendelijke oevers in Noord-Holland

  14 april 2017 Natuurvriendelijke oevers in Noord-Holland De provincie Noord-Holland stelt ruim € 520.000 beschikbaar voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers in kanaal Omval Kolhorn en het Schagerkoggekanaal. Hier wordt in 2017 en 2018 de beschoeiing vervangen.
 • Werkzaamheden Ring Alkmaar: mogelijk ernstige hinder Laan van Tata (N245)

  13 april 2017 Werkzaamheden Ring Alkmaar: mogelijk ernstige hinder Laan van Tata (N245) De provincie Noord-Holland verricht van 18 tot en met 28 april 2017 asfaltwerkzaamheden bij de kruising Laan van Tata (N245). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging.
 • Leefbaarheidsonderzoek Noordzeekanaalgebied geeft inzicht in woonbeleving en overlast

  13 april 2017 Leefbaarheidsonderzoek Noordzeekanaalgebied geeft inzicht in woonbeleving en overlast De haven en industrie van het Noordzeekanaalgebied is van zeer beperkte invloed op de leefbaarheid van de woonomgeving.
 • Gezocht: Herbestemmingsproject 2017

  13 april 2017 Herbestemmingsproject 2017 Het steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland zoekt het meest interessante leegstaande gebouw of complex in een Noord-Hollandse gemeente.
 • Bijeenkomsten kwaliteitsbeeld Noord-Hollands landschap 2050

  Kwaliteitsbeeld Noord-Hollands landschap 2050 De PARK (Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Noord-Holland) houdt 13 april, 11 mei en 29 juni bijeenkomsten over het Kwaliteitsbeeld voor het Noord-Hollandse landschap 2050. Deze serie is bedoeld voor medewerkers van Noord-Hollandse gemeenten en organisaties die betrokken zijn bij de planontwikkeling, het beheer en het behoud van het landschap.
 • Twitterende weginspecteur is ambassadeur van de provincie

  12 april 2017 Twitterende weginspecteur is ambassadeur van de provincie Opsomming Sinds ze twitteren over wat ze langs de weg meemaken, genieten de weginspecteurs van de provincie een zekere faam onder de medeweggebruikers die hen online volgen. “We zagen je altijd wel rijden, nu weten we ook wat jullie doen.”
 • De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

  12 april 2017 De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt!
 • Heemstede krijgt Compliment voor een oorlogsmonument

  12 april 2017 Heemstede krijgt Compliment voor een oorlogsmonument Opsomming Het Compliment voor een oorlogsmonument 2017 is toegekend aan het Vrijheidsbeeld en Het Boek van de Namen in Heemstede.
 • HEMbrug in beeld als hart van de Stelling van Amsterdam

  12 april 2017 HEMbrug in beeld als hart van de Stelling van Amsterdam Opsomming HEMbrug presenteert vanaf 13 april de foto-expositie ‘Schot in de Roos’, bedoeld om het front van de Stelling van Amsterdam te verenigen met het hart van de Stelling: het HEMbrugterrein.
 • Wildspotten vanuit je luie stoel

  11 april 2017 Wildspotten vanuit je luie stoel Met tientallen camera’s monitort de provincie Noord-Holland welke dieren gebruik maken van de faunapassages.
 • 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland

  11 april 2017 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland Steden hebben een grote aantrekkingskracht. De verwachting is dat ruim 65% van de wereldbevolking in 2050 in steden woont. Ook in Noord-Holland zien we die trend.
 • A9 niet langer door Badhoevedorp: nieuwe weg feestelijk geopend

  10 april 2017 A9 niet langer door Badhoevedorp: nieuwe weg feestelijk geopend Opsomming De A9 loopt sinds maandagochtend 10 april niet meer dwars door Badhoevedorp heen.
 • Twee maal zoveel forten open bij Start Fortenseizoen

  07 april 2017 Twee maal zoveel forten open bij Start Fortenseizoen in Paasweekend In het paasweekend, van 15 t/m 17 april, gaan de forten en ander waterlinie-erfgoed, zoals vestingwerken en bunkers, weer open voor publiek. Met als thema “Verborgen schatten van de waterlinies” organiseren meer dan 50 locaties activiteiten.
 • ‘De Noord-Hollandse kust is van ons allemaal’

  07 april 2017 ‘De Noord-Hollandse kust is van ons allemaal’ Balans tussen rust en reuring. Daar gaat het om bij het Toekomstperspectief Noord-Hollandse kust. Tijdens de afsluiting van de eerste dag van de Landelijke Stranddagen op 6 en 7 april vertelde gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling van de provincie Noord-Holland Joke Geldhof hier meer over.
 • Fietsen langs vrijheidsverhalen

  06 april 2017 Fietsen langs vrijheidsverhalen “Een volk dat zijn geschiedenis niet kent, heeft geen toekomst. Daarom wordt het steeds belangrijker om verhalen op te tekenen en door te geven.” Met deze woorden opende gedeputeerde Jaap Bond op 5 april de fietsroute Vrijheid en onvrijheid in het Gooi.
 • Provincie geeft agrarische bedrijven ruimte voor groei

  06 april 2017 Provincie geeft agrarische bedrijven ruimte voor groei Om ruimte voor groei te bieden aan agrarische bedrijven wil de provincie in heel Noord-Holland maximaal 2 ha aan bebouwing per bedrijf toestaan.
 • Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland

  05 april 2017 Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland De provincie Noord-Holland is op zoek naar projecten die bestaande sloepennetwerken kunnen verbeteren en uitbreiden. Hier is €200.000 subsidie voor beschikbaar. Noord-Holland is een belangrijke waterrecreatieprovincie en de provincie wil deze positie behouden en versterken vanuit economisch en maatschappelijk belang. De aanwezigheid van goede en voldoende vaarroutes is daarbij heel belangrijk.
 • Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9

  05 april 2017 Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9 De tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief wordt door Gedeputeerde Staten (GS) niet toegevoegd aan de planstudie Verbinding A8-A9. GS geven hiermee gehoor aan het dringende advies van de regio, verenigd in de stuurgroep Verbinding A8-A9. Deze sprak zich eind vorige maand unaniem uit tegen het toevoegen van de tunnelvariant aan het onderzoek.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug in nacht van 6 op 7 april 2017

  04 april 2017 Werkzaamheden Leeghwaterbrug in nacht van 6 op 7 april 2017 In de nacht van 6 op 7 april 2017 vinden onderzoekswerkzaamheden plaats aan de Leeghwaterbrug (N242).
 • Bus 75 vanaf vandaag over nieuwe busbaan tussen IJmuiden en Haarlem

  02 april 2017 Bus 75 vanaf vandaag over nieuwe busbaan tussen IJmuiden en Haarlem Na een feestelijke opening van de nieuwe busbaan HOV Velsen afgelopen zaterdag kunnen vanaf vandaag alle reizigers met buslijn 75 over de splinternieuwe busbaan rijden. Deze lijn wordt vanaf 3 september 2017 vervangen door R-net lijn 385.
 • Weblog: Zo blijft ons wegennet in topconditie

  31 maart 2017 Weblog Zo blijft ons wegennet in topconditie Een tijdje geleden berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek dat provincies in 2017 2,3 miljard euro hebben begroot voor verkeer en vervoer. Dat is 42% van de totale begroting. In Noord-Holland ligt dit percentage nog iets hoger: we investeren elk jaar zo‘n 270 miljoen euro in onze infrastructuur.
 • Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland

  31 maart 2017 Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland Singer-songwriter Douwe Bob is de eerste artiest die op 5 mei optreedt op Bevrijdingspop in de provinciehoofdstad van Noord-Holland, Haarlem.
 • Provincie Noord-Holland in gesprek met omgeving voor herstel Natura 2000-gebieden

  31 maart 2017 Provincie Noord-Holland in gesprek met omgeving voor herstel Natura 2000-gebieden De provincie Noord-Holland wil meer in gesprek met de omgeving als het gaat om de toekomstige herstelmaatregelen in Natura 2000-gebieden. Natura 2000 is een netwerk van beschermde natuurgebieden in de Europese Unie.
 • Publiekscentrum SHIP zeesluis IJmuiden open voor publiek

  30 maart 2017 Publiekscentrum SHIP zeesluis IJmuiden open voor publiek Het Sluis- en Haven Informatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex in IJmuiden is op 30 maart 2017 geopend. Het nieuwe gebouw huisvest een vaste en wisselende tentoonstelling over het Noordzeekanaalgebied en de nieuwe zeesluis. Ook is er een lesruimte waar jongeren technieklessen krijgen, een aantal vergaderruimtes en een restaurant. Het SHIP neemt de bezoeker mee in het verhaal van de regio van nu en in de toekomst. Vanaf 31 maart 2017 is het SHIP open voor publiek. De opening werd verricht door gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland.
 • Duinlandschap Noord-Holland hersteld

  30 maart 2017 Duinlandschap Noord-Holland hersteld Het duinlandschap in Noord-Holland is een van de parels van de Noord-Hollandse natuur. Om dit beschermde natuurgebied optimaal te behouden en waar nodig te herstellen zijn voor de verschillende gebieden die deel uitmaken van de duinstrook beheerplannen opgesteld. De plannen zijn opgesteld in samenspraak met de omgeving. U kunt de conceptplannen in zien van 30 maart 2017 tot en met 10 mei 2017. In deze periode kunt u op het plan reageren door een zienswijze in te dienen.
 • Noord-Holland goed op weg naar een duurzame energievoorziening

  29 maart 2017 Noord-Holland goed op weg naar een duurzame energievoorziening De provincie werkt samen met inwoners, bedrijven, woningcorporaties, gemeenten en tal van andere partijen aan de energietransitie in Noord-Holland.
 • Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Alkmaar en Heerhugowaard (N242)

  29 maart 2017 Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Alkmaar en Heerhugowaard (N242) De provincie Noord-Holland verricht van 4 tot en met 12 april 2017 asfaltwerkzaamheden op de oostelijke rijbaan van Alkmaar richting Heerhugowaard (N242). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder in beide richtingen zorgen, zoals filevorming of vertraging. Doordeweeks zijn overdag geen afsluitingen.
 • Tijdelijke brug voor veilige voetgangersoversteek over N235 bij Ilpendam

  29 maart 2017 Tijdelijke brug voor veilige voetgangersoversteek over N235 bij Ilpendam De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam laten samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam een tijdelijke voetgangersbrug aanleggen over de Jaagweg (N235) in Ilpendam. Door deze tijdelijke brug kunnen voetgangers veilig oversteken tijdens de werkzaamheden aan de N235 die plaatsvinden van juni tot en met september 2017.
 • Willem Arondéuslezing 2017 door Bas Haring

  28 maart 2017 Willem Arondéuslezing 2017 door Bas Haring Bas Haring, filosoof en wetenschapper, houdt dit jaar de Willem Arondéuslezing.
 • Kandidaten burgemeester Bloemendaal

  28 maart 2017 Kandidaten burgemeester Bloemendaal Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Bloemendaal hebben 19 personen gesolliciteerd, 6 vrouwen en 13 mannen.
 • Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond?

  28 maart 2017 Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond? De kwaliteit van bodem, water en lucht in Noord-Holland is sterk verbeterd. En dat is maar goed ook want het is de basis voor een gezond en goed leven. Maar is het goed genoeg?
 • Genomineerden 'Compliment voor een oorlogsmonument 2017' bekend

  28 maart 2017 Genomineerden 'Compliment voor een oorlogsmonument 2017' bekend Opsomming Op 11 april 2017 reiken de provincie Noord-Holland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen het 'Compliment voor een oorlogsmonument' uit.
 • Laat je rondleiden door Paviljoen Welgelegen

  28 maart 2017 Laat je rondleiden door het historische provinciehuis Paviljoen Welgelegen Wie altijd al heeft willen weten hoe de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, leefde, kan dit nu zelf ontdekken.
 • Afsluitingen Dijkweg en Langereis 2 en 3

  28 maart 2017 Afsluitingen Dijkweg en Langereis 2 en 3 Opsomming De provincie Noord-Holland voert van 6 april tot en met 7 juni 2017 werkzaamheden uit voor de aanleg van de ovonde. Deze werkzaamheden maken deel uit van de eerste bouwfase.
 • Beperkte doorvaarthoogte door onderhoud brug Broek in Waterland (N247)

  27 maart 2017 Beperkte doorvaarthoogte door onderhoud aan brug Broek in Waterland (N247) Opsomming De provincie Noord-Holland voert onderhoud uit aan de brug in Broek in Waterland (N247).
 • Feestelijke opening busbaan HOV Velsen

  27 maart 2017 Feestelijke opening busbaan HOV Velsen Opsomming Kom op zaterdag 1 april een feestje vieren op de nieuwe busbaan van HOV Velsen, voordat de bussen er overheen gaan rijden!
 • Fibulae in de schijnwerpers in Huis van Hilde

  27 maart 2017 Fibulae Opsomming Deze maand ligt de Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde vol met fibulae, de mooi versierde kledingspelden uit vroeger tijden.
 • Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant

  Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9 (bestuurders van de gemeenten, Vervoersregio en Rijkswaterstaat) zijn unaniem tegen het toevoegen van de tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief.
 • Jongeren ontwerpen poster 'Vier vijf mei met mij'

  24 maart 2017 Jongeren ontwerpen poster Vier vijf mei met mij Vier vijf mei met mij. Een groep jongeren die tijdens de eerste Vrijplaats in Beverwijk deelnam aan de workshops lichtkunst en dichten, heeft een beeldmerk met dit motto ontwikkeld. Samen gingen zij in het Grafisch Atelier Haarlem aan de slag met jongeren-taalkundige Anne Sollie.
 • Nieuw land in de Loosdrechtse plassen

  24 maart 2017 Nieuw land in de Loosdrechtse plassen Vijf bestuurders zitten op hun knieën aan de rand van het drijvende ponton in de Loosdrechtse plassen. Onder een mooi lentezonnetje knopen ze de laatste wilgentakken aan een raster dat over een lengte van 250 meter het water insteekt. Deels is het raster al gevuld met bagger, om een idee te krijgen hoe de legakker langs de Muyeveldse Wetering er straks uit gaat zien.
 • Restauratie Juffershuis afgerond

  Restauratie Juffershuis afgerond Gedeputeerde Jack van der Hoek opende 23 maart officieel Gasterij Leyduin, gevestigd in het gerestaureerde houten Juffershuis uit 1796 op Buitenplaats Leyduin in Zuid-Kennemerland. De restauratie van het Juffershuis is hiermee afgerond.
 • Betere doorstroming en kostenbesparing door bundelen bediencentrales

  Betere doorstroming en kostenbesparing door bundelen verkeerscentrales Op initiatief van de provincie Noord-Holland hebben een aantal decentrale overheden de handen ineengeslagen om gezamenlijk een forse stap voorwaarts te zetten in de manier waarop hun zogenaamde bediencentrales momenteel werken. Door het bundelen van de bediencentrales kan het verkeer naar verwachting 15 procent sneller doorstromen. Ook leidt de samenwerking en het slim integreren van de systemen volgens experts tot een kostenbesparing van 10 tot 20 procent.
 • Nieuw P+R-terrein met beginhalte lijn 376 (Purmerend) vanaf 3 april in gebruik

  Nieuw P+R-terrein met beginhalte lijn 376 Purmerend vanaf 3 april in gebruik De provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Purmerend nemen 3 april 2017 een nieuw P+R-terrein in gebruik ter hoogte van de Salvador Allendelaan in Purmerend. Het P+R-terrein voorziet in parkeergelegenheid en een beginhalte voor lijn 376 richting Amsterdam-Zuidoost. Deze lijn krijgt daardoor een routewijziging in Overwhere-Noord, Purmerend.
 • Plaatsen brugdek Lasschoterbrug (N241) kanaal Schagen-Kolhorn

  Plaatsen brugdek Lasschoterbrug (N241) kanaal Schagen Kolhorn De provincie Noord-Holland vervangt de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen- Kolhorn tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248) in Schagen. De liggers, die samen het dek van de nieuwe brug gaan vormen, worden 28 maart 2017 ingehesen. Vaarweggebruikers kunnen hierdoor te maken krijgen met enige vertraging.
 • Herdenkingsboom hongerwinterkinderen geplant

  23 maart 2017 Herdenkingsboom hongerwinterkinderen geplant Opsomming In de Hongerwinter van 1944-1945 stapte de 9-jarige Dirk van Reenen in Hilversum in de open laadbak van een vrachtwagen die hem naar Ruinen in Drenthe bracht, om daar aan te sterken. Het redde zijn leven.
 • Meer duidelijkheid voor Westpoort en Hoogtij over Programma Aanpak Stikstof

  22 maart 2017 Meer duidelijkheid voor Westpoort en Hoogtij over Programma Aanpak Stikstof Bedrijven op de bedrijventerreinen Westpoort en Hoogtij die zich willen vestigen of die willen uitbreiden krijgen meer duidelijkheid over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Nieuwe beleidsregels van de provincie Noord-Holland in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moeten ervoor zorgen dat de bedrijven in het havengebied rond Amsterdam niet meer depositieruimte aanvragen dan ze nodig hebben. De nadere beleidsregels zijn opgesteld in samenwerking met het havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord.
 • Fietstunnels N201 in Hoofddorp nog gesloten

  22 maart 2017 Fietstunnels N201 in Hoofddorp nog gesloten In tegenstelling tot een eerder bericht, is de fietstunnel onder de N201 in Hoofddorp bij de brandweer nog even gesloten.
 • Na gemeente Blaricum nu ook voorstel HOV in ‘t Gooi voor gemeente Huizen

  22 maart 2017 Na gemeente Blaricum nu ook gemeente Huizen een voorstel HOV in ‘t Gooi Het college van Gedeputeerde Staten (GS) heeft op 21 maart ingestemd met een brief van provincie Noord-Holland met daarin een voorstel aan de gemeente Huizen. In deze brief wordt een poging gedaan om de bestuurlijke impasse omtrent het project HOV in ’t Gooi te beëindigen.
 • Energiebesparing in de industrie - Praat op 12 april mee over kansen en belemmeringen

  22 maart 2017 Energiebesparing in de industrie Op woensdag 12 april (16.30 – 20.00 uur) organiseert de provincie Noord-Holland een bijeenkomst over energiebesparing bij bedrijven. Vertegenwoordigers van bedrijven die onder provinciaal gezag vallen zijn van harte welkom. Gedeputeerden Jack van der Hoek en Adnan Tekin en leden van Provinciale Staten gaan graag in gesprek over de kansen en belemmeringen die er zijn als het gaat om energiebesparing.
 • OV-reizigers waarderen busvervoer in Noord-Holland voor derde keer op rij als beste van Nederland

  22 maart 2017 OV-reizigers waarderen busvervoer in Noord-Holland voor derde keer op rij als beste van Nederland Uit de barometer over klantwaardering van OV-reizigers die woensdag 22 maart is verschenen, blijkt dat de busconcessies die vallen onder de provincie Noord-Holland de hoogste gewogen score van alle ov-autoriteiten hebben gekregen.
 • REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  21 maart 2017 REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis 2 Vrijheid is kwetsbaar, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Centraal in de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei staat het doorgeven van verhalen en herinneringen over vrijheid.
 • Provincie Noord-Holland in gesprek met Eerste Kamer

  21 maart 2017 Provincie Noord-Holland in gesprek met Eerste Kamer Een delegatie van Provinciale en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht discussieert woensdagochtend 22 maart 2017 in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met leden van de Eerste Kamer over actuele thema's.
 • ‘De Wilde Stad’ voor jongeren

  21 maart 2017 'De Wilde Stad' voor jongeren De provincie Noord-Holland sponsort de film ‘De Wilde Stad’. Door samen met de makers van de film op te trekken wil de provincie jongeren laten zien hoe mooi natuur in je eigen omgeving is.
 • Noord-Hollandse jongeren vloggen over vrijheid

  21 maart 2017 Noord-Hollandse jongeren vloggen over vrijheid Opsomming Hoe maak je vlogs en hoe gebruik je YouTube om die filmpjes te delen? Noord-Hollandse jongeren ontdekten de fijne kneepjes van het ‘vloggen’ afgelopen zaterdag tijdens de derde VrijPlaats, in Hilversum.
 • Finalisten Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2016/2017 bekend

  20 maart 2017 Finalisten Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2016/2017 bekend Opsomming De jury van de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – heeft uit de negentig genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt.
 • Programma Aanpak Stikstof aangepast

  20 maart 2017 Programma Aanpak Stikstof aangepast Opsomming Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is geactualiseerd voor 2017. De provincie Noord-Holland en de andere provincies hebben op 31 januari ingestemd met de aanpassingen van het Rijk.
 • Hoe heeft het busvervoer in Noord-Holland in het vierde kwartaal 2016 gepresteerd?

  20 maart 2017 Hoe heeft het busvervoer in Noord-Holland in het vierde kwartaal 2016 gepresteerd? Opsomming Voor iedereen die in één oogopslag wil zien hoe het busvervoer in de Noord-Hollandse concessies presteert, publiceert de provincie ieder kwartaal een overzichtelijke monitor met daarin cijfers van de kernprestaties omtrent het busvervoer.
 • Güner Tuzgöl (16) draagt op 4 mei op de Dam zijn gedicht voor

  17 maart 2017 Güner Tuzgöl (16) spreekt op 4 mei op de Dam Güner Tuzgöl (16) uit Heemstede draagt op 4 mei zijn gedicht ‘Geluk’ voor tijdens de Nationale Herdenking op de Dam. De scholier van het Eerste Christelijke Lyceum Haarlem won de finale van de wedstrijd Dichter bij 4 mei die 16 maart in het Patronaat in Haarlem plaatsvond. Neal de Hoop (12) uit Alkmaar draagt op 5 mei tijdens de live-uitzending van de Nationale Viering Bevrijding zijn verhaal over vrijheid voor.
 • Aansluiting parallelweg N241 op Haringhuizerweg in Schagen

  16 maart 2017 Aansluiting parallelweg N241 op Haringhuizerweg in Schagen De provincie Noord-Holland is bezig met de herinrichting van de N241. Een van de onderdelen is de aansluiting van de nieuwe parallelweg langs de Provincialeweg (N241) in Schagen op de Haringhuizerweg.
 • Tolhuissluis in De Kwakel deels gestremd voor scheepvaart

  16 maart 2017 Tolhuissluis in De Kwakel deels gestremd voor scheepvaart De provincie Noord-Holland voert onderhoud uit aan de grote kolk (doorgang) van de Tolhuissluis in De Kwakel. De grote kolk is daarom gestremd voor het scheepvaartverkeer van 27 maart tot en met 6 april 2017. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.
 • Start bouw fietsbrug in Nigtevecht

  16 maart 2017 Start bouw fietsbrug in Nigtevecht De bouw van de fietsbrug bij Nigtevecht begint op 22 maart met het heien van de palen aan de oostzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal. De constructie van de fietsbrug start half mei en duurt ongeveer 4 maanden. De aanleg van een faunatunnel onder de drukke Kanaaldijk-Oost, start in de eerste week van april.
 • Meer cultuur in de klas

  15 maart 2017 Meer cultuur in de klas De komende vier jaar wordt er 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de Noord-Hollandse cultuureducatie. 300 scholen in 32 Noord-Hollandse gemeenten kunnen deelnemen aan het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK). Dit is mogelijk dankzij een gezamenlijke investering van het rijk, de provincie en de gemeenten.
 • Ontwerp-vergunningen voor windparken Spuisluis en Ferrum vastgesteld

  15 maart 2017 Ontwerp-vergunningen voor windparken Spuisluis en Ferrum vastgesteld Gedeputeerde Staten hebben de ontwerp-vergunningen en de ontwerp-verklaringen van geen bedenkingen (VVGB) vastgesteld voor de windparken Ferrum en Spuisluis in Velsen. De stukken liggen van 23 maart t/m 4 mei 2017 ter inzage.
 • Noord-Holland vergoedt landbouwschade door kraai, duif, kauw, konijn en spreeuw

  15 maart 2017 Noord-Holland vergoedt landbouwschade door kraai, duif, kauw, konijn en spreeuw De provincie Noord-Holland vergoedt tijdelijk de schade aan agrarische gewassen die veroorzaakt wordt door zwarte kraai, houtduif, kauw, konijn en spreeuw. Er is voor deze soorten momenteel geen geldend faunabeheerplan, waardoor het niet is toegestaan deze soorten te schieten.
 • Commissaris van de Koning doopt tulp Golden Dragon

  15 maart 2017 Commissaris van de Koning doopt tulp Golden Dragon Commissaris van de Koning Remkes heeft op woensdagochtend 15 maart het Tulip Trade Event In Wervershoof geopend met de doop van een tulp.
 • Verduurzaming Noord-Hollandse zeehavens krijgt vervolg

  15 maart 2017 Verduurzaming Noord-Hollandse zeehavens krijgt vervolg opsomming De investeringen van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland in verduurzaming van de Noord-Hollandse zeehavens krijgen een vervolg.
 • Hoe bak je biefstuk zonder gas?

  14 maart 2017 Hoe bak je biefstuk zonder gas? Het klimaat verandert en olie, gas en kolen raken langzaam op. Een volledige overstap naar duurzame energiebronnen is dan ook noodzakelijk.
 • Reparatie asfalt Pontweg (N501) op Texel

  13 maart 2017 Reparatie asfalt Pontweg (N501) op Texel Opsomming De provincie Noord-Holland voert van 20 tot en met 31 maart 2017 onderhoudswerkzaamheden uit aan de Pontweg (N501) op Texel. De N501 tussen de Amaliaweg en de Emmalaan is daardoor afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Open dag HOV Velsen op 1 april

  Open dag HOV Velsen 1 april De dag voordat de busbaan van HOV Velsen in gebruik wordt genomen, is er een open dag. Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Velsen, de provincie Noord-Holland en Connexxion. Er is een ochtend- en een middagprogramma. Kom ook!
 • Bussen HOV Velsen gaan 2 april rijden

  Bussen HOV Velsen gaan 2 april rijden Het is zondag 2 april 2017 zover: dan start de dienstregeling en wordt de nieuwe busbaan van HOV Velsen in gebruik genomen. Deze nieuwe verbinding is een belangrijke schakel in het HOV-netwerk R-net. Het biedt reizigers tussen Haarlem en IJmuiden frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.
 • Ahmet Polat legt veranderend Noord-Hollands landschap vast

  10 maart 2017 Ahmet2 Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2015-2016, legt tot augustus 2017 het Noord-Hollandse landschap vast.
 • Organisaties slaan handen ineen voor duurzamer Noord-Holland

  10 maart 2017 Organisaties slaan handen ineen voor duurzamer Noord-Holland Een groot aantal organisaties in Noord-Holland heeft op 9 maart 2017 twee deals gesloten om Noord-Holland duurzamer te maken. Het gaat om organisaties als provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, Schiphol, Havenbedrijf Amsterdam, waterschappen en verschillende gemeenten. Met de intentieverklaringen spreken de organisaties af om het gebruik van primaire grondstoffen versneld terug te dringen (circulaire economie). De tweede deal ziet toe op het terugdringen van het eigen energiegebruik en het samen opwekken van duurzame energie.
 • Brugkelder Vechtbrug Weesp alsnog geplaatst

  Brugkelder Vechtbrug Weesp alsnog geplaatst De brugkelder bij de Vechtbrug in Weesp is vrijdagochtend 10 maart alsnog geplaatst. Harde wind zorgde er donderdag voor dat de hijswerkzaamheden moesten worden uitgesteld. De brugkelder vormt de basis van de nieuwe brug waarin straks het brugmechanisme wordt geplaatst.
 • Werkzaamheden Ring Alkmaar: mijd kruising De Nollen/Huiswaarderweg (N245/N508)

  Ring Alkmaar De provincie Noord-Holland voert van 13 tot en met 22 maart 2017 asfaltwerkzaamheden uit op de kruising De Nollen/Huiswaarderweg (N245/N508) op de Ring Alkmaar Noord-Oost. De afsluitingen en omleidingen kunnen, voornamelijk overdag in het weekend, voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging.
 • Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen

  10 maart 2017 Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen Agrariërs die geen mogelijkheden zien voor natuurbeheer en hun bedrijf uit een natuurgebied willen verplaatsen, kunnen daarbij hulp krijgen van de provincie Noord-Holland. Zo ontstaat ruimte voor het Natuurnetwerk Nederland. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor jaarlijks € 500.000 beschikbaar.
 • Leggers fly-over HOV Schiphol-Oost liggen op hun plek

  Leggers fly-over HOV Schiphol Oost liggen op hun plek 3 Maar liefst 25 leggers van de nieuwe fly-over van de busbaan voor HOV Schiphol-Oost zijn 6 tot 10 maart op hun plaats gelegd. De operatie, uitgevoerd door Combinatie Mobilis- Van Gelder, is met zo min mogelijk hinder voor het verkeer voltooid.
 • Kaas is goed voor weidevogels

  Kaas is goed voor weidevogels prijsvraag 'Rondje Rondehoep’, zo heet de kaas die Mathilde van Otterloo en Joost van der Kroon maken. Kaas die goed is voor de weidevogels bij Amsterdam. Want een deel van de verkoopopbrengst gaat naar het weidevogelbeheer. Met deze kaas wonnen de kaasmakers 8 maart 2017 €15.000 met de prijsvraag Amstelland Natuurlijk Culinair voor het meest duurzame streekproduct uit Amstelland.
 • Herstelwerkzaamheden busbaan N235 tussen Ilpendam en Purmerend

  Herstelwerkzaamheden busbaan N235 tussen Ilpendam-Purmerend Aan de busbaan langs de N235 tussen Ilpendam en Purmerend vinden zaterdag 11 maart asfaltherstelwerkzaamheden plaats. Deze herstelwerkzaamheden zijn nodig, omdat donderdag 9 maart een scheur is ontstaan in het wegdek door het vervangen van de damwanden van het Noordhollandsch Kanaal.
 • Kappen zieke bomen langs provinciale wegen N243 (Beemster) en N247 (Scharwoude)

  Kappen zieke bomen langs provinciale wegen N243 Beemster en N247 Scharwoude Bij een aantal bomen langs de Schermerhornerweg in Beemster (N243) en tussen Edam en Scharwoude (N247) is essentaksterfte geconstateerd. Om te voorkomen dat de veiligheid van de weggebruikers in gevaar komt, worden de zieke bomen tussen 13 en 17 maart 2017 gekapt.
 • Werksessie over Toekomstperspectief kust Noord-Holland

  09 maart 2017 Werksessie over Toekomstperspectief kust Noord-Holland De provincie houdt op 9 maart met de kustgemeenten, waterbeheerders en waterwinbedrijven, natuur(beheer)organisaties, maatschappelijke organisaties en de recreatieve branche een eerste werksessie over de toekomst van de Noord-Hollandse kust.
 • Weidevogels blijven extra aandacht verdienen

  09 maart 2017 Weidevogels blijven extra aandacht verdienen De weidevogel is niet weg te denken uit het Noord-Hollands landschap. Daarom investeert de provincie Noord-Holland ook in 2017 in zijn leefgebied.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  09 maart 2017 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 16 tot en met 19 maart 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Metropoolregio Amsterdam vraagt nieuw kabinet om Nationaal Programma Metropolen

  08 maart 2017 Metropoolregio Amsterdam vraagt nieuw kabinet om Nationaal Programma Metropolen De Metropoolregio Amsterdam vraagt het nieuwe kabinet om te investeren in de kracht van de Hollandse metropolen. Sterkere verbindingen tussen steden en de omliggende regio kunnen Nederland als geheel sterker maken.
 • Werkzaamheden Stolperbasculebrug in Schagen eerder klaar

  08 maart 2017 Stolperbasculebrug in Schagen week afgesloten voor verkeer Het onderhoud aan de Stolperbasculebrug in de gemeente Schagen is voorspoedig verlopen. Hierdoor is de brug vanaf woensdagavond 8 maart 21.00 uur weer open voor al het verkeer.
 • Noord-Holland ondertekent Green Deal aardgasvrije wijken

  08 maart 2017 Noord-Holland ondertekent Green Deal aardgasvrije wijken Met de ondertekening van de Green Deal aardgasvrije wijken wordt een eerste concrete stap gezet in de uitwerking van de Energieagenda waarin het kabinet de route schetst naar een CO2-arme samenleving in 2050. De Green Deal stelt gemeenten in staat om woningen op een andere manier te laten verwarmen dan met aardgas. Minister Kamp van Economische Zaken tekent de deal op 8 maart samen met 30 gemeenten, 5 netbeheerders en de 12 provincies.
 • Geef jij op 18 maart vrijheid door?

  08 maart 2017 Geef jij op 18 maart vrijheid door? Opsomming Hoe maak je toffe vlogs en filmpjes? En hoe verstop je geheimtaal in een emoji? Ontdek het tijdens VrijPlaats III, op zaterdag 18 maart in Hilversum, in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
 • Banengroei in alle Noord-Hollandse regio’s

  08 maart 2017 Banengroei in alle Noord-Hollandse regio’s In 2016 is het aantal banen in Noord-Holland gegroeid met 1,9%. Alle Noord-Hollandse regio’s profiteerden van de aantrekkende economie. De snelste groeiers zijn gemeente Amsterdam en de regio Amstelland-Meerlanden. Met name de horeca zorgde in 2016 voor extra banen.
 • (update) Brugkelder nieuwe Vechtbrug 8 maart onderweg naar Weesp

  08 maart 2017 Brugkelder nieuwe Vechtbrug 8 maart onderweg naar Weesp Het eerste deel van de Vechtbrug wordt op 8 maart vanuit het westelijk havengebied (Westpoort) in Amsterdam op een ponton over het water naar de nieuwe locatie in Weesp vervoerd.
 • Oproep aan alle (groot-)ouders, ooms, tantes en leerkrachten in Noord-Holland

  08 maart 2017 Annejet van der Zijl en Nasrdin Dchar spreken op 4 en 5 mei opsomming Het Nationaal Comité 4 en 5 mei nodigt u uit een brief te schrijven aan een kind en deze brief vervolgens te delen.
 • Vergunningen Windpark Westfrisia ter inzage

  07 maart 2017 Vergunningen Windpark Westfrisia ter inzage De provincie Noord-Holland heeft de omgevings- en watervergunning verleend voor Windpark Westfrisia. Deze vergunningen liggen van 9 maart tot en met 20 april 2017 ter inzage.
 • Jaarlijks onderzoek naar werkgelegenheid in Noord-Holland

  07 maart 2017 Jaarlijks onderzoek naar werkgelegenheid in Noord-Holland Ook in 2017 verzamelt I&O Research in opdracht van de provincie werkgelegenheidsgegevens. Alle Noord-Hollandse ondernemers, van zzp’er tot multinational, ontvangen in maart een enquête.
 • Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud

  07 maart 2017 Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud Opsomming In het weekend van 17 tot en met 19 maart 2017 wordt de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer.
 • Afsluiting Amstelaquaduct voor onderhoud

  07 maart 2017 Afsluiting Amstelaquaduct voor onderhoud Opsomming In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart 2017 wordt het aquaduct onder de Amstel tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen afgesloten voor verkeer.
 • Start bouw rotonde kruising Provincialeweg (N241)-Moerbeek Hollands Kroon

  06 maart 2017 Start bouw rotonde kruising Provincialeweg (N241)-Moerbeek Schagen De provincie Noord-Holland vervangt de kruising van de Provincialeweg (N241) met de Moerbeek in Hollands Kroon door een rotonde om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.
 • Start werkzaamheden ovonde N241-Langereis Opmeer

  06 maart 2017 Start werkzaamheden ovonde N241-Langereis Opmeer Opsomming De provincie Noord-Holland start op 27 maart 2017 met de aanleg van de ovonde (ovale rotonde) op de kruising Langereis-A.C. de Graafweg (N241) in de gemeente Opmeer.
 • Provinciehuis in het licht van vrijheid

  04 maart 2017 Provinciehuis in het licht van vrijheid Do today Vrijdagavond baadde het provinciehuis in een gloed van kleurrijk licht. Een groepje Noord-Hollandse jongeren was samen met een professionele lichtkunstenaar op pad gegaan om hun vrijheidsverhaal op de gevel te projecteren.
 • Werken aan waterveiligheid biedt kansen voor toerisme, recreatie en natuur

  03 maart 2017 Werken aan waterveiligheid biedt kansen voor toerisme, recreatie en natuur De provincie Noord-Holland zorgt voor een veilige kust, de verfraaiing van het landschap en de verrijking van de natuur. Bij dijkversterkingsprojecten benut de provincie de kansen voor toerisme, recreatie, natuur en regionale economie. Dit staat in het Uitvoeringsprogramma Watervisie van de provincie Noord-Holland.
 • Aanleg tijdelijke rotonde bij N244 en N247 (Edam-Volendam)

  02 maart 2017 Aanleg tijdelijke rotonde bij N244 en N247 (Edam-Volendam) De provincie Noord-Holland gaat de aansluiting van de N244 met de N247 (Edam-Volendam) aanpassen. Om het verkeer tijdens deze werkzaamheden door te kunnen laten rijden wordt eerst een tijdelijke rotonde aangelegd. Dit gebeurt van 7 tot en met 13 maart 2017. De N244 en N247 blijven bereikbaar voor het autoverkeer.
 • Werkzaamheden Franse Kampweg (N236) in Hilversum eind dit voorjaar weer van start

  02 maart 2017 Werkzaamheden Franse Kampweg (N236) in Hilversum eind dit voorjaar weer van start De provincie Noord-Holland werkt sinds begin februari 2017 aan het onderhoud van de Franse Kampweg (N236) in Hilversum (tussen de Bussumergrindweg en de rotonde bij de nieuwe ‘-s Gravelandseweg). De fundering van de weg is opnieuw opgebouwd en de onderlagen asfalt zijn aangelegd. Door het koude weer kon de toplaag van het asfalt nog niet worden aangebracht en is vertraging opgelopen. De werkzaamheden worden aan het einde van het voorjaar afgerond.
 • Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Noord-Holland Noord vanaf medio 2018?

  02 maart 2017 Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Noord-Holland Noord vanaf medio 2018? Tot vandaag konden vervoerders zich inschrijven voor de aanbesteding openbaarvervoerconcessie Noord-Holland Noord. Deze nieuwe concessie gaat in op 22 juli 2018 en is voor de duur van 10 jaar. In totaal hebben 4 bedrijven zich ingeschreven: Arriva, Connexxion, EBS en Syntus. De komende weken beoordeelt de provincie de ingediende biedingen zorgvuldig.
 • Ontwerp-vergunningen Windpark Groetpolder vastgesteld

  01 maart 2017 Ontwerp-vergunningen Windpark Groetpolder vastgesteld Gedeputeerde Staten hebben de ontwerp-vergunningen en de ontwerp- verklaring van geen bedenkingen (VVGB) vastgesteld voor de herstructurering van Windpark Groetpolder. De stukken worden nu voorgelegd aan Provinciale Staten. Van de negentien windturbines die nu op de locatie staan, worden er twaalf verwijderd en vervangen door zes nieuwe grotere turbines. De stukken liggen van 9 maart t/m 20 april 2017 ter inzage.
 • Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf

  01 maart 2017 Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf Om duurzame innovaties te stimuleren, komt vier miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Zij kunnen subsidie vragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en Research & Development (R&D). Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.
 • Stolperbasculebrug in Schagen week afgesloten

  01 maart 2017 Stolperbasculebrug in Schagen week afgesloten voor verkeer De provincie Noord-Holland werkt van 3 tot en met 9 maart 2017 aan de Stolperbasculebrug in de gemeente Schagen. De brug krijgt een nieuwe lager in de aandrijfas en de slijtlaag van het brugdek wordt vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en voor de recreatievaart.
 • Let op! Broedseizoen start in maart

  28 februari 2017 Let op! Broedseizoen start in maart Om vogelnesten maar ook konijnen, hazen, hagedissen, das en vos beter te beschermen tegen verstoring door recreanten in de natuur is er een voorlichtingscampagne gestart.
 • Gezonde leefomgeving het belangrijkst voor Noord-Hollanders

  28 februari 2017 Gezonde leefomgeving het belangrijkst voor Noord-Hollanders De provincie Noord-Holland heeft een onderzoek laten doen onder 1.586 Noord-Hollanders. Een gezondere leefomgeving, voldoende werkgelegenheid en voldoende woningen in de stad voor iedereen vinden Noord-Hollanders het belangrijkst als ze aan het jaar 2050 denken.
 • Praat mee over de toekomst van jouw Noord-Holland

  28 februari 2017 Praat mee over de toekomst van jouw Noord-Holland De provincie Noord-Holland wil van jou weten wat jij onmisbaar vindt aan Noord-Holland. Nu en in de toekomst. Daarom start de provincie vandaag een campagne. Daarin kan iedereen meepraten op www.jouwnoord-holland.nl. Maar ook tijdens verschillende bijeenkomsten in Noord-Holland.
 • Dansen en zingen over vrijheid in museum Kranenburgh

  22 februari 2017 Dansen en zingen over vrijheid in museum Kranenburgh Dansgroep Met een maximale bezetting van 25 deelnemers ging afgelopen zaterdag in Bergen Noord-Holland de tweede VrijPlaats van start.
 • Nieuwsupdate HOV in 't Gooi week 7

  21 februari 2017 Nieuwsupdate HOV in 't Gooi week 7 Begin februari is gestart met het directeurenoverleg. Ook is de stuurgroep weer bij elkaar gekomen. De komende periode zijn weer diverse werkzaamheden, zoals de aanleg van een amfibieënpoel en werkzaamheden aan kabels en leidingen.
 • Realisatie Zuidasdok definitief gegund

  21 februari 2017 Realisatie Zuidasdok definitief gegund De opdracht voor het ontwerp en de realisatie van Zuidasdok is definitief gegund aan ZuidPlus, de combinatie van Fluor, Heijmans en Hochtief. De verbreding en het ondergronds brengen van de A10 Zuid in Amsterdam en de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid zijn hiermee een stap dichterbij.
 • Romeinen en opgedoken japon tijdens voorjaarsvakantie in Huis van Hilde

  20 februari 2017 Romeinen en opgedoken japon tijdens voorjaarsvakantie in Huis van Hilde harnas ArcheoHotspot In de voorjaarsvakantie is er voor alle leeftijden wat te beleven in Huis van Hilde.
 • Natuurgebied Dorpzicht in oude glorie hersteld

  17 februari 2017 Natuurgebied Dorpzicht in oude glorie hersteld De provincie Noord-Holland heeft samen met haar partners natuurgebied Dorpzicht in oude glorie hersteld. Hiermee is 120 hectare natuur, vooral vochtig weidevogelgrasland, toegevoegd aan het Natuurnetwerk op Texel. Vrijdag 17 februari openden provincie Noord-Holland en partners samen met omwonenden het natuurgebied weer voor wandelaars en vogelliefhebbers.
 • Provincie stelt ontwerp-vergunningen windpark Waardpolder vast

  16 februari 2017 Provincie stelt ontwerp-vergunningen windpark Waardpolder vast De provincie Noord-Holland heeft de ontwerp-vergunningen en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen (VVGB) vastgesteld voor de herstructurering van Windpark Waardpolder. De 19 windturbines die nu op de locatie staan, worden vervangen door 6 nieuwe turbines. De stukken liggen van 23 februari t/m 6 april ter inzage.
 • Franse Kampweg (N236) in Hilversum door sneeuw langer afgesloten

  16 februari 2017 Franse Kampweg (N236) in Hilversum door sneeuw langer afgesloten De onderhoudswerkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de Franse Kampweg (N236) in Hilversum duren een week langer dan gepland. De laag sneeuw op de kwetsbare funderingslaag kan nog niet machinaal verwijderd worden om vervolgens asfalt aan te brengen. De N236 tussen de Bussumergrindweg en de rotonde bij de nieuwe ‘-s Gravelandseweg is naar verwachting tot en met vrijdag 24 februari 2017 afgesloten voor autoverkeer. De bestaande omleidingen blijven gelden. Voor fietsers blijft doorgang mogelijk.
 • Groot onderhoud Thorbeckeweg (Zaandam) – Kolkweg (Oostzaan) (N516) van start

  16 februari 2017 Groot onderhoud N516 gestart De provincie Noord-Holland voert van 13 februari tot en met november 2017 groot onderhoud uit aan de Thorbeckeweg in Zaandam en de Kolkweg in Oostzaan, samen de N516. Naast het vernieuwen van het asfalt, de Duikerbrug en de verkeerslichten, verbreedt de provincie 2 kruisingen en wordt de openbare verlichting verbeterd. De N516 blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor verkeer.
 • Werkzaamheden N23 Westfrisiaweg hervat

  15 februari 2017 Werkzaamheden N23 Westfrisiaweg hervat Heijmans en de provincie Noord-Holland hebben overeenstemming bereikt over het project N23 Westfrisiaweg. Beide partijen hebben onderling afspraken gemaakt over de verdere planning en uitvoering van het project.
 • Opening vernieuwd natuurgebied Dorpzicht

  Opening vernieuwd Dorpzicht op 17 februari De provincie Noord-Holland heeft samen met partners de natuur van natuurgebied Dorpzicht in oude glorie hersteld. Tijdens de werkzaamheden was het natuurgebied gesloten. Het natuurgebied wordt vrijdag 17 februari, samen met omwonenden, weer geopend voor wandelaars en vogelliefhebbers.
 • Ruim 10 miljoen voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen

  15 februari 2017 Ruim 10 miljoen voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland trekt opnieuw ruim 10 miljoen uit om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te maken en te houden. Naast het opknappen van verouderde bedrijventerreinen, focust de provincie de komende jaren ook op beheer van bedrijventerreinen.
 • Natuur en landschap in de schijnwerpers

  15 februari 2017 Natuur en landschap in de schijnwerpers Het landschap in de Amsterdamse regio staat in september 2017 in de schijnwerpers tijdens de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland.
 • Provincie investeert 9 miljoen in Stelling van Amsterdam

  15 februari 2017 Provincie investeert 9 miljoen in Stelling van Amsterdam De provincie Noord-Holland investeert de komende 4 jaar € 9 miljoen in het behoud en de exploitatie van de Stelling van Amsterdam. De bijdrage van de provincie moet de komende 4 jaar verdere ontwikkelingen van de Stelling mogelijk maken en behoud en onderhoud van het werelderfgoed bevorderen.
 • Proef met slib als bouwstof in Loosdrechtse plassen

  14 februari 2017 Proef met slib als bouwstof in Loosdrechtse plassen De provincie Noord-Holland en het Plassenschap Loosdrecht onderzoeken samen met een aantal partijen of het mogelijk is om veenslib uit de Loosdrechtse plassen te gebruiken als bouwstof.
 • Afsluitingen Ring Alkmaar Noord-Oost

  14 februari 2017 Afsluitingen Ring Alkmaar Noord-Oost De provincie Noord-Holland voert van 27 februari tot en met juli 2017 groot onderhoud uit aan de Ring Alkmaar Noord-Oost (de N242 tot en met de N245 en de N508).
 • Afsluiting fietspad N241 in Schagen

  13 februari 2017 Afsluiting fietspad N241 in Schagen De provincie Noord-Holland brengt een duiker aan en nieuw asfalt op het fietspad langs de Provincialeweg (N241). Het fietspad tussen de Kanaalweg (N248) en Cornelis Blaauboerlaan is daardoor afgesloten van 20 tot en met 24 februari 2017. (Brom-)fietsers worden omgeleid.
 • Waarnemend burgemeester Heerhugowaard benoemd

  08 februari 2017 Waarnemend burgemeester Heerhugowaard benoemd-2 In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Heerhugowaard heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten Bert Blase te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Heerhugowaard.
 • Meer ruimte voor zonneparken rond Amsterdam

  08 februari 2017 Meer ruimte voor zonneparken rond Amsterdam Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland willen meer mogelijkheden voor zonne-energie en gaan onderzoeken welke locaties geschikt zijn voor grotere zonneparken rondom Amsterdam.
 • Oproep aan minister tot aanpak overlast waterplanten

  08 februari 2017 Oproep aan minister tot aanpak overlast waterplanten De provincies Noord-Holland en Flevoland, de gemeente Hoorn en Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren roepen minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu op meer ruimte te geven aan Rijkswaterstaat voor de aanpak van waterplantenoverlast.
 • Aanpassing Provinciaal Inpassingsplan HOV in ‘t Gooi

  08 februari 2017 Aanpassing Provinciaal Inpassingsplan HOV in ‘t Gooi De provincie Noord-Holland legt het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) HOV in ’t Gooi voor het tracédeel Laren- Hilversum opnieuw ter inzage vanwege drie kleine aanpassingen.
 • World wide web grootste winkelcentrum Randstad

  08 februari 2017 Worldwide web grootste winkelcentrum Randstad Inwoners van de Randstad besteden bijna 12% van hun totale uitgaven aan producten bij webwinkels. Het world wide web is daarmee het grootste winkelcentrum van de Randstad. Dat is één van de conclusies uit het ‘Koopstromenonderzoek’ van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
 • Lezing over verkeer over land en water in de Romeinse tijd

  08 februari 2017 Lezing over verkeer over land en water in de Romeinse tijd opsomming De Romeinse geschiedschrijver Tacitus (ca. 56-117) beschrijft het gebied dat nu Nederland heet als nat en koud, een wildernis met onherbergzame bossen.
 • Start procedure gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek

  07 februari 2017 Start procedure De provincie start de wettelijke procedure voor gemeentelijke herindeling in de Gooi en Vechtstreek om te komen tot maximaal drie gemeenten. Dit is nodig om de lokale en regionale bestuurskracht te versterken.
 • Afbouw rotonde Florasingel in Bovenkarspel

  06 februari 2017 Afbouw rotonde Florasingel in Bovenkarspel luchtfoto De provincie Noord-Holland heeft aannemer Heijmans de opdracht gegeven om de rotonde op de Florasingel in Bovenkarspel af te bouwen.
 • Kennisinstituut biomassavergassing Alkmaar in september van start

  02 februari 2017 Kennisinstituut biomassavergassing Almaar in september van start Investa (Institute for Valorisation and Expertise in Themochemistry Alkmaar) start in september van dit jaar. Kennisinstituut InVesta wordt in Alkmaar gerealiseerd op het Energy Innovation Park. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor een bijdrage geleverd van 960.000 euro. Het Ministerie van Economische Zaken heeft in het kader van duurzame energie ook een beschikking van 1 miljoen euro verleend.
 • Testritten op tracé HOV Velsen

  02 februari 2017 Testritten op trace HOV Velsen Connexxion voert vanaf begin februari tot 1 april 2017 testritten uit op het nieuwe tracé van HOV Velsen. De testritten zijn nodig voor onder meer het inregelen en testen van de verkeerslichten en het houden van rijtijdmetingen om de definitieve dienstregeling vast te kunnen stellen. Ook kunnen chauffeurs zo kennismaken met het nieuwe traject.
 • Biodiversiteit inzichtelijk gemaakt

  01 februari 2017 Biodiversiteit inzichtelijk gemaakt De provincie Noord-Holland investeert veel in haar natuur. Om nauwkeuriger te weten hoe het met de natuur in Noord-Holland is gesteld is er een monitoringsprogramma ontwikkeld om dit te meten. Belangrijkste conclusie is dat de sterke neergang van de biodiversiteit van vóór 1990 is gestopt. De otter is weer gesignaleerd, de das is weer een vaste inwoner van de provincie en we zien steeds meer lepelaars.
 • Onderhoud Drie Merenweg (N205) gaat weer verder

  31 januari 2017 Onderhoud Drie Merenweg (N205) gaat weer verder afbeelding Vanaf 3 februari 2017 gaat aannemer Heijmans verder met de grootonderhoudswerkzaamheden aan de N205.
 • Funderingsbalken nieuwe Vechtbrug geplaatst

  30 januari 2017 Funderingsbalken nieuwe Vechtbrug geplaatrt De betonnen funderingsbalken voor de bouw van de nieuw Vechtbrug zijn eind januari geplaatst.
 • Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp weer in de vaart

  30 januari 2017 Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/ Breezand en Julianadorp 6 februari weer in de vaart Het pontveer Westeinde over het Noordhollandsch Kanaal is weer in de vaart.
 • Nieuwsupdate HOV 't Gooi week 4

  30 januari 2017 Nieuwsupdate HOV 't Gooi week 4Nestkastje De gemeente Blaricum treedt onder voorwaarden weer toe tot de stuurgroep HOV in ’t Gooi.
 • Zilveren penning provincie Noord-Holland voor Jumpingvoorzitter Hans Bakker

  27 januari 2017 Zilveren penning provincie Noord-Holland voor Jumpingvoorzitter Hans Bakker Vandaag heeft gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland, de zilveren provinciepenning uitgereikt aan Hans Bakker bij zijn afscheid als voorzitter van het internationale paardensportevenement Jumping Amsterdam.
 • Samen werken voor betere leefomgeving

  27 januari 2017 Samen werken voor betere leefomgeving Provincie, gemeenten en regionale uitvoeringsorganisaties willen er samen voor zorgen dat de invoering van de Omgevingswet in het voorjaar van 2019 een succes wordt. Op 19 januari gingen verschillende partijen in de provincie Noord-Holland tijdens een werkconferentie in gesprek over de gedragskant van de wet.
 • SHIP opent eind maart de deuren

  27 januari 2017 SHIP opent eind maart de deuren Het Sluis en Haven Informatiepunt (SHIP) dat bij de nieuwe zeesluis in IJmuiden gebouwd wordt, opent op 31 maart 2017 de deuren voor publiek.
 • Kom jij zingen of dansen op een Bevrijdingsfestival in Noord-Holland?

  26 januari 2017 Vrijplaats Bergen NH dansworkshop Ga jij alle dagen zingend door het leven, en lijkt het je leuk om te leren hoe je jouw gedachten omzet in een songtekst of lied? Of dans jij liever de benen uit je lijf? En lijkt het je tof om te leren hoe je je lichaam kunt gebruiken om vorm te geven aan het thema vrijheid?
 • Stevige ambities voor detailhandel IJmond

  25 januari 2017 Stevige ambities voor detailhandel IJmond De provincie complimenteert de IJmondgemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk met de stevige ambities in hun detailhandelsvisie. Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond, noemt de visie “ambitieus maar realistisch”.
 • 151 officiële zwemplekken in Noord-Holland

  25 januari 2017 151 officiële zwemplekken in Noord-Holland In de provincie Noord-Holland komt er een officiële zwemplek bij Hooge Oude Veer (gemeente Hollands Kroon) en de zwemplekken de Purmerringvaart (gemeente Purmerend) en Spartelvijver Twiske Poort (gemeente Oostzaan) verdwijnen. Hiermee zijn er het komende zwemseizoen 151 officiële zwemplekken in Noord-Holland.
 • Kandidaten burgemeester Stede Broec

  25 januari 2017 Kandidaten burgemeester Stede Broec Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Stede Broec hebben 23 personen gesolliciteerd, 11 vrouwen en 12 mannen. Dit heeft J.W. (Johan) Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Stede Broec.
 • Provincie Noord-Holland ondertekent Nationaal Grondstoffenakkoord

  25 januari 2017 Provincie Noord-Holland ondertekent Nationaal Grondstoffenakkoord Om in de toekomst zeker te zijn van genoeg grondstoffen voor de toenemende vraag naar producten, is er een forse omslag nodig hoe we met grondstoffen en afval omgaan. Daarvoor tekenden 158 partijen in Den Haag het Nationaal Grondstoffenakkoord. Hierin staan afspraken om de Nederlandse economie te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Ook de provincie Noord-Holland onderschrijft dit akkoord.
 • Noord-Holland onderzoekt economische kansen zeewier

  24 januari 2017 Noord-Holland onderzoekt economische kansen zeewier Wereldwijd is er steeds meer vraag naar zeewier. Zeewier kan dienen als voedsel en bevat grondstoffen voor de farmacie, cosmetica, duurzame chemicaliën en energiedragers.
 • Provincie geeft impuls aan verdere verduurzaming Noord-Hollandse zeehavens

  24 januari 2017 Provincie geeft impuls aan verdere verduurzaming Noord-Hollandse zeehavens Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland gaan dit jaar 12 projecten gericht op de verduurzaming van de Noord-Hollandse zeehavens van start.
 • Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/ Breezand en Julianadorp 6 februari weer in de vaart

  24 januari 2017 Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/ Breezand en Julianadorp 6 februari weer in de vaart Het pontveer Westeinde over het Noordhollandsch Kanaal gaat maandag 6 februari weer in de vaart. Het pontveer wordt met een exceptioneel transport over de weg vervoerd.
 • Plaatsen eerste funderingsbalken nieuwe Vechtbrug uitgesteld (N236)

  23 januari 2017 Plaatsen van eerste funderingsbalken nieuwe Vechtbrug uitgesteld (N236) afbeelding Donderdag 19 januari zou aannemer Boskalis de eerste twee funderingsbalken plaatsen voor de bouw van de nieuwe Vechtbrug.
 • Overeenstemming tussen provincie en gemeente Blaricum over HOV in ‘t Gooi

  23 januari 2017 Overeenstemming tussen provincie en gemeente Blaricum over HOV in t Gooi De gemeente Blaricum treedt onder voorwaarden weer toe tot de stuurgroep HOV in ’t Gooi. De belangrijkste voorwaarde voor toetreding is dat de vrije busbaan geen deel uitmaakt van het traject Huizen-Blaricum en dat gekozen wordt voor de variant Meerijden via de Meent. De provincie, voorzitter van stuurgroep HOV in ’t Gooi, stemt in met het verwijderen van de vrije busbaan uit de scope van het project en na overeenstemming wordt de variant Meerijden via de Meent opgenomen in het project.
 • Nieuwsupdate HOV 't Gooi week 2

  23 januari 2017 Nieuwsupdate HOV 't Gooi week 2 opsomming 2016 is afgesloten met een mooie mijlpaal, de ondertekening van de projectovereenkomst tussen gemeente Hilversum, ProRail en de provincie Noord-Holland. Wij zijn 2017 begonnen met frisse moed en er staan weer mooie momenten in de planning.
 • Meer aanlegsteigers en visplekken

  20 januari 2017 Meer aanlegsteigers en visplekken De grotere waterbeheerders in Noord-Holland (provincie, Rijkswaterstaat en de waterschappen) gaan voortaan voorzieningen voor waterrecreanten zoveel mogelijk meenemen bij de al geplande beheeractiviteiten. Door werk met werk te maken kunnen voorzieningen zoals een aanlegsteiger, een visplek of een boothelling goedkoper worden aangelegd. De waterbeheerders hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend.
 • Beoogd partner voor realisatie Zuidasdok bekend

  19 januari 2017 Beoogd partner voor realisatie Zuidasdok bekend ZuidPlus, de combinatie Heijmans, Fluor en Hochtief is als winnaar uit de bus gekomen in de aanbesteding van het project Zuidasdok. Zuidasdok is een gezamenlijk project van de gemeente Amsterdam, ProRail en Rijkswaterstaat. Zuidasdok omvat onder meer het verbreden en gedeeltelijk ondergronds brengen van de A10 Zuid en de realisatie van het vernieuwde station Amsterdam Zuid.
 • Onderwijsprijs Noord-Holland naar Hoogwoud en Alkmaar

  18 januari 2017 Onderwijsprijs Noord-Holland naar Hoogwoud en Alkmaar Gedeputeerde Adnan Tekin reikte woensdagmiddag 18 januari de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Holland uit in 3D Makers Zone te Haarlem. Basisschool St. Wulfram uit Hoogwoud wint de Onderwijsprijs in de categorie Basisonderwijs met het “Science Lab”. Het Petrus Canisius College uit Alkmaar is de winnaar van het Voortgezet Onderwijs. Deze school onderscheidt zich met het “Pomphuisje”. Beide winnende scholen vertegenwoordigen de provincie op 29 maart 2017 bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam. Daarnaast kreeg praktijkschool West-Friesland van Adnan Tekin de publieksprijs uitgereikt.
 • Provincie tekent Nationale Kustpact

  18 januari 2017 Provincie tekent Nationale Kustpact Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stemmen in met het Nationale Kustpact dat op initiatief van de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz-van Haegen, is opgesteld.
 • Vervanging Brug Ouderkerk aan de Amstel stap dichterbij

  18 januari 2017 Vervanging Brug Ouderkerk aan de Amstel stap dichterbij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de nieuwe brug over de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel vrijgegeven voor de terinzagelegging.
 • Bezoek minister Blok aan zelfbouwprojecten

  18 januari 2017 Bezoek minister Blok aan zelfbouwprojecten Minister Blok bezocht 16 januari samen met gedeputeerde Geldhof twee collectieve zelfbouwprojecten, ‘AQUAradius’ in Hoofddorp en ‘Klussen op de Klarenstraat’ in Amsterdam.
 • Tweede Green Deal Duurzaam GWW

  17 januari 2017 Tweede Green Deal Duurzaam GWW Tijdens de InfraTech2017 op 17 januari tekenden ruim 60 partijen, waaronder de provincie Noord-Holland, de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 (duurzame grond-, weg- en waterbouw).
 • Informatiebijeenkomst natuurontwikkeling en Provincialeweg (N236) in Driemond

  17 januari 2017 Informatiebijeenkomst natuurontwikkeling en Provincialeweg (N236) in Driemond De provincie Noord-Holland organiseert maandag 23 januari een gecombineerde informatiebijeenkomst over de natuurontwikkeling van de Gemeenschapspolder Diemerbos en de reconstructie van de Provincialeweg (N236- Geinbrug en kruising Driemond).
 • Een vrijplaats voor verhalen over vrijheid

  17 januari 2017 Een vrijplaats voor verhalen over vrijheid Geldhof Het fort aan de St. Aagtendijk aan de rand van Beverwijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, was zaterdag 14 januari het historische, sfeervolle decor voor de eerste VrijPlaats om verhalen over vrijheid door te geven.
 • Annejet van der Zijl en Nasrdin Dchar spreken op 4 en 5 mei

  16 januari 2017 Annejet van der Zijl en Nasrdin Dchar spreken op 4 en 5 mei opsomming Op 4 mei tijdens de Nationale Herdenking zal Annejet van der Zijl de voordracht houden in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Aansluitend spreekt burgemeester Eberhard van der Laan op de Dam.
 • Bezoek de provincie Noord-Holland op InfraTech

  13 januari 2017 Bezoek de provincie Noord-Holland op InfraTech De provincie Noord-Holland staat van dinsdag 17 tot en met 20 januari op de InfraTech in Ahoy Rotterdam. De beurs, die voor de 12e keer wordt gehouden, is met ruim 600 exposanten en zo’n 20.000 bezoekers de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland. Noord-Holland bundelt samen met de andere provincies haar krachten op de Provincieboulevard. Daar kunnen bezoekers zien hoe de provincies samen schakelen op het gebied van innovatie, big data, smart mobility en energietransitie.
 • Brandbrief aan staatssecretaris: regel de visserij voor IJsselmeer

  13 januari 2017 Brandbrief aan staatssecretaris Van Dam Regel de visserij voor IJsselmeer De visstanden in het IJsselmeer gaan achteruit. Zowel natuurorganisaties als IJsselmeervissers dringen daarom bij staatssecretaris Van Dam aan op een goed plan voor een beter evenwicht tussen vis, vogel en visserman. De urgentie is hoog: op 1 juli 2017 lopen de huidige visserijvergunningen af. Zonder maatregelen van het Ministerie van Economische Zaken voorzien de provincies Friesland, Flevoland en Noord-Holland grote problemen bij het afgeven van nieuwe vergunningen.
 • Lezing Huis van Hilde: de Friezen in de Romeinse tijd

  12 januari 2017 Lezing Huis van Hilde: de Friezen in de Romeinse tijd-2 De Romeinen waren sterk, machtig en ambitieus. Toch stokte hun opmars in noordelijke richting in de eerste eeuw na Chr., toen ze de strijd aanbonden met de Germanen; hier in Noord-Holland. De Noord-Hollandse bodem vertelt juist dát verhaal, en Rob van Eerden, archeologisch beleidsadviseur van de provincie Noord-Holland, licht het toe in zijn lezing op 18 januari in Huis van Hilde. Waarom weten we álles van de Romeinen en haast niets van de Germanen?
 • Gedeputeerde Tekin krijgt natuurprijs ‘Knoop in de Zakdoek’

  12 januari 2017 Gedeputeerde Tekin krijgt natuurprijs ‘Knoop in de Zakdoek’ Gedeputeerde Adnan Tekin heeft de ‘Knoop in de Zakdoek’ in ontvangst genomen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de natuurbeherende organisaties. Met de Knoop-in-de-Zakdoek-prijs moedigen de natuurbeheerders de winnaar aan om goede voornemens uit te spreken over het behoud en ontwikkeling van natuur.
 • Start-ups in het Provinciekantoor Houtplein

  11 januari 2017 Start-ups in het Provinciekantoor Houtplein De provincie Noord-Holland start een pilot van een jaar om start-up-organisaties te huisvesten in een deel van de winkelplint in het Provinciekantoor aan het Houtplein.
 • Duurzamer en beter openbaar vervoer Haarlem-IJmond

  11 januari 2017 Duurzamer en beter openbaar vervoer Haarlem-IJmond De provincie Noord-Holland heeft vandaag Connexxion formeel de opdracht gegeven voor het verzorgen van het openbaar vervoer in de regio Haarlem-IJmond. De concessie gaat van start in september 2017 en duurt 10 jaar. De provincie Noord-Holland draagt hier jaarlijks 15 miljoen euro aan bij.
 • GS stellen inpassingsplan Westfrisia vast

  11 januari 2017 GS stellen inpassingsplan Westfrisia vast Gedeputeerde Staten (GS) hebben het provinciale inpassingsplan (PIP) voor windpark Westfrisia vastgesteld. Het plan voor het windpark voldoet aan alle door de provincie gestelde kaders en de wettelijke milieueisen. Begin februari nemen Provinciale Staten (PS) een definitief besluit over het plan. Het windpark Westfrisia kan een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen het doel om in Noord-Holland 2020 685,5 mW duurzame energie te verkrijgen uit wind op land.
 • Franse Kampweg in Hilversum ruim twee weken afgesloten (N236)

  10 januari 2017 Franse Kampweg in Hilversum ruim twee weken afgesloten (N236) De provincie Noord-Holland start in februari met groot onderhoud aan de Franse Kampweg tussen de Naarderweg (N524) en de rotonde bij de Nieuwe ’s-Gravelandseweg in Hilversum.
 • Afsluiting Muggenburgerweg (oost) en openstelling rotonde Witte Paal/Haringhuizerweg op Provincialeweg (N241) in Schagen

  10 januari 2017 Afsluiting Muggenburgerweg (oost) en openstelling rotonde Witte Paal/Haringhuizerweg op Provincialeweg (N241) in Schagen De eind vorig jaar uitgestelde afsluiting van de Muggenburgerweg aan de oostkant van de N241 vindt plaats vanaf woensdag 11 januari 2017.
 • Nationaal Bevrijdingsfeest 2017 begint in Noord-Holland

  06 januari 2017 Nationaal Bevrijdingsfeest 2017 begint in Noord-Holland-2 De Nationale Viering Bevrijding vindt dit jaar in de provincie Noord-Holland plaats. In januari start een campagne met allerlei activiteiten in heel Noord-Holland die uitmondt in de nationale viering op 5 mei in Haarlem. Op Bevrijdingsdag wordt ’s ochtends in het Provinciehuis van Noord-Holland de 5 mei-lezing gehouden. Aansluitend wordt op Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout vóór het Provinciehuis het bevrijdingsvuur ontstoken, dat ’s nachts in Wageningen aan Johan Remkes, de commissaris van de Koning in Noord-Holland, is overgedragen.
 • Renovatie van 6 bruggen in gemeente Hollands Kroon

  03 januari 2017 Renovatie van zes bruggen in gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland laat 6 betonnen bruggen over het kanaal Omval-Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon renoveren. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, waardoor van 20 februari 2017 tot februari 2018 steeds 2 bruggen buiten gebruik zijn. Voor het (vaar)wegverkeer gelden omleidingsroutes.
 • Subsidie voor verkeerseducatie Noord-Hollandse jongeren

  02 januari 2017 Subsidie voor verkeerseducatie Noord-Hollandse jongeren De provincie Noord-Holland stelt in 2017 ruim 9 ton subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie. De provincie verwacht dat, met voorlichting over verkeersveiligheid aan jongeren, de veiligheid in het verkeer verbetert.
 • Noord-Holland investeert in buurtbusprojecten

  02 januari 2017 Noord-Holland investeert in buurtbusprojecten 570 De provincie Noord-Holland stelt in 2017 € 152.000,- subsidie beschikbaar voor buurtbusprojecten. Buurtbussen zijn een bekend fenomeen in de provincie Noord-Holland en rijden al jaren als extra dienst naast het reguliere busvervoer.
 • Jouw (kunst-)werk op Bevrijdingsdag midden in de stad?

  02 januari 2017 Jouw (kunst-)werk op Bevrijdingsdag middenin de stad? Opsomming Ben jij tussen de 13 en 23 jaar? Schrijf je gedichten en is taal zeg maar echt jouw ding? Of ben je juist goed in schilderen, tekenen of fotografie? In al deze gevallen is Buro Zorro naar jou op zoek.
 • Bevrijdingspop start 2017 met duik voor vrijheid

  01 januari 2017 Bevrijdingspop start 2017 met duik voor vrijheid Opsomming Met de Bevrijdingsduik op 1 januari trapt Bevrijdingspop dit festivaljaar officieel af en vraagt aandacht voor het thema van 2017: Vrijheid is niet vanzelfsprekend.
 • Genomineerden Onderwijsprijs Noord-Holland bekend

  29 december 2016 Genomineerden Onderwijsprijs Noord-Holland bekend De genomineerden van de Onderwijsprijs Noord-Holland zijn bekend. Gedeputeerde Arbeidsmarkt en Onderwijs, Adnan Tekin, maakt 18 januari 2017 de winnaars bekend.
 • Beheerplannen natuur “Laag Holland” definitief vastgesteld

  28 december 2016 Beheerplannen natuur “Laag Holland” definitief vastgesteld Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de beheerplannen voor vier Natura 2000 gebieden in Laag Holland definitief vastgesteld.
 • Noord-Holland steunt Unesco status Geopark Gooi en Vecht

  27 december 2016 Noord-Holland steunt Unesco status Geopark Gooi en Vecht De provincie Noord-Holland draagt € 52.500 bij om de Unesco-status Global Geopark voor de Gooi en Vechtstreek te bemachtigen.
 • Nieuwsupdate HOV in 't Gooi week 51

  23 december 2016 Nieuwsupdate HOV in 't Gooi week 51_570 Ook in de laatste weken van het jaar wordt er nog veel werk verzet. Zo is vorige week de projectovereenkomst tussen ProRail, gemeente Hilversum en provincie Noord-Holland ondertekend, waarmee het startsein is gegeven voor de realisatie van deelproject Laren-Hilversum van het project HOV in ’t Gooi. Ook zijn we bezig om de laatste werkzaamheden van dit jaar af te ronden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Na de feestdagen wordt er weer volop gewerkt.
 • Servicepunt Duurzame Energie verder met Over Morgen en Anderson Elffers Felix

  23 december 2016 Servicepunt Duurzame Energie verder met Over Morgen en Anderson Elffers Felix De provincie zet vanaf 2017 het Servicepunt Duurzame Energie voort met Over Morgen en Anderson Elffers Felix (AEF) met Maarten van Poelgeest als boegbeeld. Het servicepunt blijft partijen adviseren over energiebesparende maatregelen en de omschakeling naar het gebruik van duurzame energie. En dat wordt gewaardeerd. “Je hoeft niet volledig bij nul te beginnen”, aldus Ruud Kwant van de gemeente Waterland.
 • 58 kansen om Noord-Holland future proof te maken

  22 december 2016 58 kansen om Noord-Holland future proof te maken foto De provincie wil Noord-Holland klaarstomen voor een duurzame toekomst en een gezond economisch- en leefklimaat creëren door de overstap te maken naar circulaire economie.
 • 190 Noord-Hollandse en Friese ondernemers in bidbook Afsluitdijk

  22 december 2016 190 Noord-Hollandse en Friese ondernemers in bidbook Afsluitdijk Donderdag 22 december is het bidbook 'De Nieuwe Afsluitdijk (DNA)' aangeboden aan Rijkswaterstaat.
 • De Kop Werkt!

  22 december 2016 De Kop Werkt! Onder de naam De Kop Werkt! bundelen de provincie Noord-Holland en de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen de krachten om de Kop van Noord-Holland te versterken.
 • 4,7 miljoen subsidie voor 46 rijksmonumenten in Noord-Holland

  21 december 2016 4,7 miljoen subsidie voor 46 rijksmonumenten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland verleent in totaal ruim 4,7 miljoen euro subsidie voor de restauratie van 46 rijksmonumenten.
 • Trends en ontwikkelingen in beeld voor Noord-Holland

  21 december 2016 Trends en ontwikkelingen in beeld voor Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de ‘Verkenningen NH2050’ vrijgegeven als start voor het gesprek met de buitenwereld. Dit feitelijke document geeft inzicht in de trends en ontwikkelingen die op de provincie afkomen.
 • Kaarten Natuurnetwerk Nederland uit Natuurbeheerplan 2017 opgenomen in Provinciale Ruimtelijke Verordening

  21 december 2016 Kaarten Natuurnetwerk Nederland opgenomen in Provinciale Ruimtelijke Verordening De provincie heeft op 20 december 2016 besloten om de kaarten van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) uit het Natuurbeheerplan 2017 op te nemen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV).
 • Uitstel afsluiting Muggenburgerweg (oost) op Provincialeweg (N241) in Schagen

  21 december 2016 Uitstel afsluiting Muggenburgweg (oost) op Provincialeweg (N241) in Schagen De eerder aangekondigde afsluiting van de Muggenburgerweg aan de oostkant van de N241 vanaf donderdag 22 december 2016 is uitgesteld.
 • Noord-Hollandse economie groeit het hardst

  20 december 2016 Noord-Hollandse economie groeit het hardst De economie van Noord-Holland groeide in 2015 bovengemiddeld met 2,8 procent. Dat maakte het CBS vandaag bekend. De groot- en detailhandel is tussen 1995 en 2015 uitgegroeid tot de belangrijkste bedrijfstak in Noord-Holland. Ook de financiële instellingen en de zakelijke dienstverlening heeft in die periode een bovengemiddelde groei doorgemaakt.
 • In Kaap Skil geeft het Palmhoutwrak haar geheimen prijs

  19 december 2016 In Kaap Skil geeft het Palmhoutwrak haar geheimen prijs tapijtfragment Met de onthulling van fragmenten van een uniek oosters tapijt is de tentoonstelling ‘Duiken in Details’ in Museum Kaap Skil op Texel geopend.
 • Je e-bike opladen met zonne-energie uit de weg

  19 december 2016 Je e-bike opladen met zonne-energie uit de weg opsomming Het SolaRoad fietspad in Krommenie is wereldwijd bekend. Dit fietspad zet zonlicht op het wegdek om in elektriciteit. SolaRoad is nu ook voor kleinere oppervlakten beschikbaar als SolaRoad Kit.
 • Lezing over kunst en landschap rond Stelling van Amsterdam

  19 december 2016 Lezing over kunst en landschap rond Stelling van Amsterdam opsomming Woensdag 21 december geeft Zippora Elders, artistiek directeur van Fort bij Vijfhuizen, om 13.00 uur een lezing over het landschap in kunst en artificiële natuur rond de Stelling van Amsterdam.
 • 'Strooien met grassap' genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017

  19 december 2016 Strooien met grassap genomineerd voor InfraTech Innovatieprijs 2017 Strooien met sap uit bermgras: een innovatie op het gebied van gladheidsbestrijding. Daarom is dit één van de genomineerden voor de InfraTech Innovatieprijs 2017. De winnaar van de prijs wordt woensdag 18 januari 2017 bekendgemaakt in het Verbindingstheater in Ahoy Plaza.
 • Provincie ondersteunt gemeenten bij terugdringen aardgasgebruik

  19 december 2016 Foto aardgasgebruik De provincie Noord-Holland onderzoekt hoe gemeenten minder aardgas kunnen gebruiken om gebouwen te verwarmen. Op dit moment wordt 95% van de gebouwen verwarmd met aardgas. Dit past niet binnen de nationale ambitie om in 2050 volledig duurzaam te zijn.
 • Proef met fietspad van glas en gras op oude trambaan in Waterland

  16 december 2016 Proef met fietspad van glas en gras op oude trambaan in Waterland (N247) Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeente Waterland en leverancier Biobound gaan testen of een innovatieve techniek kan helpen bij de aanleg van een fietspad tussen Broek in Waterland en Monnickendam. Met de nieuwe techniek kan een lichtgewicht fietspad aan worden gelegd over zachte veengrond dankzij de toepassing van gras en glas.
 • Startsein voor HOV in ‘t Gooi Laren-Hilversum

  16 december 2016 Startsein voor HOV in ‘t Gooi Laren-Hilversum Gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland, wethouder Floris Voorink van de gemeente Hilversum en directeur Cees de Vries van Prorail hebben vrijdag 16 december de projectovereenkomst HOV Laren-Hilversum getekend.
 • Nieuw plan voor Crailo-Zuid

  16 december 2016 Nieuw plan voor Crailo-Zuid Crailo-Zuid krijgt een nieuwe invulling, nu daar geen oefencentrum voor hulpdiensten en geen asielzoekerscentrum worden gevestigd. De provincie Noord-Holland en de gemeenten Laren en Hilversum gaan scenario’s uitwerken voor deze nieuwe invulling. Ze kijken daarbij naar woningbouw of bijvoorbeeld een mediacampus.

 • Regio Amsterdam: op naar aardgasloze toekomst

  16 december 2016 Regio Amsterdam: op naar aardgasloze toekomst 32 publieke en private partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), waaronder de provincie Noord-Holland stemden op 15 december 2016 in met het ‘Grand Design’ van een regionaal warmtenet van IJmuiden tot Almere en van Zaanstad tot Aalsmeer.
 • Innovatieve verkeersproef voor betere doorstroming Thorbeckeweg

  15 december 2016 Innovatieve verkeersproef voor betere doorstroming Thorbeckeweg Op de Thorbeckeweg in Zaanstad (N516) loopt tot eind december 2016 een innovatieve verkeersproef voor een betere doorstroming. De proef met gekoppelde verkeerssystemen wordt uitgevoerd op een van de drukste verkeersknelpunten in Noord-Holland. Als de proef een succes is, kan het systeem worden toegepast in vergelijkbare verkeerssituaties in Nederland of daarbuiten. De proef is een onderdeel van Praktijkproef Amsterdam.
 • Sneller op je bestemming door innovatieve aanpassing op bruggen

  14 december 2016 Sneller op je bestemming door innovatieve aanpassing op bruggen Tijdwinst voor automobilisten en de scheepvaart. Dat is het resultaat van een nieuw systeem – het brugmanagementsysteem – dat de provincie Noord-Holland vorig jaar lanceerde op al haar bruggen en sluizen. Woensdag 14 december tekenen ook de gemeenten Amsterdam (Waternet), Haarlemmermeer en Haarlem en Rijkswaterstaat voor de aansluiting van hun bruggen op het Brug Management Systeem van de provincie Noord-Holland.
 • Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp ruim vier weken uit de vaart

  13 december 2016 Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp ruim vier weken uit de vaart De provincie Noord-Holland voert herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit aan het pontveer Westeinde over het Noordhollandsch Kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp (gemeente Hollands Kroon).
 • Tijdelijke fietsverbinding De Strip (Zwaag) open

  13 december 2016 Tijdelijke fietsverbinding De Strip (Zwaag) open (zegel) Fietsers en brommers tussen Zwaagdijk-West en Zwaag kunnen vanaf 21 december 2016 gebruikmaken van een tijdelijke fietsoversteekplaats met verkeerslichten over de N302 Westfrisiaweg bij De Strip in Zwaag.
 • Afsluiting op- en afritten Snevert en Muggenburgweg (oost) op Provincialeweg in Schagen (N241)

  12 december 2016 Afsluiting op- en afritten Snevert en Muggenburgweg (oost) op Provincialeweg in Schagen (N241) De provincie Noord-Holland werkt aan de hoofdrijbaan van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt vanaf woensdag 14 december tot en met donderdag 22 december 2016 de aansluiting van de Snevert in Schagen op de N241 afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Tevens is het noodzakelijk de Muggenburgerweg aan de oostkant van de N241 af te sluiten vanaf donderdag 22 december 2016. Het auto- en (brom)fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.
 • Adnan Tekin benoemd tot gedeputeerde in Noord-Holland

  12 december 2016 Adnan Tekin benoemd tot gedeputeerde in Noord-Holland Op 12 december hebben Provinciale Staten van Noord-Holland Adnan Tekin (PvdA) benoemd tot gedeputeerde. De portefeuille van Tekin bestaat uit de thema’s milieu, natuur, Schiphol en arbeidsmarkt.
 • Nieuwe burgemeester Gooise Meren

  09 december 2016 Nieuwe burgemeester Gooise Meren De heer H.M.W. (Han) ter Heegde is benoemd tot burgemeester van Gooise Meren. De benoeming gaat in op 18 januari 2017.
 • Presentatie ontwerp en planning aansluiting Purmerenderweg op N244 tijdens inloopavond

  08 december 2016 Presentatie ontwerp en planning aansluiting Purmerenderweg op N244 tijdens inloopavond Dinsdagavond 6 december bezochten ongeveer 40 bezoekers de inloopavond over de directe aansluiting van de Purmerenderweg op de N244. Bezoekers kregen informatie over het ontwerp van de aansluiting en de planning van het werk. De aansluiting zorgt ervoor dat verkeer uit Oosthuizen en Kwadijk in de toekomst direct via de N244 naar de A7 kan. Tevens biedt de aansluiting bewoners in Zuidoostbeemster een aantrekkelijk alternatief om naar de A7 te gaan, zeker richting Hoorn.
 • Overheden maken omslag naar duurzame inkoop

  08 december 2016 Overheden maken omslag naar duurzame inkoop De ruim € 60 miljard aan goederen en diensten die nu jaarlijks door alle overheden in Nederland worden aangeschaft, moeten veel duurzamer worden. Daarvoor hebben op donderdag 8 december vertegenwoordigers van allerlei overheidsorganisaties op uitnodiging van staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) hun handtekening gezet onder het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Gedeputeerde Jack van der Hoek ondertekende het manifest namens de provincie Noord-Holland.
 • Strooit.nu voor actuele gladheidsinformatie in Noord-Holland

  08 december 2016 Strooit.nu voor actuele gladheidsinformatie in Noord-Holland Weten of er al gestrooid is, waar de strooiers nu aan het werk zijn en of er op een van de Noord-Hollandse provinciale wegen nog winterse neerslag ligt? Vanaf vandaag is deze informatie te vinden op strooit.nu. Deze website geeft actuele gladheidsinformatie over de provinciale wegen in Noord-Holland. Weggebruikers kunnen bovendien via de website zelf gladheid melden.
 • Fietspad Oase-Zandvoortselaan voorlopig van de baan

  07 december 2016 Fietspad Oase-Zandvoortselaan voorlopig van de baan Op 5 december heeft de Rechtbank Haarlem het bezwaar van de stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen tegen de voorgenomen aanleg van een fietspad door de rand van de duinen gegrond verklaard. De wens voor een aantrekkelijke fietsverbinding tussen Haarlemmermeer en de kust van Zandvoort bestaat nog steeds. De regio beraadt zich nu op andere oplossingen.
 • Veiligheidsonderzoek: tijdelijke maatregelen N23 Westfrisiaweg conform richtlijnen

  07 december 2016 Veiligheidsonderzoek tijdelijke maatregelen N23 Westfrisiaweg conform richtlijnen Foto Aerovista Luchtfotografie De tijdelijke verkeersmaatregelen op de N23 Westfrisiaweg zijn conform de geldende veiligheidsrichtlijnen. Dat is de conclusie van het onafhankelijk onderzoek dat op verzoek van de provincie Noord-Holland is uitgevoerd door Royal HaskoningDHV. Het bureau heeft geen grote veiligheidsrisico’s gesignaleerd. Wel zijn er enkele aanbevelingen gedaan voor verbetering van tijdelijke verkeerssituaties op het tracé. Deze worden opgepakt. Het onderzoek van Royal HaskoningDHV werd vandaag besproken tijdens het bestuurlijk overleg over het project tussen de provincie en gemeenten.
 • Stelling van Amsterdam viert 20 jaar UNESCO Werelderfgoed

  07 december 2016 Stelling van Amsterdam viert 20 jaar UNESCO Werelderfgoed - tentoonstelling Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat de Stelling van Amsterdam een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst veroverde. De 135 kilometer lange verdedigingslinie rondom Amsterdam werd aangelegd tussen 1880 en 1914 en bestaat uit in totaal 46 forten en batterijen en diverse dijken en sluizen. Het was de bedoeling dat het leger, de regering en de koning(in) zich binnen deze ring konden terugtrekken bij een aanval op Nederland.
 • NWO-financiering voor archeologisch onderzoek Texels scheepswrak

  07 december 2016 NWO-financiering voor archeologisch onderzoek Texels scheepswrak De onderzoekers die zich richten op de vondsten uit een Texels scheepswrak ontvangen financiering van 100.000 euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) om extra onderzoek te doen naar archeologische vondsten van (inter)nationaal belang.
 • Vooruitgang in Bloemendaal, maar het moet beter

  06 december 2016 Vooruitgang in Bloemendaal, maar het moet beter De gemeente Bloemendaal boekt vooruitgang met de verbetering van haar politieke en bestuurlijke cultuur, maar het moet beter. Dit constateert de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, na gesprekken met de waarnemend burgemeester en de fractievoorzitters van Bloemendaal.
 • Start voorbereidende werkzaamheden spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235)

  06 december 2016 Start voorbereidende werkzaamheden spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235) De provincie Noord-Holland gaat van januari tot juli 2017 het Noordhollandsch Kanaal iets verleggen en de damwanden vernieuwen.
 • Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 49

  05 december 2016 Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 49 Deze week in de nieuwsupdate over HOV in ’t Gooi informatie over het besluit hogere waarden en PIP, gestuurde boring, de overeenkomst Groene Schakel en het ecoduct bij Anna’s Hoeve.
 • Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award

  02 december 2016 Huis van Hilde genomineerd voor European Museum of the Year Award Huis van Hilde is genomineerd voor een internationale prijs. Het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland maakt kans op de European Museum of the Year Award. Deze prijs werd in 2015 nog toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb, Kroatie, de winnaars bekend worden gemaakt.
 • Nieuw natuurplan voor de Horstermeerpolder

  02 december 2016 Nieuw natuurplan voor de Horstermeerpolder De open polder, het coulisselandschap, laagveenbos en rietlanden vormen in de toekomst mogelijk het gevarieerde landschap in de Horstermeerpolder. De provincie Noord-Holland heeft een plan laten maken waarin dit wordt voorgesteld.
 • ‘Rauw aan zee’ wint eerste prijs HollandCall 2016

  02 december 2016 ‘Rauw aan zee’ wint eerste prijs HollandCall 2016 Het idee ‘Rauw aan zee ‘ heeft de eerste prijs gewonnen in de finale van HollandCall 2016. De initiatiefnemers gaan het prijzengeld gebruiken om hun project op Forteiland in IJmuiden te realiseren. Spectaculaire, kunstzinnige en culturele grootbeeldvideoprojecties op de muren van het fort moeten meer bezoekers trekken naar het eiland.
 • Wegwerkzaamheden tussen Het Schouw en Broek in Waterland (N247)

  05 december 2016 Wegwerkzaamheden tussen Het Schouw en Broek in Waterland (N247) De provincie Noord-Holland heeft in de periode van 14 november tot 21 november de tijdelijke busbaan in oostelijke richting verplaatst, maar andere onderhoudswerkzaamheden moeten afgelasten vanwege de slechte weersomstandigheden.
 • Bamboe eerste jaar goed gegroeid

  01 december 2016 Bamboe eerste jaar goed gegroeid Langs de Schagerweg (N245) tussen Langedijk en Harenkarspel staat sinds een jaar een geluidsscherm van levend bamboe. Het is een proeflocatie waar de komende jaren wordt onderzocht hoe het scherm functioneert en of een haag van levend bamboe een goed alternatief kan zijn voor een traditioneel geluidsscherm. De zachte winter en lange zomer hebben ertoe bijgedragen dat het bamboe, sinds de aanplant in september 2015, gemiddeld meer dan een halve meter is gegroeid. Daarnaast zorgen de groeischeuten met uitschieters tot wel 3 meter voor een verdere verdichting van de haag. Hoe groter de dichtheid van de stengels, hoe meer geluidsreductie er verwacht wordt. Uiteindelijk moet de haag een hoogte bereiken van 4 à 5 meter. De haag is 150 meter lang en 6 meter breed.
 • Inloopavond werkzaamheden aansluiting Purmerenderweg in de Beemster (N244)

  01 december 2016 Inloopavond werkzaamheden aansluiting Purmerenderweg in de Beemster (N244) De provincie Noord-Holland werkt aan de verdubbeling van de N244 tussen de aansluiting met de A7 en de aansluiting met de Monnickendammer-Jaagweg (N247). De werkzaamheden lopen tot en met voorjaar 2018. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van de nieuwe aansluiting N244 met de Purmerenderweg. Tijdens een inloopbijeenkomst op 6 december 2016 kunnen weggebruikers en omwonenden zich laten informeren over de plannen voor de nieuwe aansluiting.
 • Waarnemend burgemeester Stede Broec benoemd

  30 november 2016 Waarnemend burgemeester Stede Broec benoemd In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Stede Broec heeft de commissaris van de Koning Johan Remkes besloten de heer Willem van Beek te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Stede Broec.
 • Provincie helpt jonge boeren bij duurzame ontwikkelingen

  30 november 2016 Provincie helpt jonge boeren bij duurzame ontwikkelingen Jonge boeren beschikken over andere landbouwmethodes dan hun ouders. Toepassing van die nieuwe methodes vergt soms een behoorlijke investering. Om jonge landbouwers te helpen hun boerenbedrijven duurzaam te ontwikkelen, heeft de provincie Noord-Holland € 390.000 subsidie beschikbaar voor onder andere zonnepanelen, mestvergisters, een waterbed voor koeien of varkensvriendelijke stalvloeren.
 • Landbouwsubsidies voor innovaties op Noord-Hollandse boerenbedrijven

  30 november 2016 Landbouwsubsidies voor innovaties op Noord-Hollandse boerenbedrijven Gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Landbouw is misschien wel onze meest innovatieve sector. Met de kennis uit Noord-Holland kunnen we mondiale uitdagingen als gevolg van klimaatverandering en bevolkingsgroei helpen oplossen.” Om agrarische ondernemers te ondersteunen bij het toepassen en ontwikkelen van nieuwe landbouwtechnieken is bijna € 5 miljoen subsidie beschikbaar in Noord-Holland.
 • Start bouw natuurbrug Zeepoort

  30 november 2016 Start bouw natuurbrug Zeepoort De bouw van natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal is gestart. Door deze natuurbrug kunnen dieren als de wezel, hazelworm, zandhagedis, rugstreeppad en allerlei vlindersoorten zich zonder gevaar door dit gebied verplaatsen en zijn hun overlevingskansen groter. Voor mens en dier ontstaat hierdoor een aantrekkelijk aaneengesloten gebied. Vandaag werd dit door alle samenwerkingspartners gevierd.
 • Techniekcampus in Kop van Noord-Holland

  29 november 2016 Techniekcampus in Kop van Noord-Holland Om mismatch op de arbeidsmarkt in de Kop van Noord-Holland tegen te gaan, is er nu Tech@Connect.
 • Voorbereiding aanbesteding Zaanbrug

  29 november 2016 Voorbereiding aanbesteding Zaanbrug In juni 2016 hebben de gemeenten Zaanstad en Wormerland ingestemd met het Voorontwerp voor de Zaanbrug en het Uitvoeringsplan voor de verkeermaatregelen. Daarmee is een belangrijke mijlpaal behaald.
 • Afsluiting op- en afritten Tolkerdijk en Muggenburgerweg (west) op Provincialeweg in Schagen (N241)

  28 november 2016 Afsluiting op- en afritten Tolkerdijk en Muggenburgerweg (west) op Provincialeweg in Schagen (N241) opsomming De provincie Noord-Holland vervangt de hoofdrijbaan van de Provincialeweg tussen Schagen en Verlaat (N241).
 • Werkzaamheden aan Vechtbrug (N236) in Weesp van start

  28 november 2016 Werkzaamheden aan Vechtbrug (N236) in Weesp van start opsomming De provincie Noord-Holland is maandag 21 november gestart met de eerste zichtbare werkzaamheden aan de Vechtbrug in Weesp.
 • Regionaal Actieprogramma voor extra woningen in Zuid-Kennemerland en IJmond

  28 november 2016 Regionaal Actieprogramma voor extra woningen in Zuid-Kennemerland en IJmond rapportomslag Tot 2020 zijn er in Zuid-Kennemerland en IJmond circa 8100 woningen netto extra nodig. Om dit te realiseren zijn er 25 ambities en afspraken gemaakt in het Regionaal Actieprogramma Wonen (RAP) 2016-2020.
 • Subsidie voor verbetering Noord-Hollands water

  28 november 2016 Subsidie voor verbetering Noord-Hollands water koe Landbouwers en andere partijen, die maatregelen willen nemen om de waterkwaliteit of -kwantiteit in Noord-Holland te verbeteren, kunnen daarvoor subsidie aanvragen. Aanvragen kan tot en met 21 december 2016.
 • Inloopbijeenkomst Duinpolderweg startsein MER

  28 november 2016 Inloopbijeenkomst Duinpolderweg startsein MER De inloopbijeenkomst over het project Duinpolderweg, die op 21 november 2016 in Noordwijkerhout werd gehouden, is goed bezocht. Er kwamen zo’n 250 geïnteresseerden op af. De bijeenkomst markeerde de start van de Milieu Effect Rapportage (MER) van het project. Daarin worden 7 alternatieven onderzocht op hun effecten op het verkeer, het milieu en de economie.
 • Vanaf april 2017 bussen over nieuwe busbaan

  28 november 2016 Vanaf april 2017 bussen over nieuwe busbaan rnetfoto De werkzaamheden aan HOV Velsen zijn in de afrondende fase. Op verschillende plaatsen wordt nog gewerkt aan de Hoogwaardig Openbaar Vervoer verbinding tussen IJmuiden en Haarlem.
 • De ontknoping van HollandCall 2016 nadert

  28 november 2016 De ontknoping van HollandCall 2016 nadert Donderdagmiddag 1 december vindt het finale Meet & Match event plaats van HollandCall waarbij de 10 meest belovende start-ups met betrekking tot cultureel erfgoed hun ideeën pitchen en kans maken op € 25.000 startkapitaal.
 • Winnaar Gouden Roerdomp is: Ekovar Wennekers

  25 november 2016 Winnaar Gouden Roerdomp is: Ekovar Wennekers Ekovar Wennekers is vandaag tijdens het Groen Kapitaal Congres uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Roerdomp 2016. Na stemming door het publiek werd de winnaar door gedeputeerde Jaap Bond bekend gemaakt. De Gouden Roerdomp is een stimuleringsprijs voor het meest kansrijke initiatief met een positieve impact op natuur. Ekovar Wennekers heeft deze prijs gewonnen omdat het bedrijf als biologische en innovatieve varkenshouderij geïntegreerd is in een dijk, zodat deze beter in het Noord-Hollands landschap past. Ekovar Wennekers wint naast de Gouden Roerdomp ook een geldbedrag van € 2.500.
 • Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 47

  25 november 2016 Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 47 Elke week treffen we nieuwe voorbereidingen voor het project HOV in 't Gooi. Deze week is er onder andere gewerkt bij de Oosterengweg. De komende maanden zullen nog meer voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook de beroepsperiode van het Provinciaal Inpassingsplan is afgelopen. In juni 2017 zal de Raad van State uitspraak doen over de beroepen.
 • Noord-Holland gaat intensiever samenwerken in de Metropoolregio Amsterdam

  25 november 2016 Noord-Holland gaat intensiever samenwerken in de Metropoolregio Amsterdam De provincie Noord-Holland is positief over een intensievere samenwerking in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Daarbij wordt uitgegaan van de huidige samenwerking in de 3 platforms voor ruimte, economie en bereikbaarheid.
 • Projectbureau Verbinding A8-A9 gesloten, hoe nu verder?

  25 november 2016 Projectbureau Verbinding A8-A9 gesloten, hoe nu verder? Voor het verbeteren van de route tussen de A8 en de A9 worden 3 alternatieven nader onderzocht. In september en oktober werd in Assendelft een tijdelijk projectbureau geopend om de ontwerpen van het Nul-plus-, het Heemskerk- en het Golfbaanalternatief verder uit te werken. Door vanuit het plangebied te werken, konden ook bewoners hier een actieve bijdrage aan leveren. Hieronder leest u de resultaten van deze werkwijze en hoe de planstudie nu vervolgd wordt.
 • Performance over de laatste bewoonster van kasteel Brederode

  25 november 2016 Performance over de laatste bewoonster van kasteel Brederode - uitsnede Kasteelvrouwe Yolande van Lalaing uit de 15de eeuw komt tot leven in een performance van Carla van den Bergh op woensdag 30 november in Huis van Hilde. Carla kruipt als re-enactor letterlijk in de huid van deze bijzondere vrouw. Bezoekers krijgen zo de kans de geschiedenis van de laatste bewoonster van kasteel Brederode een beetje te herbeleven. De lezing is de laatste in een reeks over de geschiedenis van de familie Van Brederode.
 • SHIP combineert informatie met inspiratie

  25 november 2016 SHIPImpressie_570 Gedeputeerde Verkeer en Vervoer en Zeehavens Elisabeth Post ondertekende donderdag 24 november 2016 de eerste sponsorcontracten voor het Sluis- en HavenInformatiePunt (SHIP) bij de zeesluis in IJmuiden. Aansluitend bracht zij samen met de sponsoren, leden van het Bestuursplatform en de projectleiders een bezoek aan de bouwlocatie van het SHIP. Post vond het een “waanzinnig leuke bijeenkomst”: “Ik word enthousiast van het enthousiasme van de ondernemers die een succes van SHIP willen maken.”
 • Werkzaamheden kruising N201/Van Heuven Goedhartlaan

  25 november 2016 Werkzaamheden kruising N201/Van Heuven Goedhartlaan De provincie Noord-Holland voert van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december ’s nachts werkzaamheden uit aan de kruising N201/Van Heuven Goedhartlaan vlakbij de brandweerkazerne. De werkzaamheden zijn tussen 22.00 en 6.00 uur. Tijdens deze nachten is de Van Heuven Goedhartlaan afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg.
 • Verkeerslichten van de toekomst op provinciale wegen rond Schiphol

  23 november 2016 Verkeerslichten van de toekomst op provinciale wegen rond Schiphol Leveranciers van verkeerslichten realiseren in 2017 op ongeveer 1200 kruisingen in Nederland een nieuwe generatie intelligente verkeerslichten. In Noord-Holland gaat het om het slimmer maken van 50 bestaande verkeerslichten in het gebied rond Schiphol.
 • Natuurbrug Laarderhoogt wint VAG-pluim

  23 november 2016 Natuurbrug Laarderhoogt wint VAG-pluim Het project Natuurbrug Laarderhoogt heeft de VAG-pluim 2016 gewonnen. Dit is een prijs van Rijkswaterstaat voor projecten die op uitstekende wijze ruimtelijke kwaliteit en vormgeving hebben verankerd binnen het project. Natuurbrug Laarderhoogt versloeg 3 andere genomineerden die waren aangedragen door de Vormgevingsadviesgroep (VAG) van Rijkswaterstaat.
 • Alsnog belijning op verbindingsweg tussen N205 en N201

  23 november 2016 Alsnog belijning op verbindingsweg tussen N205 en N201 De verwachting is dat de belijning op de verbindingsweg tussen de N205 en de N201 op donderdag 24 november kan worden aangebracht. Het verkeer kan daar hinder van ondervinden, maar de weg wordt niet afgesloten.
 • Joke Geldhof ontvangt boekje Hernieuwd Wonen Campus

  23 november 2016 Joke Geldhof ontvangt boekje Hernieuwd Wonen Campus Op woensdag 23 november nam Joke Geldhof, gedeputeerde Wonen, het boekje Hernieuwd Wonen Campus in ontvangst op Hogeschool InHolland in Alkmaar. In het boekje staan ervaringen van recent afgestudeerde studenten van de Hogeschool InHolland en Hogeschool Utrecht. Samen met Produbo, dat zich richt op duurzame renovaties, en Teamwork Technology, een organisatie die duurzame bedrijven ontwikkelt, hebben zij deelgenomen aan het project Hernieuwd Wonen Campus. Dit project richt zich op verduurzaming van de gebouwde omgeving.
 • Genomineerden Gouden Roerdomp bekend

  22 november 2016 Wie wint de Gouden Roerdomp 2016 De provincie Noord-Holland heeft 2 initiatieven genomineerd die kans maken op de Gouden Roerdomp.
 • Verlenging opstelstrook Crailoseweg (N527) afgerond

  22 november 2016 Verlenging opstelstrook Crailoseweg (N527) opsomming Ondanks de gure weersomstandigheden is de verlenging van de opstelstrook op de Crailoseweg (N527) succesvol verlopen.
 • Overheid en bedrijfsleven investeren 90 miljoen in slimme verkeersoplossingen

  21 november 2016 Overheid en bedrijfsleven investeren 90 miljoen in slimme verkeersoplossingen De Metropoolregio Amsterdam investeert de komende jaren 5 miljoen euro in het Partnership Talking Traffic.
 • Nieuwe burgemeester Edam-Volendam

  21 november 2016 Nieuwe burgemeester Edam-Volendam zegel Mevrouw L.J. (Lieke) Sievers is benoemd tot burgemeester van Edam-Volendam. De benoeming gaat in op 19 december 2016.
 • Noord-Hollandse provinciale penning voor natuurvrijwilliger

  21 november 2016 Noord-Hollandse Provinciale Penning voor natuurvrijwilliger Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft op zaterdag 19 november de bronzen provinciale penning uitgereikt aan Hans Vink. Hij is al jaren dé dassenkenner en dassenbeschermer van Noord-Holland.
 • Onderhoud Bergerweg (N510) tussen Alkmaar en Bergen: 1 nacht extra nodig

  21 november 2016 Onderhoud Bergerweg (N510) tussen Alkmaar en Bergen: 1 nacht extra nodig De provincie verricht momenteel onderhoud aan de Bergerweg (N510) tussen de Groeneweg in Alkmaar en de Nesdijk in Bergen. De werkzaamheden stonden gepland tot en met 22 november 2016, maar door de weersomstandigheden is 1 nacht extra nodig. De werkzaamheden duren hierdoor tot en met 23 november 2016.
 • Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud

  21 november 2016 Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud In de nacht van 25 op 26 november 2016 wordt de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer een nacht afgesloten voor verkeer.
 • Inloopavond veiligheidsmaatregelen N239/N240

  18 november 2016 Inloopavond veiligheidsmaatregelen N239/N240 De provincie Noord-Holland werkt samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Hollands Kroon en Medemblik aan veiligheidsmaatregelen op en rond de N239/N240. De provincie Noord-Holland houdt hierover een inloopavond.
 • Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 46

  18 november 2016 Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 46 Het project HOV in ’t Gooi vereist enige voorbereiding, zowel op politiek gebied als in de omgeving. Afgelopen week was er weer een stuurgroepvergadering. Hier is onder andere gepraat over de start van de aanbesteding in Laren-Hilversum en de besluitvorming in Huizen-Blaricum. In de omgeving zijn de voorbereidende werkzaamheden rondom het vervangen van oude gasleidingen gestart. Deze moeten vervangen worden om een veilige gasvoorziening te garanderen.
 • Waarnemend burgemeester gemeente Zaanstad benoemd

  16 november 2016 Waarnemend burgemeester gemeente Zaanstad benoemd De commissaris van de Koning de heer J. (Johan) W. Remkes heeft besloten de heer Dr. R.L. (Ruud) Vreeman te benoemen tot waarnemend burgemeester van Zaanstad. Dit is gebeurd in overleg met de vertrouwenscommissie/ fractievoorzitters uit de gemeenteraad.
 • Noord-Hollanders die hun huis duurzaam renoveerden

  16 november 2016 Noord-Hollanders die hun huis duurzaam renoveerden Denkt u erover na om zelf uw huis te renoveren, bent u dit al van plan of bent u zelfs al begonnen? Woningeigenaren die met behulp van de regeling hun woning hebben gerenoveerd vertellen over hun ervaring en over de manier waarop zij te werk zijn gegaan. Samen met de provincie dragen zij bij aan een Duurzaam Noord-Holland.
 • Oorspronkelijke natuur Schoorlse Duinen weer in ere hersteld

  16 november 2016 Oorspronkelijke natuur Schoorlse Duinen weer in ere hersteld De oorspronkelijke natuur in de Schoorlse Duinen gaat weer zoveel mogelijk hersteld worden. Na het Rijk heeft nu ook Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland het Natura 2000 beheerplan voor de Schoorlse Duinen definitief vastgesteld. Het beheerplan is opgesteld in samenspraak met de omgeving en bedoeld om dit natuurgebied in stand te houden.
 • 11 aanvragen wind op land definitief afgewezen

  16 november 2016 11 aanvragen wind op land definitief afgewezen De provincie Noord-Holland heeft besloten 11 vergunningaanvragen voor het realiseren van windparken definitief af te wijzen. Gedeputeerde Staten hebben eerder besloten 6 aanvragen verder in de procedure te nemen. Daarmee voldoet Noord-Holland aan de prestatieafspraken die gemaakt zijn met het Rijk.
 • Belangrijke stap voor regionale ontwikkeling van watertoerisme en -recreatie

  16 november 2016 Belangrijke stap voor regionale ontwikkeling van watertoerisme en -recreatie Het basistoervaartnet verbindt vaargebieden in alle provincies met elkaar en ontsluit en verbindt stad en land vanaf het water. In de afgelopen twintig jaar is ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd in het ontwikkelen en knelpuntenvrij maken van het landelijke basistoervaartnet. Een deel van het netwerk is bevaarbaar voor zeilboten met een vaste mast van maximaal 30 meter hoog. Op woensdag 16 november 2016 heeft de provincie Noord-Holland samen met de andere provincies en minister Schultz de zogenoemde Basisvisie Recreatietoervaart 2015-2020 ondertekend. De Basisvisie beschrijft de trends en ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie, legt een gezamenlijk toekomstvisie voor waterrecreatie in 2025 neer, en bevat het landelijke basisrecreatietoervaartnet (BRTN-netwerk) dat per provincie wordt toegelicht.
 • Heerhugowaard krijgt slim energienet

  16 november 2016 Heerhugowaard krijgt slim energienet 9 partijen, waaronder de gemeente Heerhugowaard en de provincie Noord-Holland, ondertekenen op woensdag 16 november een intentieverklaring om in Heerhugowaard een slim energienet aan te leggen. Bedrijven en organisaties die straks zijn aangesloten op dit net kunnen gebruik maken van elkaars restwarmte voor het verwarmen en koelen van hun huisvesting. Dat is duurzaam en kostenbesparend.
 • Ingestorte St. Agneskerk herrijst op het strand van Egmond

  15 november 2016 Ingestorte St. Agnuskerk herrijst op het strand van Egmond Met laserlijnen op een scherm van neervallend water herrijst de Sint Agneskerk op zaterdag 26 november tijdens de 4e Fjoertoer voor één keer op het strand van Egmond.
 • Gewijzigde weekendafsluiting Crailoseweg (N527) Huizen

  15 november 2016 Gewijzigde weekendafsluiting Crailoseweg (N527) Huizen De Crailoseweg (N527) tussen de nieuwe Blaricummerweg en de kruising met de Prins Hendriklaan (N526) wordt aankomend weekend vanaf vrijdag 18 november tot en met maandag 21 november 05.00 uur afgesloten voor al het verkeer.
 • Oud-Loosdrecht krijgt glasvezel

  14 november 2016 Oud-Loosdrecht krijgt glasvezel opsomming De Stichting Breedband Loosdrecht heeft, met behulp van een provinciale subsidie, opdracht gegeven voor de aanleg van glasvezel in Oud-Loosdrecht.
 • Parallelweg langs de N248 gereed

  14 november 2016 Parallelweg langs de N248 gereed De provincie Noord-Holland opende maandag 14 november de nieuwe parallelweg langs de N248 tussen De Stolpen en de kruising N245/Sportlaan in Schagen. Het aanleggen van deze parallelweg was het laatste project waarmee de verkeersdoorstroming langs Schagen van oost naar west verbeterd is.
 • Huizen leveren energie op in Noord-Holland

  11 november 2016 Huizen leveren energie op in Noord-Holland Afgelopen zaterdag was de eerste dag van de Duurzame Huizen Route 2016. De route trok veel belangstellenden, ook bij woningen in Noord-Holland. De provincie ging op bezoek bij 2 huizen op de route in Noord-Holland.
 • GS stellen definitieve Nota van Beantwoording wijziging PRV vast

  11 november 2016 GS stellen definitieve Nota van Beantwoording wijziging PRV vast Op 8 november jl. hebben Gedeputeerde Staten (GS) de definitieve Nota van Beantwoording en de Statenvoordracht tot wijziging van de PRV vastgesteld. Deze is toegezonden aan de commissie Ruimte, Wonen en Water (RWW) voor bespreking op 28 november 2016. 
 • Afsluitend congres Verkenningen NH2050

  11 november 2016 Afsluitend congres Verkenningen NH2050 Het jaar 2050 lijkt nog ver weg, maar provincie Noord-Holland, gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijk organisaties zijn al hard aan het nadenken over hoe we in 2050 in Noord-Holland willen wonen, werken, leven en recreëren.
 • Provincie Noord-Holland beraadt zich op verdere stappen N23 Westfrisiaweg

  10 november 2016 Provincie Noord-Holland beraadt zich op verdere stappen N23 Westfrisiaweg Vandaag heeft de provincie Noord-Holland een brief ontvangen van Heijmans waarin het bouwbedrijf aangeeft al het werk aan de N23 Westfrisiaweg op te schorten. De redenen voor het stilleggen zijn in de ogen van de provincie ongegrond. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland beraden zich op verdere stappen.
 • Verbindingsweg de Drie Merenweg (N205) en N201 weer open

  10 november 2016 N205_600px De verbindingsweg tussen de Drie Merenweg (N205) en de N201 is weer open voor al het verkeer. De weg was afgelopen weekend dicht vanwege werkzaamheden aan het asfalt. Vanwege de regen kon de markering nog niet worden aangebracht. De belijning wordt zondag 13 november aangebracht.
 • Nacht- en weekendafsluitingen Crailoseweg Huizen (N527)

  10 november 2016 Nacht- en weekendafsluitingen Crailoseweg Huizen (N526) De provincie Noord-Holland werkt vanaf maandag 14 november drie weken aan de Crailoseweg in Huizen. De opstelstrook voor bussen vanuit Huizen wordt verlengd om de doorstroming van het (bus)verkeer op de Crailoseweg te verbeteren. Daarnaast worden de verkeerslichten en de openbare verlichting aangepast.
 • Bergerweg (N510): Deze week nog geen nachtelijke werkzaamheden of afsluitingen

  09 november 2016 Bergerweg (N510): Deze week nog geen nachtelijke werkzaamheden of afsluitingen De provincie Noord-Holland verricht tot en met 22 november 2016 onderhoud aan de Bergerweg (N510) tussen de Groeneweg in Alkmaar en de Nesdijk in Bergen. De koude weersomstandigheden maken het onmogelijk om in de nachten van 9 en 10 november te starten met de nachtelijke asfaltwerkzaamheden. Deze asfaltwerkzaamheden worden uitgesteld totdat de temperatuur dit weer toelaat.
 • Collectief zelfbouwproject Schoonschip haalt Europese subsidie binnen

  09 november 2016 Collectief zelfbouwproject Schoonschip haalt Europese subsidie binnen In het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord realiseert een groep gedreven zelfbouwers de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa: Schoonschip. De provincie heeft dit collectieve zelfbouw project ondersteund in de startfase. Schoonschip heeft verregaande ambities op het gebied van ecologische en sociale duurzaamheid en heeft nu ook Europese subsidie binnen gehaald.
 • € 400.000 investering in landschap Gooi en Vechtstreek

  09 november 2016 € 400.000 investering in landschap Gooi en Vechtstreek Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen € 400.000 beschikbaar voor het verbeteren van de agrarische structuur en het landschap van het Groene Uitweg-gebied dat in de Gooi en Vechtstreek ligt.
 • Leegstand winkels neemt toe, leegstand kantoren en bedrijventerreinen neemt af

  09 november 2016 Leegstand winkels neemt toe, leegstand kantoren en bedrijventerreinen neemt af De provincie Noord-Holland heeft twee rapporten gepubliceerd, die inzicht geven in de hoeveelheid vierkante meters aan kantoorruimte, bedrijventerreinen en winkeloppervlakte. Uit deze monitors Werklocaties en Detailhandel blijkt dat de leegstand van kantoren en bedrijventerreinen afneemt en van winkels toeneemt. Het aantal banen in de detailhandel groeit wel gestaag.
 • Maak plaats! wint de Georges Allaert prijs 2016

  09 november 2016 Maak plaats! wint de Georges Allaert prijs 2016 Woensdag 9 november reikt dhr. Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, in Gent de Georges Allaert prijs 2016 uit voor “Maak plaats!” – de OV knooppunten strategie van de provincie Noord-Holland, die in 2014 is ontwikkeld met Vereniging Deltametropool.
 • Prestaties busvervoer voortaan ieder kwartaal op de website

  09 november 2016 Prestaties busvervoer voortaan ieder kwartaal op de website Voor iedereen die in één oogopslag wil zien hoe het busvervoer in de Noord-Hollandse concessies presteert, publiceert de provincie vanaf heden ieder kwartaal een overzichtelijke monitor met daarin cijfers van de kernprestaties omtrent het busvervoer.
 • Investering in groene aggregaten draagt bij aan verduurzaming Noord-Hollandse bouwsector

  08 november 2016 Investering in groene aggregaten draagt bij aan verduurzaming Noord-Hollandse bouwsector Een brandstofbesparing van 60% tot 95% en een lagere CO2-uitstoot van 1.145 ton per jaar. Het is de duurzame missie van De Groene Aggregaat.
 • Joke Geldhof bij start zelfbouwproject Ons Podium

  08 november 2016 Joke Geldhof bij start zelfbouwproject Ons Podium Gedeputeerde Joke Geldhof is vrijdag 11 november 2016 aanwezig bij de start van de bouw van het collectief zelfbouwproject Ons Podium in Amsterdam Nieuw West.
 • Gedeputeerde Bond namens Metropoolregio Amsterdam naar India

  08 november 2016 Gedeputeerde Bond namens Metropoolregio Amsterdam naar India De Metropoolregio Amsterdam organiseert van 13 tot 18 november de Amsterdam India Business Journey. Onder leiding van Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, reist een groep Noord-Hollandse ondernemers naar de zakenhoofdstad Mumbai en smart city Pune.
 • Wegwerkzaamheden tussen Het Schouw en Broek in Waterland (N247)

  08 november 2016 Wegwerkzaamheden tussen Het Schouw en Broek in Waterland (N247) Het traject tussen Het Schouw en Broek in Waterland is aan groot onderhoud toe. De provincie Noord-Holland laat in de periode van 14 november tot 21 november 2016 onderhoudswerkzaamheden verrichten aan dit weggedeelte. Het asfalt krijgt een nieuwe deklaag en er zijn onderhoudswerkzaamheden aan de verkeerslichten. Tegelijkertijd wordt de busbaan verplaatst.
 • MER Duinpolderweg: inloopbijeenkomst 21 november 2016

  07 november 2016 MER Duinpolderweg inloopbijeenkomst 21 november 2016 Op 21 november 2016 organiseren de provincies Noord- en Zuid-Holland een inloopbijeenkomst voor het project Duinpolderweg. De samenwerkingspartners Stadsregio Amsterdam, Holland Rijnland en betrokken gemeenten zijn ook vertegenwoordigd.
 • Voorbereidende werkzaamheden van start Franse Kampweg in Hilversum (N236)

  07 november 2016 Voorbereidende werkzaamheden van start Franse Kampweg in Hilversum (N236) De Franse Kampweg in Hilversum (N236) is aan groot onderhoud toe. De provincie Noord-Holland start in november met de voorbereidingen van de eerste fase, tussen de Naarderweg (N524) en de rotonde bij de Nieuwe ’s-Gravelandseweg. De ondergrondse kabels en leidingen worden verlegd en de struiken verwijderd. Het verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.
 • Afsluiting deel Sevendeelweg (Berkhout)

  04 november 2016 Afsluiting deel Sevendeelweg (Berkhout) Het komende jaar werkt Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van een rotonde en fietsonderdoorgang bij kruispunt N507-Westeinde, onderdeel van de N23 Westfrisiaweg. Vanwege werkzaamheden is vanaf 21 november een deel van de Sevendeelweg een jaar lang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Statenvergadering 7 november verplaatst naar 14 november 2016

  03 november 2016 Statenvergadering 7 november verplaatst naar 14 november 2016 In verband met de herdenkingsbijeenkomst naar aanleiding van het overlijden van gedeputeerde Tjeerd Talsma vindt de vergadering van Provinciale Staten op 7 november geen doorgang. Deze Statenvergadering wordt verschoven naar maandag 14 november vanaf 10.00 uur.
 • Gedeputeerde Tjeerd Talsma overleden

  02 november 2016 Tjeerd Talsma Na een kort ziekbed is Tjeerd Talsma, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol overleden. Talsma is 66 jaar geworden.
 • Waterwolf houdt Marken in zijn greep

  02 november 2016 Waterwolf houdt Marken in zijn greep Legervoertuigen, brandweerwagens, auto’s van het Rode Kruis: een voor een komen ze het parkeerterrein aan het begin van Marken opgereden. Een grote groep inwoners staat klaar om in veiligheid te worden gebracht. Het hele eiland staat deze week in het teken van crisisoefening Waterwolf. Op die manier wil de provincie Noord-Holland, samen met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, gemeente Waterland, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat, Defensie en overige hulpdiensten bekijken of alle partijen goed zijn voorbereid als Marken overstroomt.
 • Mountainbikers krijgen voorlichting over fietsen in de natuur

  02 november 2016 Mountainbikers krijgen voorlichting over fietsen in de natuur Mountainbikers die fietsen in de natuur blijven voorlichting krijgen over hoe zij zich het beste kunnen gedragen tijdens het fietsen in (kwetsbare) natuur en over het rekening houden met mederecreanten. Noord-Hollandse natuur- en recreatieorganisaties en de provincie Noord-Holland hebben dit besloten na een succesvolle pilot.
 • Investeringen in Noord-Hollandse infrastructuur

  02 november 2016 Investeringen in Noord-Hollandse infrastructuur Gedeputeerde Staten willen ruim 20 miljoen euro toekennen aan infrastructurele projecten die klaar zijn om in uitvoering te gaan. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel van de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in december over beslissen.
 • Gedeputeerde Staten akkoord met nieuwe tramverbinding Amstelveen - Uithoorn

  02 november 2016 Gedeputeerde Staten akkoord met nieuwe tramverbinding Amstelveen - Uithoorn Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben ingestemd met de voorkeursvariant van de tramverbinding tussen Amstelveen en Uithoorn. De provincie wil bijna 1,9 miljoen euro aan de nieuwe tramverbinding bijdragen. Met de financiële bijdragen van de Stadsregio Amsterdam en de gemeente Uithoorn is daarmee het startsein gegeven om het ontwerp van de nieuwe tramlijn verder uit te werken. Begin december 2016 nemen Provinciale Staten de beslissing over het beschikbaar stellen van het budget.
 • STELLINGNAME: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  02 november 2016 Stellingname Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis Oorlog, macht, historie en actualiteit spelen een hoofdrol in de nieuwe tentoonstelling “Stellingname”: dat wat eens nodig was om hetgeen we vandaag hebben te beschermen en bewaren. In de reeks Dreef Exposities laten de kunstenaars Kees Bierman, Jacob Dwyer (met een werk uit de collectie van het Fort bij Vijfhuizen), Marjolein Loppies, Ronald van der Meijs, Maarten Peerdeman en John Poelgeest hun werk zien van zaterdag 5 november tot en met 13 januari 2017.
 • Gladheidsbestrijders klaar voor de winter

  01 november 2016 Gladheidsbestrijders klaar voor de winter Vanaf vandaag, 1 november 2016, staan de strooiers van de provincie Noord-Holland klaar om uit te rukken. Dan begint namelijk officieel het winterseizoen voor de gladheidsbestrijders. Het materieel is geïnspecteerd en de zoutloodsen zijn gevuld. De winter kan beginnen.
 • Noord-Hollandpad viert 10-jarig jubileum met wandelaars

  01 november 2016 Noord-Hollandpad viert 10-jarig jubileum met wandelaars Ruim 120 wandelaars stonden vrijdag 28 september aan de start van de Noord-Hollandpad najaarswandeling. Met gedeputeerde Economie en Recreatie, Jaap Bond en oud-gedeputeerde Hans Schipper aan kop liepen wandelaars vanaf Fort Veldhuis een 10 kilometer lange rondwandeling door een bijzonder stukje Noord-Holland.
 • Avond- en nachtafsluitingen werkzaamheden Bergerweg tussen Alkmaar en Bergen (N510)

  01 november 2016 Avond- en nachtafsluitingen werkzaamheden Bergerweg tussen Alkmaar en Bergen (N510) De provincie verricht van 9 tot en met 22 november 2016 onderhoud aan de Bergerweg (N510) tussen de Groeneweg in Alkmaar en de Nesdijk in Bergen.
 • Provincie start stimuleringsprogramma crowdfunding voor erfgoed

  31 oktober 2016 Provincie start stimuleringsprogramma crowdfunding voor erfgoed De provincie Noord-Holland is gestart met een pilot crowdfunding & erfgoed. De provincie gaat de komende maand op zoek naar geschikte erfgoedprojecten die een start kunnen maken met een eigen crowdfundingcampagne: niet voor een eenmalige, maar voor een significante bijdrage zodat problemen als leegstand en exploitatie structureel worden opgelost. 5 projecten die in het eerste kwartaal van 2017 een campagne kunnen starten, worden gecoacht tijdens de voorbereiding en uitvoering.
 • Onderzoek skeletten van Van Brederodes levert nieuwe kennis

  31 oktober 2016 Onderzoek skeletten van Van Brederodes levert nieuwe kennis Het fysisch antropologisch onderzoek van de 13de-eeuwse skeletten uit de grafkapel in de Engelmunduskerk in Velsen droeg in belangrijke mate bij aan de identificatie van het echtpaar Van Brederode. Ook werden er botten van kinderen en een melkkiesje aangetroffen.
 • Winnaars Ster van de Nachtprijs 2016 bekend

  29 oktober 2016 Winnaars Ster van de Nachtprijs 2016 bekend Gemeente Waterland, Tata Steel en Vigor Novus zijn de winnaars geworden van de Ster van de Nachtprijs. Deze prijs reikt de provincie Noord-Holland zaterdag 29 oktober uit, tijdens het provinciale evenement van de 12e Nacht van de Nacht in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De winnaars ontvangen de Ster van de Nacht Sculptuur. Deze prijs is ingesteld met als doel lichthinder terug te dringen en energie te besparen. Daarmee kan men op meer plekken genieten van nachtelijk duister en een flonkerende sterrenhemel.
 • Duurzaam renoveren: leer van huiseigenaren

  28 oktober 2016 Duurzaam renoveren: leer van huiseigenaren Duurzaam renoveren, toekomstmuziek? Niet voor de ruim honderd Noord-Hollandse woningeigenaren die gebruik hebben gemaakt van de uitvoeringsregeling subsidie duurzaam renoveren Noord-Holland 2015. Op 16 november 2016 wordt met deze eigenaren gekeken welke kennis is opgedaan en hoe deze verder kan worden ingezet.
 • Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus aangesloten op één warmte-koudebron

  28 oktober 2016 Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus aangesloten op één warmte-koudebron Het vooruitstrevende duurzaamheidsproject Tussen Kunst en Kas van de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus is op donderdag 27 oktober 2016 officieel in werking gesteld.
 • Oproep tot Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied

  27 oktober 2016 Oproep tot Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied Door nachtelijke verlichting staat de duisternis onder druk in het Waddengebied. Daarom trekken meer dan 40 partijen, waaronder de provincie Noord-Holland, aan de noodrem. Zij willen een Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied. Duisternis moet een kernkwaliteit blijven van het Waddengebied en duisternis moet een unieke belevenis worden van Werelderfgoed Waddenzee.
 • Afsluiting kruising Postweg/Hollandseweg (Texel)

  27 oktober 2016 Afsluiting kruising Postweg/Hollandseweg (Texel) De provincie Noord-Holland gaat het natuurgebied Dorpzicht op Texel beter toegankelijk maken. Er wordt een nieuwe oversteek aangebracht voor fietsers en voetgangers. De oversteek sluit aan op het uitgebreide wandelpad door natuurgebied Dorpzicht.
 • Provincie Noord-Holland gaat door met strijd tegen verdroging natuur

  27 oktober 2016 Provincie Noord-Holland gaat door met de strijd tegen verdroging van natuur De provincie Noord-Holland investeert € 2,75 miljoen in een subsidieregeling om verdroging van natuur te bestrijden. Voor een goede kwaliteit van de natuur in Noord-Holland is goed water belangrijk.
 • Noord-Holland tekent akkoord om CO2-uitstoot terug te dringen door hergebruik

  26 oktober 2016 Noord-Holland tekent akkoord om CO2-uitstoot terug te dringen door hergebruik opsomming Op de Nationale Klimaattop die vandaag in Rotterdam werd gehouden, heeft een groep van ruim 25 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderzoeksinstellingen een overeenkomst getekend om gezamenlijk projecten te onderzoeken die het mogelijk maken om de CO2-uitstoot in Nederland sterk te verminderen.
 • Busvervoer provincie Noord-Holland opnieuw het beste

  26 oktober 2016 Busvervoer provincie Noord-Holland opnieuw het beste De reizigerswaardering wordt jaarlijks gemeten met een grootschalig landelijk klanttevredenheidsonderzoek door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. De reizigers in de provincie Noord-Holland beoordeelden het openbaar vervoer in 2015 met een 7,7. Dat is de hoogste score van Nederland.
 • SolaRoad uitgebreid met 20 meter

  25 oktober 2016 SolaRoad uitgebreid met 20 meter Het SolaRoad-fietspad in Krommenie is met 20 meter verlengd. De toegevoegde elementen zijn een verbeterde versie van de elementen die in 2014 zijn geplaatst. De verlenging is onderdeel van de driejarige pilot en levert nieuwe testresultaten op.
 • Congres Omgevingsvisie NH2050: trends en ontwikkelingen

  25 oktober 2016 Congres Omgevingsvisie NH2050: trends en ontwikkelingen Op vrijdag 4 november van 09.00 tot 13.30 uur vindt het Congres Omgevingsvisie NH2050: trends en ontwikkelingen plaats in Felix Meritis te Amsterdam. Provincie Noord-Holland stelt samen met overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners de Omgevingsvisie NH2050 op. In wat voor Noord-Holland willen we wonen, werken, recreëren en bezoekers ontvangen? Hoe staat de fysieke leefomgeving er voor? Welke trends en ontwikkelingen zien we? En welke opgaven en dilemma’s komen hieruit voort?
 • Festival Leven op het Donkerst Fort Noord

  19 oktober 2016 Festival Leven op het Donkerst Fort Noord - foto 1 Op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober vindt het cultureel festival op Fort Benoorden Spaarndam plaats. Een weekend vol muziekoptredens, theater, dans, workshops en een diner met rats, kuch en bonen in het fort.
 • Tijdelijk stilleggen werk op aantal locaties N23 Westfrisiaweg

  17 oktober 2016 Tijdelijk stilleggen werk op aantal locaties N23 Westfrisiaweg Verschillende media berichten over een meningsverschil tussen provincie Noord-Holland en Heijmans over de uitvoering van de N23 Westfrisiaweg. Dit meningsverschil is inmiddels voorgelegd aan de Raad van Arbitrage van de Bouw.
 • Afsluiting Weerestraat Obdam (Koggenland)

  17 oktober 2016 Afsluiting Weerestraat Obdam (Koggenland) opsomming Van 31 oktober 7.00 uur tot en met 4 november 2016 17.00 uur is de Weerestraat in Obdam tussen de Lepelaar en de Braken (N507) afgesloten voor verkeer.
 • Romeins festival voor Hildes Verjaardag groot succes

  17 oktober 2016 Romeins festival voor Hildes Verjaardag groot succes opsomming Het Romeins festival, dat gisteren in Huis van Hilde en op het Westerplein werd gehouden, was een groot succes. Meer dan 2000 bezoekers, waaronder 700 kinderen, kwamen op het evenement voor Hildes Verjaardag af.
 • Start onderzoek naar 7 alternatieven Duinpolderweg

  13 oktober 2016 Start onderzoek naar 7 alternatieven Duinpolderweg Voor de Duinpolderweg worden 7 alternatieven onderzocht in een Milieu Effectrapportage (MER). Dat is het resultaat van de discussie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 12 oktober. Eerder al had Noord-Holland ingestemd met het onderzoek.
 • Fietstunnels N208 gesloten vanwege werkzaamheden

  13 oktober 2016 Fietstunnels N208 gesloten vanwege werkzaamheden Tijdens het groot onderhoud aan de N208 voert de provincie ook onderhoud uit aan 3 fietstunnels op het traject.
 • Noord-Hollanders iets welvarender dan gemiddelde Nederlander

  12 oktober 2016 Noord-Hollanders iets welvarender dan gemiddelde Nederlander - 2 De provincie Noord-Holland heeft een ‘dashboard Welvaart en Welzijn’ ontwikkeld. Daaruit blijkt onder andere dat de Noord-Hollander ten opzichte van de gemiddelde Nederlander een fractie rijker is, dat er in Noord-Holland minder eigen woningen zijn, maar dat de gemiddelde waarde daarvan hoger ligt dan in de rest van Nederland. Het dashboard is ontwikkeld om bepaalde economische effecten op welvaart en welzijn in Noord-Holland te kunnen monitoren.
 • Informatieavond Natura 2000-beheerplan - Noordhollands Duinreservaat

  12 oktober 2016 Informatieavond Natura 2000-beheerplan - Noordhollands Duinreservaat -2 De provincie Noord-Holland organiseert op dinsdagavond 25 oktober in Castricum een informatieavond over het Natura 2000-beheerplan voor het Noordhollands Duinreservaat. De provincie licht het beheerplan toe en nodigt de aanwezigen uit om vragen te stellen en te reageren op het plan. Na de informatieavond wordt het Natura 2000-beheerplan afgerond en kan het in ontwerp worden vastgesteld door de provincie en het Rijk.
 • Gefaseerde werkzaamheden kruising N9/Kennemerstraatweg Alkmaar en Heiloo

  12 oktober 2016 Gefaseerde werkzaamheden kruising N9/Kennemerstraatweg Alkmaar en Heiloo De provincie Noord-Holland werkt tussen 13 oktober en 21 november 2016 aan de verkeerslichten op de kruising N9 met de Kennemerstraatweg aan de zijde van Alkmaar en Heiloo. De verouderde verkeerslichten worden vernieuwd. Er wordt gefaseerd gewerkt, gedurende 2 nachten en maximaal 3 weekenden.
 • Werkzaamheden aan de N208: Stratenmakers

  12 oktober 2016 Werkzaamheden aan de N208: Stratenmakers Een periode van groot onderhoud aan de N208 biedt de kans ook de bestrating aan te pakken. Zo werken stratenmakers aan het vernieuwen van de middengeleiders. Dit zijn de verharde gedeelten van de middenbermen.
 • Schorsingsverzoek tegen bestemmingsplan voor de spitsbusbaan door Raad van State afgewezen

  11 oktober 2016 Bezwaren tegen bestemmingsplan voor de spitsbusbaan door Raad van State afgewezen Een aantal bewoners van de Jaagweg heeft de Raad van State verzocht om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan van de gemeente Waterland voor de spitsbusbaan tussen Ilpendam en Purmerend op te schorsen. De voorzieningenrechter van de Afdeling heeft dit verzoek afgewezen.
 • Regenboogvlag wappert bij Provinciehuis

  11 oktober 2016 Regenboogvlag wappert bij Provinciehuis Over de hele wereld is het vandaag, 11 oktober, Coming-outdag, oftewel kom-uit-de-kast-dag. Daarom hees gedeputeerde Joke Geldhof vanochtend de regenboogvlag bij het Provinciehuis.
 • Definitieve plannen voor Havendijk Den Oever ter inzage

  11 oktober 2016 Definitieve plannen voor Havendijk Den Oever ter inzage De provincie Noord-Holland heeft het projectplan van Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier over de versterking van de Havendijk Den Oever goedgekeurd. De Havendijk in Den Oever moet versterkt worden zodat bij extreem weer geen water over de dijk kan slaan. Het plan ligt ter inzage van 12 oktober tot en met 22 november 2016 voor beroep bij de Raad van State.
 • Start werkzaamheden Lasschoterbrug (N241) in Schagen

  10 oktober 2016 Start werkzaamheden Lasschoterbrug (N241) in Schagen De provincie Noord-Holland start op donderdag 13 oktober 2016 met het vervangen van de bestaande Lasschoterbrug tussen de Provincialeweg (N241) en de Kanaalweg (N248) over het Kanaal Schagen – Kolhorn. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin april 2017.
 • Werkzaamheden N208/Jan Gijzenkade en N208/Zijlweg

  10 oktober 2016 Werkzaamheden N208/Jan Gijzenkade en N208/Zijlweg opsomming Van donderdag 13 oktober tot maandag 17 oktober 2016 werkt de provincie aan het kruispunt N208/Jan Gijzenkade en het kruispunt N208/Zijlweg.
 • Horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen

  10 oktober 2016 Horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14,15 en 16 oktober krijgt het publiek de kans om mee te kijken met wat er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zit en zat.
 • Provinciaal Inpassingsplan HOV in ‘t Gooi Laren-Hilversum ter inzage

  07 oktober 2016 Provinciaal Inpassingsplan HOV in ‘t Gooi Laren-Hilversum ter inzage Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) HOV in ’t Gooi ligt vanaf vrijdag 7 oktober tot en met donderdag 17 november 2016 ter inzage. Tijdens de inzagetermijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het Inpassingsplan beroep worden ingesteld.
 • Veiligheidsbevorderende spoedmaatregelen kruispunt Langereis-A.C. de Graafweg (N241)

  Veiligheidsbevorderende spoedmaatregelen kruispunt Langereis-A.C. de Graafweg (N241) De provincie Noord-Holland gaat met spoed de kruising Langereis-A.C. de Graafweg (N241) tussen Opmeer en Verlaat aanpakken om de veiligheid van weggebruikers te verbeteren.
 • Gedeputeerde Bond tekent Retaildeal met Rijk

  Gedeputeerde Bond tekent Retaildeal met Rijk De overcapaciteit aan winkeloppervlak moet worden teruggedrongen. Dat lukt alleen als de provincies de regie pakken en komen tot regionale afstemming en samenwerking met het Rijk, gemeenten en marktpartijen om winkelgebieden aantrekkelijk te maken en te houden.
 • Sneller op je bestemming door innovatieve aanpassing op bruggen

  06 oktober 2016 Sneller op je bestemming door innovatieve aanpassing op bruggen Tijdwinst voor automobilisten en de scheepvaart. Dat is het resultaat van een nieuw systeem – het brugmanagementsysteem – dat de provincie Noord-Holland vorig jaar lanceerde op al haar bruggen en sluizen. Vandaag tekenen ook de gemeenten Alkmaar, Zaanstad en het Hoogheemraadschap van Rijnland voor de aansluiting van hun bruggen op het nieuwe Brug Management Systeem van de provincie Noord-Holland.
 • Brede watergang langs Gooilandseweg (N236) zichtbaar

  06 oktober 2016 Brede watergang langs Gooilandseweg (N236) zichtbaar De afgelopen weken is er flink gegraven langs de Gooilandseweg bij Aetsveld (Weesp). Het eerste deel van de nieuwe watergang is nu goed zichtbaar. Om de nieuwe weg aan te kunnen leggen wordt de watergang in delen doorgetrokken tot aan de faunapassage (Ankeveen).
 • Schipholdraaibrug bij Schiphol-Oost weer open voor verkeer

  06 oktober 2016 Schipholdraaibrug bij Schiphol-Oost weer open voor verkeer De Schipholdraaibrug nabij Schiphol-Oost in de gemeente Haarlemmermeer is vanaf vandaag weer open voor al het verkeer. Daardoor kan verkeer op de Schipholdijk (N232) ook weer gebruik maken van de verbinding met de A9, die loopt via de Schipholdraaibrug.
 • € 178 miljoen voor groene projecten in Noord-Holland

  06 oktober 2016 € 178 miljoen voor groene projecten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland investeert in 2017 – 2021 ruim € 178 miljoen in groene projecten. Het gaat om 117 projecten en 8 subsidieregelingen. Deze investering helpt de provincie om haar doelen te bereiken zoals het verbeteren van de biodiversiteit. De aanleg van de natuurbrug Zeepoort en een subsidie speciaal voor weidevogels zijn voorbeelden van deze maatregelen. Dit staat in het Provinciaal Meerjarenprogramma Groen (PMG) 2017-2021. Dit is een meerjarig uitvoeringsprogramma met concrete fysieke maatregelen met als doel een groen, aantrekkelijk en toegankelijk Noord-Holland te waarborgen.
 • Start bouw rotonde kruising Provincialeweg (N241) – Kogerlaan in Schagen

  06 oktober 2016 Start bouw rotonde kruising Provincialeweg (N241) – Kogerlaan in Schagen De provincie Noord-Holland vervangt de kruising van de Provincialeweg (N241) met de Kogerlaan en Snevert in Schagen door een rotonde om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. Om deze rotonde te kunnen bouwen is de aansluiting van de N241 met de Kogerlaan afgesloten van 17 oktober tot en met 31 december 2016.
 • Noord-Holland eerste provincie met nieuwe Natuurwet

  05 oktober 2016 Noord-Holland eerste provincie met nieuwe Natuurwet Op maandag 3 oktober hebben Provinciale Staten de provinciale regels onder de Wet natuurbescherming vastgesteld die per 1 januari 2017 in werking treedt. Deze wet vervangt de huidige Flora- en faunawet, Natuurbeschermingswet en Boswet. De wet dient ter bescherming van gebieden, plant- en diersoorten en bossen.
 • Gedeputeerde Post ontvangt Amerikaanse e-mobility delegatie

  05 oktober 2016 Gedeputeerde Post ontvangt Amerikaanse e-mobility delegatie opsomming Gedeputeerde Elisabeth Post ontving begin deze week een Amerikaanse delegatie, bestaande uit afgevaardigden van de gemeente Columbus, Ohio (winnaar van Smart City Challenge) en Vulcan, een van de belangrijkste fondsen op het gebied van ‘clean transportation’ en ‘e-mobility’.
 • Participatiefonds en Wocozon helpen sociale huurders in Noord-Holland aan zonnestroom

  05 oktober 2016 Participatiefonds en Wocozon helpen sociale huurders in Noord-Holland aan zonnestroom Vanaf vandaag kan Wocozon officieel van start met haar eerste zonnestroomproject in de provincie Noord-Holland: de installatie van 9.000 zonnepanelen op 1.000 sociale huurwoningen. Na een succesvolle crowdfundingcampagne zijn nu ook de handtekeningen gezet onder een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Daarmee staan alle seinen op groen voor Wocozon. Met het Noord-Hollands entree van het bedrijf wordt jaarlijks ruim twee miljoen kWh elektriciteit opgewekt en zo'n 820.000 kg CO2 bespaard.
 • Bewonersavond in Nigtevecht

  05 oktober 2016 Bewonersavond in Nigtevecht In het kader van de werkzaamheden voor de aanleg van de Fietsbrug en Natuurverbinding Nigtevecht, organiseert Ballast Nedam een bewonersavond. Geïnteresseerden zijn welkom op woensdag 26 oktober 2016 om 19.30 uur in het Dorpshuis in Nigtevecht, Jhr. Huydecoperstraat 1.
 • Komende werkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  05 oktober 2016 N205 onderhoud De komende 4 weken, van 10 oktober tot en met 7 november, vindt onderhoud aan het asfalt plaats. Deze weekenden wordt gewerkt aan het deel van de weg dat ligt tussen de kruising met de N201 en de kruising met de verbindingsweg.
 • GS stellen concept Nota van Beantwoording wijziging PRV vast

  05 oktober 2016 GS stellen concept Nota van Beantwoording wijziging PRV vast Gedeputeerde Staten hebben de concept Nota van Beantwoording wijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) vastgesteld op 4 oktober 2016.
 • Inloopspreekuur in de bouwkeet

  05 oktober 2016 Inloopspreekuur in de bouwkeet Op vrijdag 30 september is aannemer Heijmans begonnen met het groot onderhoud aan de N205 bij Hoofddorp. Borden langs de weg wijzen weggebruikers hierop.
 • Verbetering verkeersveiligheid en oplossing voor agrarisch verkeer op N240 naar Wieringermeer

  04 oktober 2016 Verbetering verkeersveiligheid en oplossing voor agrarisch verkeer op N240 naar Wieringermeer De bestuurders van de gemeenten Hollands Kroon, Medemblik en de provincie Noord-Holland hebben onlangs definitief gekozen voor de aanleg van een parallelweg langs de N240 tussen de Almereweg en de Koggenrandweg. Dit zorgt voor een oplossing voor het agrarisch verkeer dat nu door de kernen van Opperdoes en Medemblik rijdt. Ook wordt met een rotonde op het kruispunt N239-N240 de verkeersveiligheid aanzienlijk verbeterd.
 • Tour langs duurzame projecten Friesland en Noord-Holland op Dag van de Duurzaamheid

  04 oktober 2016 Tour langs duurzame projecten Friesland en Noord-Holland op Dag van de Duurzaamheid Duurzaamheidsorganisatie Urgenda tourt samen met de provincie Noord-Holland en de provincie Friesland vanuit Friesland over de Afsluitdijk naar Noord-Holland.
 • Pop-up museum het Waaggebouw Enkhuizen open

  03 oktober 2016 Pop-up museum het Waaggebouw Enkhuizen open opsomming Op zaterdag 1 oktober is het eerste pop-up museum in Enkhuizen geopend. Met de opening van dit tijdelijke museum is ook de ‘VOC-maand in Enkhuizen’ van start gegaan.
 • Subsidie voor verbetering Noord-Hollands water

  03 oktober 2016 Subsidie voor verbetering Noord-Hollands water 270 Landbouwers en andere partijen, die maatregelen willen nemen om de waterkwaliteit of -kwantiteit in Noord-Holland te verbeteren kunnen daarvoor subsidie aanvragen.
 • Gefaseerde afsluiting A.C. de Graafweg (N241)

  03 oktober 2016 Gefaseerde afsluiting A.C. de Graafweg (N241) Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van 11 tot en met 20 oktober 2016 tussen 20.00 uur en 06.00 uur werkzaamheden aan de A.C. de Graafweg (N241) tussen de aansluiting met de A7 en Verlaat (N242).
 • Subsidie voor Noord-Hollandse duurzame MKB-projecten

  06 oktober 2016 Subsidie voor Noord-Hollandse duurzame MKB-projecten Een resistentietoets voor een virus in de sierteelt, meer elektriciteit uit een windturbine of wortelen telen in LED-licht. Dit zijn enkele voorbeelden van innovatieve ideeën waarvoor Noord-Hollandse ondernemers in 2016 subsidie ontvangen.
 • Natuurbeheerplan 2017 vastgesteld

  30 september 2016 Natuurbeheerplan 2017 vastgesteld De provincie heeft op 27 september een voordracht inzake het Natuurbeheerplan 2017 vastgesteld en naar Provinciale Staten gestuurd.
 • Herstelwerkzaamheden brug Ouderkerk (N522) in Ouderkerk aan de Amstel

  30 september 2016 Herstelwerkzaamheden brug Ouderkerk (N522) in Ouderkerk aan de Amstel De provincie Noord-Holland werkt van maandag 17 oktober tot en met woensdag 9 november 2016 aan de brug Ouderkerk (N522) in Ouderkerk aan de Amstel.
 • UITinNoord-Holland presenteert nieuwe UITwaaier en cultuurvlogger

  29 september 2016 UITinNoord-Holland presenteert nieuwe UITwaaier en cultuurvlogger Op donderdag 29 september werd de tweede UITwaaier aan de gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland, Jack van der Hoek, uitgereikt. Grote aandacht is er voor de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Daarnaast interviews met bedrijven op her bestemde erfgoedlocaties, zoals Willemsoord in Den Helder en het Hembrugterrein in Zaandam. De UITwaaier is een uitgaanskrant die al 20 jaar als wegwijzer fungeert voor bezoekers en bewoners van Noord-Holland.
 • Ruim € 42 miljoen voor Noord-Hollandse natuur

  29 september 2016 Ruim € 42 miljoen voor Noord-Hollandse natuur De provincie Noord-Holland stelt ruim € 42 miljoen beschikbaar voor natuur. Bijna € 30 miljoen hiervan gaat naar natuurbeheer door Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland en het Goois Natuurreservaat voor de komende 6 jaar. Ook is € 7,6 miljoen beschikbaar voor het afronden van het Natuurnetwerk Nederland met nieuwe natuur en nieuw beheer.
 • Weekendwerkzaamheden groot onderhoud N201

  28 september 2016 Weekendwerkzaamheden groot onderhoud N201 De provincie Noord-Holland voert groot onderhoud uit aan de N201 in Hoofddorp. Van 30 september tot en met 3 oktober wordt gewerkt op de kruisingen van de N201 met het Leenderbos en de IJweg. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Den Helder sluit als eerste zeehaven aan op elektronisch havensysteem

  28 september 2016 Den Helder sluit als eerste zeehaven aan op elektronisch havensysteem NV Port of Den Helder is afgelopen week als eerste zeehaven in Nederland aangesloten op het elektronische havensysteem Maritime Single Window (MSW). Het systeem van Rijkswaterstaat voorziet in een aanzienlijke vermindering van de administratieve lasten voor overheid en bedrijfsleven.
 • Weer minder fijnstof in Noord-Holland

  28 september 2016 Weer minder fijnstof in Noord-Holland De provincie Noord-Holland meet jaarlijks, in de regio’s IJmond, havengebied Amsterdam en Haarlemmermeer, de luchtkwaliteit. Uit de meetresultaten is gebleken dat in 2015 in alle drie de regio’s de concentratie van fijnstof opnieuw is gedaald. Uit de meetresultaten blijkt eveneens dat alle gemeten stoffen aan de Europese wettelijke grenswaarden voldoen. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de datarapporten luchtkwaliteit over 2015.
 • Geld voor projecten die kop Noord-Holland versterken

  28 september 2016 Geld voor projecten die kop Noord-Holland versterken De provincie, gemeenten en de EU stellen € 1,8 miljoen beschikbaar voor projecten die de economie en de leefbaarheid in de kop van Noord-Holland en Texel verbeteren. Bewoners, ondernemers en gemeenten uit de regio kunnen hiervoor vanaf 17 oktober 2016 plannen indienen bij het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord.
 • Ontwerp-Inpassingsplan windpark Westfrisia opnieuw ter inzage

  28 september 2016 Ontwerp-Inpassingsplan windpark Westfrisia opnieuw ter inzage Het ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Windpark Westfrisia ligt vanaf 29 september opnieuw ter inzage. De stukken waren al in te zien, maar niet alle bijlagen waren bijgevoegd. Daarom is besloten om alle documenten opnieuw ter inzage te leggen. Zienswijzen kunnen worden ingediend tot en met 9 november 2016.
 • Start werkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  27 september 2016 Start werkzaamheden Drie Merenweg (N205) De provincie voert van 30 september 2016 tot en met maart 2017 groot onderhoud uit aan de Drie Merenweg (N205). Ook de verbindingsweg tussen de N205 en de N201 en de afrit naar het evenemententerrein aan de Paviljoenlaan krijgen onderhoud. In de periode van 8 november tot februari zijn geen werkzaamheden gepland.
 • Werkzaamheden N208/Kleverlaan en N208/Leidsevaart

  27 september 2016 Werkzaamheden N208/Kleverlaan en N208/Leidsevaart Van donderdag 29 september tot maandag 3 oktober 2016 werkt de provincie aan het kruispunt N208/Kleverlaan en het kruispunt N208/Leidsevaart.
 • Ga mee op excursie door natuurgebied Dorpzicht

  27 september 2016 Ga mee op excursie door natuurgebied Dorpzicht De natuur van Dorpzicht krijgt een impuls, zodat het leefgebied van zeldzame orchideeën en weidevogels wordt versterkt. Van september 2016 tot maart 2017 wordt daarom gewerkt in het natuurgebied. Boswachter Edwin van Egmond (Staatsbosbeheer) en Marcel Uriot (Provincie Noord-Holland) organiseren tijdens deze werkzaamheden tweewekelijks een wandeling door het natuurgebied. Zo kan iedereen zien wat natuurontwikkeling in de praktijk betekent.
 • Voormalig Vliegveld Bergen beschermt polder tegen wateroverlast

  27 september 2016 Voormalig Vliegveld Bergen beschermt polder tegen wateroverlast Het voormalig vliegveld ten zuiden van Bergen is ingericht om ruimte te bieden aan waterberging en natuur. Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben samen met Gemeente Bergen de waterberging aangelegd om wateroverlast in de omgeving te beperken. Op een warme woensdag 14 september is de waterberging feestelijk opgeleverd met de omgeving.
 • Koninklijke Erepenning uitgereikt aan jubilerend Teekengenootschap Debutade

  26 september 2016 Koninklijke Erepenning uitgereikt aan jubilerend Teekengenootschap Debutade Op vrijdag 23 september 2016 reikte Johan Remkes, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, namens Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke erepenning uit aan Teekengenootschap Debutade uit Hoorn.
 • Joke Geldhof reikt Arie Kepplerprijs 2016 uit

  23 september 2016 Joke Geldhof reikt Arie Kepplerprijs 2016 uit MOOI Noord-Holland schrijft voor de achtste keer de Arie Kepplerprijs uit. De prijs wordt uitgereikt aan personen of organisaties die de afgelopen 2 jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap of ruimtelijke ordening en cultuurhistorie in de provincie Noord-Holland. Joke Geldhof, gedeputeerde ruimte en wonen, reikt de prijs op 23 september 2016 uit.
 • Herstellen van slijtlaag op vlotbruggen in gemeente Schagen

  23 september 2016 Herstellen van slijtlaag op vlotbruggen in gemeente Schagen In de nachten van 26, 27 en 28 september herstelt de provincie Noord-Holland de slijtlagen van de Burgervlotbrug, Sint Maartensvlotbrug en vlotbrug ’t Zand. De werkzaamheden worden uitgevoerd door WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.
 • N23 Westfrisiaweg krijgt vorm

  22 september 2016 N23 Westfrisiaweg krijgt vorm De provincie werkt de komende jaren aan de realisatie van de N23 Westfrisiaweg, een dwarsverbinding door Noord-Holland. Tussen Heerhugowaard en Enkhuizen krijgt de nieuwe verbinding meer en meer vorm. Bruggen en viaducten komen gereed, fietstunnels en geluidsschermen verschijnen en onderdoorgangen onder weg, water en spoor door vorderen gestaag.
 • Werk aan de sloten langs de Gooilandseweg (N236)

  22 september 2016 Werk aan de sloten langs de Gooilandseweg (N236) Om de verbreding van de rijbaan en het fietspad mogelijk te maken worden de sloten langs de Gooilandseweg binnenkort gedempt.
 • Procedure nieuwe burgemeester Zaanstad tijdelijk stilgelegd

  22 september 2016 Procedure nieuwe burgemeester Zaanstad tijdelijk stilgelegd Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Zaanstad heeft de commissaris van de Koning, Johan Remkes, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester tijdelijk stil te leggen. De minister heeft aan de commissaris laten weten dat hij heeft besloten met het verzoek in te stemmen.
 • Saneringswerkzaamheden berm N507 tussen Dorpsstraat in Obdam en kruispunt Wogmeer

  22 september 2016 Saneringswerkzaamheden berm N507 tussen Dorpsstraat in Obdam en kruispunt Wogmeer Heijmans werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de realisatie van de N23 Westfrisiaweg. Van 26 september tot en met 14 oktober voert Heijmans op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur saneringswerkzaamheden uit in de berm van de N507 tussen Dorpsstraat in Obdam en kruispunt Wogmeer.
 • Afsluiting en omleiding Visserijweg en Magneet

  22 september 2016 Afsluiting en omleiding Visserijweg en Magneet Van 23 september tot en met 3 oktober wordt de rotonde N244-Visserijweg – Magneet omgebouwd naar een turborotonde: een rotonde met dubbele rijstroken. Het ombouwen van de rotonde gebeurt in fases.
 • Talsma legt functie tijdelijk neer

  22 september 2016 Talsma legt functie tijdelijk neer Tjeerd Talsma, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol, heeft zijn functie wegens ziekte tijdelijk neergelegd.
 • Wind op land: Noord-Holland komt afspraken met Rijk na

  21 september 2016 Wind op land: Noord-Holland komt afspraken met Rijk na De provincie Noord-Holland heeft besloten dat 6 aanvragen voor windparken in Noord-Holland verder mogen gaan in het proces richting definitieve vergunningverlening. Dit besluit betekent ook dat de provincie heeft voldaan aan de prestatieafspraken die zijn gemaakt met het Rijk.
 • Provincie: windparken niet dichterbij de kust

  21 september 2016 Provincie: windparken niet dichterbij de kust De provincie Noord-Holland gaat een zienswijze indienen op de ontwerprijksstructuurvisie “Windenergie op zee: aanvulling Hollandse Kust”. In de zienswijze geeft de provincie aan dat zij tegenstander is van windmolens binnen de 12-mijlszone.
 • Lezing over het mysterie rond de Van Brederodes

  21 september 2016 Lezing over het mysterie rond de Van Brederodes Over Willem van Brederode (1244-1285) en zijn echtgenote Hillegonda van Voorne is inmiddels best wat bekend, maar heel veel ook niet. Recentelijk werden de resten van mogelijk 3 kinderen onderzocht, die zijn aangetroffen in hun graf. Jean Roefstra belicht op 28 september dit onderzoek en de vragen die het oproept. Ook het raadsel van de Ruïne van Brederode komt aan bod. De tentoonstelling 'Mysterie Brederode' over dit thema is t/m 25 september in Huis van Hilde te zien.
 • Noord-Hollandse bijdrage aan Marker Wadden

  21 september 2016 Noord-Hollandse bijdrage aan Marker Wadden De provincie Noord-Holland wil 4 miljoen euro bijdragen aan het project Marker Wadden. Het project bestaat uit de aanleg van 5 eilanden in het Markermeer-IJmeer. Het eerste eiland is bijna klaar. De Noord-Hollandse bijdrage is bedoeld voor een van de volgende eilanden. Voorwaarde daarbij is dat ook andere partijen bijdragen. Marker Wadden is het grootste natuurproject in het Markermeer-IJmeer. Het versterkt de economie, natuur, recreatie en waterkwaliteit in Noord-Holland. Op termijn biedt de natuurimpuls meer ruimte voor ruimtelijk-economische ontwikkeling in het Markermeer-IJmeer en geeft het een extra boost aan de biodiversiteit.
 • Laatste liggers geplaatst op viaduct N244 te Purmerend

  20 september 2016 Laatste liggers geplaatst op viaduct N244 te Purmerend Met het plaatsen van de laatste 7 betonnen liggers (elk ruim 40 meter lang en 73.000 kilo zwaar) over de Purmerringvaart-West zijn alle onderdelen van het viaduct in de N244 met elkaar verbonden. Dit is een belangrijke mijlpaal in de verdubbeling van de N244 tussen de A7 - N247.
 • NH toont werk provincie in #ONSNOORDHOLLAND

  20 september 2016 NH toont werk provincie in #ONSNOORDHOLLAND Hoeveel procent van Noord-Holland is landbouwgebied? En wat is nanolithografie? Het antwoord wordt gegeven in deel twee van het tv-programma #ONSNOORDHOLLAND.
 • Binnentuin provinciehuis 25 september toegankelijk voor herdenking Dakotaramp

  20 september 2016 Binnentuin provinciehuis 25 september toegankelijk voor herdenking Dakotaramp opsomming Op zondag 25 september 2016 is het 20 jaar geleden dat de Dakota-vliegramp plaatsvond.
 • Wie wint de Gouden Roerdomp 2016?

  19 september 2016 Wie wint de Gouden Roerdomp 2016 De provincie Noord-Holland zoekt naar innovatieve en kansrijke initiatieven rondom natuur ten behoeven van de biodiversiteit. Bij kansrijke initiatieven kan gedacht worden aan biodiversiteitsvriendelijke landbouw, biodiversiteit in de stad, verdienmodellen voor natuur, slimme combinaties tussen water en natuur of biodiversiteit en het bedrijfsleven. De meest kansrijke initiatieven mogen zich presenteren tijdens het congres Groen Kapitaal en maken kans op de Gouden Roerdomp ter waarde van € 2.500.
 • Provincie Noord-Holland gaat voor titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’

  19 september 2016 Provincie Noord-Holland gaat voor titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ opsomming Noord-Holland doet met drie Nationale parken mee aan de verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’.
 • Bezoek onze natuurbruggen vanuit je luie stoel

  19 september 2016 Bezoek onze natuurbruggen vanuit je luie stoel Sinds kort zijn de natuurbruggen in Noord-Holland ook virtueel te bezoeken via de website van de provincie. Je kunt luchtfoto’s bekijken, maar nog veel leuker is het om gebruik te maken van een Virtual Reality-bril, bijvoorbeeld een Google Cardboard. Zo lijkt het net alsof je zelf op de natuurbrug loopt.
 • Gedeputeerde Joke Geldhof spreekt op de Dag van het Wonen

  16 september 2016 Gedeputeerde Joke Geldhof spreekt op de Dag van het Wonen Het vastgoedjournaal organiseert maandag 19 september 2016 de 'Dag van het Wonen’ in Amsterdam. De toekomst van het wonen staat hier centraal. In 2040 is in Nederland het aantal huishoudens gegroeid met zo’n 1 miljoen. Dat stelt de woningmarkt en overheden voor enorme uitdagingen.
 • Bewoners Markenbinnen krijgen verkeerslichten

  15 september 2016 Bewoners Markenbinnen krijgen verkeerslichten De bewoners van Markenbinnen willen verkeerslichten bij de aansluiting Dorpstraat met de Provincialeweg N246 zodat zij veiliger kunnen invoegen op de Provincialeweg.
 • Termijn waarnemend burgemeester Aalsmeer verlengd

  15 september 2016 Termijn waarnemend burgemeester Aalsmeer verlengd De ambtstermijn van de heer J. (Jeroen) Nobel, waarnemend burgemeester van Aalsmeer, wordt verlengd. De commissaris van de Koning, de heer J. (Johan) Remkes, heeft na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Aalsmeer besloten dat de vacature van burgemeester opengesteld zal worden nadat de inwoners van Aalsmeer in 2018 een nieuwe gemeenteraad hebben gekozen.
 • Een warm welkom voor de Noord-Hollandpad-wandelaar

  15 september 2016 Een warm welkom voor de Noord-Hollandpad-wandelaar Op 12 september 2016 is het eerste welkomstbord voor dé Noord-Hollandpad-wandelaar bevestigd door gedeputeerde Jaap Bond. Dit werd gedaan bij Molen de Oude Knegt in Akersloot samen met de heer Theo Visser, de oprichter van de molen.
 • Nieuwe tentoonstelling in provinciehuis AVERECHTS

  14 september 2016 Nieuwe tentoonstelling in provinciehuis AVERECHTS In de reeks Dreef Exposities is vanaf vrijdag 16 september tot en met 28 oktober 2016 een nieuwe tentoonstelling te zien: AVERECHTS. De expositie bestaat uit werken van Barbara Broekman, Jenny Ymker, Chrystl Rijkeboer, Itie Langeland, Erna van Sambeek, Leoniek Bontje en Caroline de Bruijn.
 • Start aanbesteding OV concessie Noord-Holland Noord

  14 september 2016 Start aanbesteding OV concessie Noord-Holland Noord De provincie Noord-Holland start met de aanbesteding van het Openbaar Vervoer voor de periode 2018 – 2028 in Noord-Holland Noord. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het definitieve Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar vervoer voor de concessie Noord-Holland Noord vastgesteld.
 • Nieuwe buurtbussen in Noord-Holland officieel in gebruik

  14 september 2016 Nieuwe buurtbussen in Noord-Holland officieel in gebruik Gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland heeft vanochtend in Egmond aan den Hoef symbolisch de nieuwe buurtbussen in gebruik genomen. Dit deed zij samen met vele vrijwilligers van de regionale Buurtbusverenigingen, Regiodirecteur Connexxion Eric Bavelaar en diverse genodigden. ‘Buurtbussen zijn een openbare vervoersdienst die op vrijwillige basis wordt aangeboden dóór mensen uit de regio, vóór mensen uit de regio. Daar hoort ook goed en comfortabel materieel bij!’, aldus gedeputeerde Post.
 • Start werkzaamheden zuidzijde rotonde Florasingel (Bovenkarspel)

  14 september 2016 Start werkzaamheden zuidzijde rotonde Florasingel Heijmans werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland vanaf mei dit jaar aan de bouw van een nieuwe rotonde op de kruising van de Florasingel met de N506. De noordzijde van de rotonde is nu bijna gereed, vanaf 22 september start het bouwbedrijf met de zuidzijde.
 • Stap dichter bij verbod varend ontgassen

  13 september 2016 Stap dichter bij verbod varend ontgassen Gedeputeerden Tjeerd Talsma (Noord-Holland), Bea Schouten (Gelderland) en Mariëtte Pennarts (Utrecht) spraken woensdag 7 september met de binnenvaartbranche over varend ontgassen.
 • Werkzaamheden Leimuiderweg (N207) in Haarlemmermeer

  13 september 2016 Werkzaamheden Leimuiderweg (N207) in Haarlemmermeer Aan het asfalt op de Leimuiderweg (N207) vinden in het weekend van vrijdag 16 september 20:00 uur tot maandag 19 september 2016 5:00 uur herstelwerkzaamheden aan het asfalt plaats.
 • Weekendafsluiting deel provinciale weg (N248) Schagen

  13 september 2016 Weekendafsluiting deel provinciale weg (N248) Schagen Vanwege asfalteringswerkzaamheden aan de huidige N248 en aan de nieuwe parallelweg in Schagen is een weekendafsluiting noodzakelijk.
 • Oudste Nederlandse radiostudio in oude glorie hersteld

  09 september 2016 Oudste Nederlandse Radiostudio in oude glorie hersteld De oudste radiostudio van Nederland, Studio 2, is op 9 september heropend. De studio werd in 1931 voor de VARA gebouwd en is volledig gerestaureerd met onder andere steun van de provincie Noord-Holland.
 • Drukbezochte Dag van de Herbestemming in voormalige gasfabriek Alkmaar

  09 september 2016 Drukbezochte Dag van de Herbestemming in voormalige gasfabriek Alkmaar De lange tijd dichtgetimmerde voormalige gasfabriek in Alkmaar opende vrijdag 9 september haar deuren voor de ruim 90 deelnemers van de Dag van de Herbestemming. Naast architecten, herontwikkelaars en ambtenaren vonden ook in herbestemming geïnteresseerde bewoners de weg naar deze bijzondere plek.
 • 10-jarig bestaan Noord-Hollandpad: speciale najaarswandeling

  09 september 2016 10-jarig bestaan Noord-Hollandpad speciale najaarswandeling Dit jaar bestaat het Noord-Hollandpad 10 jaar. Dat viert de provincie graag op vrijdag 28 oktober 2016 met wandelaars tijdens een speciale jubileumeditie van de najaarswandeling. Wandel mee vanaf het Fort Veldhuis met een rondwandeling van 10 kilometer over een bijzonder stukje Noord-Holland.
 • OVERMOOI-festival over mooi Noord-Holland

  09 september 2016 OVERMOOI-festival over mooi Noord-Holland Het festival OVERMOOI reist van 9 tot en met 23 september door de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Jack van der Hoek opent het evenement. Aanleiding is de viering van het honderdjarig bestaan van MOOI Noord-Holland en daarmee de viering van honderd jaar bevordering van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar

  09 september 2016 Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar De provincie Noord-Holland werkt in september 2016 aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Het betreft boringen om de staat van het beton te beoordelen en een inspectie van de kelder van de brug. Dit is nodig ter voorbereiding op de grootschalige werkzaamheden die in 2017 staan gepland aan de Leeghwaterbrug.
 • Predicaat Koninklijk krijg je niet zomaar

  08 september 2016 Predicaat Koninklijk krijg je niet zomaar Wat hebben Theater Carré, de KNVB, het Helders Mannenkoor en, sinds 14 september 2016, Schiphol met elkaar gemeen? Zo op het oog niet zo veel. Toch is er 1 overeenkomst: ze mogen allemaal het predicaat Koninklijk voeren. En dat symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning in de organisatie.
 • Werkzaamheden Westerweg (N242), Westtangent en Nollenweg (N508) in Heerhugowaard

  08 september 2016 Werkzaamheden Westerweg (N242), Westtangent en Nollenweg (N508) in Heerhugowaard De provincie Noord-Holland vervangt de tijdelijke bewegwijzering naar bedrijventerrein de Overtoom in Heerhugowaard door de definitieve bewegwijzering. Om de borden veilig te kunnen vervangen zijn tijdelijk minder rijstroken beschikbaar op de Westerweg (N242), Westtangent en Nollenweg (N508) in de periode 12 tot en met 19 september 2016.
 • Een Nationaal Park voor de hele Heuvelrug

  08 september 2016 Een Nationaal Park voor de hele Heuvelrug De provincie Noord-Holland en de provincie Utrecht hebben de handen ineengeslagen om te komen tot één Nationaal Park voor de hele Heuvelrug: van Gooimeer tot Grebbeberg. Met deze ambitie gaan de partijen een uitdagend proces in. Tijdens deze bijeenkomst werd ook het bidbook ‘Nationale Parken van Wereldklasse’ gepresenteerd. Gedeputeerden Tjeerd Talsma uit Noord-Holland en Bart Krol uit Utrecht spraken hun waardering uit voor de energie en het enthousiasme van de partners in het proces.
 • Zinken beelden na restauratie weer op Paviljoen Welgelegen

  08 september 2016 Zinken beelden na restauratie weer op Paviljoen Welgelegen Na een restauratie van een half jaar zijn 4 zinken beelden teruggeplaatst op het dak van Paviljoen Welgelegen. De 4 paar 'putti' verbeelden de bouwkunst, muziek, beeldhouwkunst en schilderkunst.
 • Afspraken over detailhandel in regionale visies

  07 september 2016 Afspraken over detailhandel in regionale visies De Stadsregio Amsterdam en de regio West-Friesland hebben hun detailhandelsvisies aan de provincie aangeboden. In Noord-Holland zijn gemeenten verplicht om hun detailhandelsplannen regionaal af te stemmen.
 • Snel internet in Noord-Holland

  07 september 2016 Snel internet in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland blijven hun inzet om glasvezel zo goed en breed mogelijk bereikbaar te maken, richten op de 18.000 adressen in het Noord-Hollandse buitengebied, waar nog geen snel internet beschikbaar is. Provinciale Staten wilden weten wat er nodig was om alle Noord-Hollanders te voorzien van glasvezel. Onafhankelijk onderzoek noemt dit “zeer ambitieus” en “niet realistisch”.
 • Open Monumentendag: 3D-geprinte worteltjes eten op 't Twiskerslot

  07 september 2016 3D-geprinte worteltjes eten in ’t Twiskerslot op Open Monumentendag opsomming De provincie Noord-Holland biedt bezoekers met Toekomst van Toen activiteiten van de toekomst, waaronder het nuttigen van worteltjes uit de 3D-printer.
 • Eerste editie landschapsfestival MOOOISTE in Helderse Vallei

  06 september 2016 Eerste editie landschapsfestival MOOOISTE in Helderse Vallei Vier het landschap, laat je verrassen en geniet ervan. Dat is het motto van het eerste landschapsfestival van Noord-Holland: MOOOISTE. Deze eerste editie vindt plaats op zondag 11 september rondom bezoekerscentrum de Helderse Vallei in Den Helder.
 • Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen

  06 september 2016 Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen Op zaterdag 10 september en zondag 11 september is het Noord-Hollandse provinciehuis, ook wel bekend als Paviljoen Welgelegen, open voor publiek.
 • Noord-Holland telt mee met de Nationale FietsTelweek 2016

  06 september 2016 Noord-Holland telt mee met de Nationale FietsTelweek 2016 Maandag 19 september start met de tweede editie van de Nationale FietsTelweek, een onderzoek naar fietsend Nederland.
 • Start bouw grondwal en geluidsscherm bij Zwaagdijk

  06 september 2016 Start bouw grondwal en geluidsscherm bij Zwaagdijk_werkzaamheden De bestaande geluidswal aan de noordzijde van de N23 Westfrisiaweg wordt opnieuw vormgegeven en uitgebreid en er wordt een groen geluidsscherm gebouwd.
 • Crowdfunding kun je leren… met Voordekunst

  05 september 2016 Crowdfunding kun je leren… met Voordekunst Crowdfunding als financieringsvorm is de laatste tijd aan een behoorlijk opmars bezig.
 • Wijnkanspadhuisje officieel geopend

  02 september 2016 Wijnkanspadhuisje officieel geopend In 2014 heeft de provincie Noord-Holland met 10 erfgoedprojecten een sponsorovereenkomst gesloten ter waarde van € 20.000. Een van die projecten was het muziekhuisje in Zaanstad. Dit project is afgerond en werd op vrijdag 2 september feestelijk geopend.
 • Begroting Noord-Holland 2017 online

  01 september 2016 Begroting Noord-Holland 2017 online De begroting van 2017 van de provincie Noord-Holland staat vanaf 1 september 2016 online.
 • Dak op Fort Benoorden Spaarndam waterdicht

  01 september 2016 Dak op Fort Benoorden Spaarndam waterdicht De provincie Noord-Holland investeert € 500.000 om het dak van het Fort Benoorden Spaarndam waterdicht te maken. Het Recreatieschap Spaarnwoude krijgt de subsidie om het dak te repareren en een goed afwateringssysteem te realiseren.
 • Provincie legt nieuwe busbaan in Aalsmeer aan

  01 september 2016 Provincie legt nieuwe busbaan in Aalsmeer aan De provincie Noord-Holland is akkoord met de aanleg van de busbaan langs de voormalige N196. De busbaan loopt van Hoofddorp door Aalsmeer tot in Uithoorn. Naar verwachting is de nieuwe busbaan in het voorjaar van 2019 klaar voor gebruik.
 • Alternatieven MER-onderzoek Duinpolderweg geselecteerd

  01 september 2016 Alternatieven MER-onderzoek Duinpolderweg geselecteerd Gedeputeerde Staten van Zuid- en Noord-Holland hebben op 30 augustus zeven alternatieven geselecteerd die zij in de Milieu Effect Rapportage (MER) Duinpolderweg willen laten onderzoeken op effect en haalbaarheid. Eind september spreken de Provinciale Statencommissies van beide provincies zich uit over de inrichting van de MER. Daar hoort een gezamenlijke inspreekbijeenkomst op 16 september bij. Medio oktober is naar verwachting duidelijk welke alternatieven definitief in de MER worden opgenomen.
 • Provincies kiezen voor majeure opgaven in Waddengebied

  31 augustus 2016 Provincies kiezen voor majeure opgaven in Waddengebied De 3 waddenprovincies hebben besloten dat het Waddenfonds de komende tien jaar € 150 miljoen gaat investeren in zes grote opgaven in het Waddengebied. Dit om specifieke problemen op te lossen en ruimte te maken voor economische ontwikkelingen en ecologie. Dit staat in het Investeringskader Waddengebied 2016-2026.
 • Lezing over archeologisch onderzoek in de Engelmunduskerk in Velsen

  31 augustus 2016 Lezing over archeologisch onderzoek in de Engelmunduskerk in Velsen André Numan belicht op 7 september de resultaten van het archeologisch onderzoek dat in de vorige eeuw is uitgevoerd in en om de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid. Het is de eerste van een serie lezingen waarin deskundigen vanuit verschillende invalshoek vertellen wat we weten over de adellijke familie Van Brederode en over Willem en Hillegonda in het bijzonder. Voorafgaand is er een heerlijk keuzemenu in museumcafé Hildes Heerlykhyd.
 • Verdubbeling aantal laadpunten naar 4.400 in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht

  31 augustus 2016 Verdubbeling aantal laadpunten naar 4.400 in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben ingestemd met het plaatsen van 2.400 nieuwe laadpunten. Hiermee wordt voldaan aan de grote vraag naar publieke laadpunten. Op dit moment zijn er in de regio ongeveer 2.000 laadpunten operationeel. De laadpunten worden verdeeld over de provincies Noord Holland, Flevoland en Utrecht vanuit het gezamenlijke project Metropool Regio Amsterdam-Elektrisch (MRA-E).
 • De provincie wil weten waar u winkelt

  31 augustus 2016 De provincie wil weten waar u winkelt In september en oktober wordt in de Randstad een omvangrijk onderzoek gehouden naar koopgedrag. Doet men de dagelijkse boodschappen dicht bij huis of worden hiervoor winkels buiten de eigen woonplaats bezocht? En welke plaatsen worden bezocht voor een dagje gezellig winkelen of koopt men steeds meer online? Onderzoeksbureau I&O Research gaat de komende tijd 90.000 consumenten uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht digitaal en telefonisch met deze vragen benaderen.
 • Meedenken over ontwerpen van Verbinding A8-A9 in projectbureau in Assendelft

  31 augustus 2016 Meedenken over ontwerpen van Verbinding A8-A9 in projectbureau in Assendelft De ontwerpen van de mogelijke tracé’s voor het verbeteren van de Verbinding A8-A9 worden uitgewerkt in een tijdelijk projectbureau. Maandag 5 september wordt dit projectbureau in gebruik genomen. Het is gevestigd aan Dorpsstraat 707 in Assendelft (dit is op het terrein van bouwbedrijf Van der Gragt). Het projectbureau Verbinding A8-A9 is tot eind oktober iedere dinsdag van tussen 17.00 en 19.30 uur geopend voor publiek.
 • Extra vrachtverkeer op Gooilandseweg (N236) Weesp

  31 augustus 2016 Extra vrachtverkeer op Gooilandseweg (N236) Weesp De provincie Noord-Holland verwacht per dag ongeveer 45 extra vrachtwagens met grond en zand op de Gooilandseweg (N236) in Weesp. Het vrachtverkeer voegt ter hoogte van de
  ’s-Gravelandseweg in en uit onder begeleiding van verkeersregelaars. Verkeer op de Gooilandseweg dient hier van begin september tot eind december 2016 rekening mee te houden. De grond- en zandtransporten zijn nodig voor de herinrichting van de Gooilandseweg.
 • Investeringen en onderhoud aan Noord-Hollandse infrastructuur

  31 augustus 2016 Investeringen en onderhoud aan Noord-Hollandse infrastructuur De provincie Noord-Holland investeert in 2017 € 277 miljoen aan wegen en vaarwegen in de provincie. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Door meerdere projecten in dezelfde regio tegelijk aan te pakken wordt de hinder voor gebruikers en omwonenden beperkt en kan de provincie efficiënter werken. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel van de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in het najaar over beslissen.
 • Informatiemiddag trainees - 14 september 2016

  31 augustus 2016 Informatiemiddag trainees - 14 september 2016 Om alvast kennis te maken met de provincie, vragen te stellen en meer te weten te komen over het traineeship organiseren de huidige trainees van de provincie op 14 september een informatiemiddag. Ben jij geïnteresseerd in een tweejarig traineeship bij de provincie Noord-Holland? Kom dan naar de informatiemiddag op onze vestiging Houtplein 33 in Haarlem!
 • Toch autoverkeer mogelijk dankzij gefaseerde bouw brug Ouderkerk

  31 augustus 2016 Toch autoverkeer mogelijk dankzij gefaseerde bouw brug Ouderkerk Tijdens de bouw van de nieuwe brug Ouderkerk in de N522 in 2018 komt ook een verbinding voor autoverkeer tussen Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. In eerdere plannen was een tijdelijke brug opgenomen voor busverkeer, nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Voor autoverkeer was op deze tijdelijke brug maar zeer beperkt ruimte.
 • Informatieavond Natura 2000-beheerplan Kennemerland-Zuid

  31 augustus 2016 Informatieavond Natura 2000-beheerplan Kennemerland-Zuid De provincie Noord-Holland organiseert op dinsdagavond 13 september in Overveen een informatieavond over het Natura 2000-beheerplan Kennemerland-Zuid. De provincie licht het beheerplan toe en nodigt de aanwezigen uit om vragen te stellen en te reageren op het plan. Na de informatieavond wordt het Natura 2000-beheerplan afgerond en in ontwerp vastgesteld door de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en het Rijk.
 • Rechtbank: “Ontheffing doden damherten blijft in stand”

  30 augustus 2016 Rechtbank: “Ontheffing doden damherten blijft in stand” Op 30 augustus heeft de Rechtbank Haarlem uitspraak gedaan in de zaak die Dierenbescherming, Faunabescherming en Stichting Inheems Duin tegen de provincie hadden aangespannen.
 • Onderzoek bestuurskracht Gooi en Vechtstreek gereed

  29 augustus 2016 Onderzoek bestuurskracht Gooi en Vechtstreek gereed Deloitte heeft in opdracht van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren deze zomer onderzoek gedaan naar de bestuurskracht van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek.
 • Nieuwe burgemeester Haarlem benoemd

  26 augustus 2016 Nieuwe burgemeester Haarlem benoemd De heer drs. J. (Jos) Wienen is benoemd tot burgemeester van Haarlem. De benoeming gaat in op 21 september 2016.
 • Afsluiting Havenstraat in Zijdewind duurt langer

  26 augustus 2016 Afsluiting Havenstraat in Zijdewind duurt langer De provincie Noord-Holland sluit de Havenstraat in Zijdewind langer af dan gepland. De aanleg van de fietsstraat neemt extra tijd in beslag. Het autoverkeer wordt daarom tot en met 16 oktober 2016 omgeleid ter hoogte van het tankstation tot aan De Weel. (Brom)fietsers worden via een tijdelijk fietspad langs het werk geleid.
 • Ontwerp-Inpassingsplan windpark Westfrisia ter inzage

  25 augustus 2016 Ontwerp-Inpassingsplan windpark Westfrisia ter inzage Het ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan (PIP) Windpark Westfrisia ligt van 1 september tot en met 12 oktober 2016 ter inzage. De ontwerp-watervergunning, de ontwerp-omgevingsvergunning en de ontwerp-vergunning Wegenverordening Hoogheemraadschap liggen gelijktijdig ter visie. Inwoners en organisaties hebben 6 weken de gelegenheid om hun zienswijzen in te dienen.
 • Provincie Noord-Holland: Ruim 48 miljoen euro voor cultuur

  24 augustus 2016 Provincie Noord-Holland: Ruim 48 miljoen euro voor cultuur Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen de komende vier jaar
  jaarlijks ruim € 11 miljoen investeren in cultuur. Daarnaast komt € 4
  miljoen beschikbaar voor het Fonds Herbestemming. Het nieuwe
  cultuurbeleid richt zich op drie doelstellingen: het versterken en
  benutten van waardevolle cultuurlandschappen, duurzame benutting
  van monumenten door herbestemming, en bovenlokale netwerken voor
  culturele voorzieningen. Hierbinnen gaat de provincie met een
  gebiedsgerichte aanpak maatwerk leveren. Dit staat in het concept
  Beleidskader Cultuurbeleid 2017-2020.
 • Testcentrum voor zelfstandig werkend energiesysteem

  23 augustus 2016 Testcentrum voor zelfstandig werkend energiesysteem Op de Afsluitdijk bij Den Oever komt een testcentrum voor het testen van zelfstandige, duurzame energienetwerken, genaamd Off Grid Energy Systems. Deze volledig zelfstandig werkende energiesystemen kunnen eigen elektriciteit opwekken, opslaan en 24 uur per dag, 365 dagen per jaar energie leveren.
 • Ontdek het Oer-IJ te voet of per fiets

  19 augustus 2016 Ontdek het Oer-IJ te voet of per fiets Huis van Hilde en Stichting Oer-IJ bieden deze nazomer het fiets- en wandelarrangement ‘Ontdek het Oer-IJ, het Huis en Land van Hilde’ aan.
 • Noord-Holland weer succesvol in Europees subsidieprogramma

  18 augustus 2016 Noord-Holland weer succesvol in Europees subsidieprogramma 2 Europese projecten met Noord-Hollandse betrokkenheid krijgen ook dit jaar subsidie vanuit het INTERREG 2 Zeeënprogramma. INTERREG-projecten zitten vaak op het kruispunt van wetenschappelijke geteste innovatie en grootschalige invoering.
 • Stelling van Amsterdam komt naar de Uitmarkt

  18 augustus 2016 Stelling van Amsterdam komt naar de Uitmarkt Wat hebben Pampus, Vuurtoreneiland en het Muiderslot met elkaar gemeen? Ze zijn alle 3 onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. En dat vieren we in Noord-Holland!
 • Wie wint de prijs tegen lichtvervuiling in Noord-Holland?

  17 augustus 2016 Wie wint de prijs tegen lichtvervuiling in Noord-Holland? De provincie Noord-Holland lanceert samen met Natuur en Milieufederatie Noord-Holland de “Ster van de Nachtprijs”. Deze prijs is ingesteld met als doel lichthinder terug te dringen en energie te besparen. Daarmee kan men op meer plekken genieten van nachtelijk duister en een flonkerende sterrenhemel. De Ster van de Nachtprijs 2016 is te winnen door het beste plan voor maatschappelijk verantwoorde buitenverlichting. De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht op 29 oktober 2016.
 • Hardlopen op de Afsluitdijk

  17 augustus 2016 Hardlopen op de Afsluitdijk In alle vroegte start op zondag 4 september de “Afsluitdijk Open”. De dijk gaat dan voor dag en dauw open voor duizenden hardlopers die de zonsopgang tegemoet lopen. Deelnemers kunnen een hele (32 km), halve (16 km) of kwart (8 km) Afsluitdijk toevoegen aan hun hardloop bucketlist. Geïnspireerd op de autoloze zondagen in de jaren ‘70 en de unieke ervaring van het Hollands licht op de dijk, wordt de dijk eenmalig teruggegeven aan de mens.
 • Werkzaamheden aan kruisingen en rotonde N244

  09 augustus 2016 Werkzaamheden aan kruisingen en rotonde N244 Eind augustus start de provincie met het aanpassen van de kruisingen en rotonde aan de provincialeweg N244. Deze aanpassingen zijn nodig om de N244 te verdubbelen van twee rijstroken naar vier rijstroken.
 • Informatieavond natuurbrug Zeepoort

  09 augustus 2016 Informatieavond natuurbrug Zeepoort De provincie Noord-Holland organiseert dinsdag 30 augustus 2016 een informatieavond over de Zeepoort; de natuurbrug over de Zeeweg in Bloemendaal die vanaf dit najaar gerealiseerd gaat worden. Het programma vindt plaats tussen 19:00 en 21:00 in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 in Overveen.
 • Inschrijvingsperiode bidbook Afsluitdijk verlengd

  08 augustus 2016 Inschrijvingsperiode bidbook Afsluitdijk verlengd Laatste oproep aan ondernemers uit Noord-Holland en Friesland om zich in te schrijven voor het bidbook Afsluitdijk.
 • Geluidsontheffing Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage gelegd

  08 augustus 2016 Geluidsontheffing Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage gelegd Aannemersconsortium OpenIJ heeft een derde geluidsontheffing aangevraagd voor bouw- en sloopwerkzaamheden van oktober tot en met december 2016 voor de realisatie van de nieuwe zeesluis IJmuiden.
 • Tijdelijke afsluiting Schipholdraaibrug verplaatst van 10 naar 16 augustus

  08 augustus 2016 Tijdelijke afsluiting Schipholdraaibrug verplaatst van 10 naar 16 augustus De provincie Noord-Holland sluit op dinsdag 16 augustus 2016 van 06.00 tot 20.00 uur de Schipholdraaibrug in de gemeente Haarlemmermeer af voor fietsers en voetgangers.
 • Bodeminformatie nodig? Op naar de Omgevingsdienst!

  08 augustus 2016 Bodeminformatie nodig? Op naar de Omgevingsdienst! Vanaf 8 augustus 2016 kunnen inwoners en het bedrijfsleven bij de omgevingsdienst terecht met informatievragen over bodemdossiers.
 • Werk aan natuurgebied Dorpzicht van start

  05 augustus 2016 Werk aan natuurgebied Dorpzicht van start In september 2016 beginnen de werkzaamheden aan het natuurgebied Dorpzicht op Texel. Het wandelpad wordt verbeterd en Dorpzicht krijgt een uitkijkpunt. De oude kreken worden hersteld en er komt een nieuwe kreek. Hiermee wordt het leefgebied van zeldzame orchideeën en weidevogels versterkt en komen er meer mogelijkheden om de natuur te beleven.
 • Zes aanvragen voor windparken verder in procedure

  03 augustus 2016 Zes aanvragen voor windparken verder in procedure Zes aanvragen voor windparken in Noord-Holland gaan verder in de procedure. Het gaat om windparken in de gemeenten Amsterdam, Velsen en Hollands Kroon. Deze plannen worden voorgelegd aan de Adviescommissie Ruimtelijke Ordening (ARO). Aansluitend nemen Gedeputeerde Staten een besluit over de verdere procedure voor vergunningverlening. De overige elf aanvragen die de provincie heeft ontvangen voldoen niet aan de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV). De initiatiefnemers van deze plannen hebben een ontwerp-weigeringsbesluit ontvangen.
 • Oplossing landbouwverkeer Opperdoes: deel N240 bij Medemblik heringericht

  01 augustus 2016 Oplossing landbouwverkeer Opperdoes deel N240 bij Medemblik heringericht De provincie Noord-Holland gaat de N240 bij Medemblik anders inrichten zodat het landbouwverkeer op de N240 een rechtstreekse verbinding naar de Wieringermeer krijgt.
 • Eeuwenoude sieraden in Huis van Hilde

  01 augustus 2016 Eeuwenoude sieraden in Huis van Hilde Deze maand draait het in het Huis van Hilde om sieraden door de eeuwen heen. Ontdek sieraden die vroeger werden gedragen in de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine.
 • Geen zomerstop op de N244

  27 juli 2016 Geen zomerstop op de N244 De vakanties zijn begonnen in Noord-Nederland, maar de werkzaamheden op de N244 gaan gewoon door. De komende weken zijn er vooral voorbereidende werkzaamheden naast de N244 en langs de Edisonweg en Polderweg zoals het graven van cunetten en asfalteren van de nieuwe noordelijke rijbaan of het verleggen van kabels en leidingen. Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de rotonde N244 – Magneet – Visserijweg.
 • Eerste liggers voor viaduct over de A7 in gehesen

  26 juli 2016 Wegwerkzaamheden viaduct -A7-Hoorn-40 De eerste liggers voor het viaduct bij de A7 Hoorn-Noord zijn tijdens de nacht van 25 op 26 juli 2016 in gehesen. De provincie Noord-Holland realiseert bij deze aansluiting een tweede viaduct over de A7 heen, als onderdeel van de nieuwe N23 Westfrisiaweg.
 • Toe- en afrit 9 (Hoorn-Noord) twee nachten dicht

  25 juli 2016 HoornNoord Van 1 t/m 3 augustus en van 19 t/m 24 september voert Heijmans nachtwerkzaamheden uit op de A7 bij Hoorn-Noord. Deze werkzaamheden kunnen hinderlijk zijn voor de nachtelijke weggebruiker.
 • Bloemen staan centraal in tuin Paviljoen tijdens derde Parksessie

  25 juli 2016 Parksessie 3 Hubers & Henneman Woensdag 27 juli treden Sylvia Hubers en Julia Henneman 3 keer op met de voorstelling ‘Strooi altijd bloemen’. Een gemengd boeket van gedichten, dialogen, zang en muziek.
 • Noord-Holland investeert in toekomst bedrijventerreinen

  21 juli 2016 Noord-Holland investeert in toekomst bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland investeert ook dit jaar in het aantrekkelijk houden van bestaande bedrijventerreinen. In totaal draagt de provincie ruim € 2,7 miljoen bij aan 36 projecten van Texel tot Weesp.
 • Grootschalig onderzoek naar leefbaarheid Noordzeekanaalgebied

  21 juli 2016 Grootschalig onderzoek naar leefbaarheid Noordzeekanaalgebied Het Bestuursplatform Noordzeekanaalgebied gaat onderzoeken hoe de leefbaarheid in het gebied wordt ervaren. Met een vragenlijst die naar 11.000 adressen wordt verstuurd en een online enquête kunnen mensen die in de omgeving van het Noordzeekanaal wonen, werken en recreëren hierover hun mening geven.
 • Roland Schimmel ontwerpt kunst voor spooronderdoorgang HOV Velsen

  19 juli 2016 Roland Schimmel ontwerpt kunst voor spooronderdoorgang HOV Velsen Eén van de onderdelen van de aanleg van de spooronderdoorgang van HOV Velsen bij Santpoort-Driehuis is het aanbrengen van kunst op de wanden van de onderdoorgang. “00:00:17:05” is de naam van het kunstwerk dat Roland Schimmel (1954) heeft ontworpen voor de spooronderdoorgang van HOV Velsen bij Driehuis-Santpoort.
 • Bijzondere installatie tijdens tweede Parksessie in tuin Paviljoen

  19 juli 2016 Bijzondere installatie tjdens tweede Parksessie in tuin Paviljoen Tijdens de tweede Parksessie In de tuin van Paviljoen Welgelegen laat Marcella Kuiper op woensdag 20 juli een bijzondere installatie zien van licht en videobeeld: een site-specific video-installatie H2O.
 • MKB-subsidie voor Research & Development

  19 juli 2016 MKB-subsidie voor Research & Development Tot 1 september kunnen Noord-Hollandse MKB-bedrijven via de website van de provincie Noord-Holland subsidie aanvragen voor Research & Development-samenwerkingsprojecten. De provincie Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Rijksregeling MKB-Innovatiestimulering-Topsectoren (MIT).
 • Daimler AG presenteert eerste zelfrijdende bus in Noord-Holland

  18 juli 2016 Daimler AG presenteert eerste zelfrijdende bus in Noord-Holland Op de busbaan tussen Schiphol en Haarlem presenteert het Duitse automotive concern Daimler AG vandaag haar concept voor een zelfrijdende bus. Onder de naam ‘project Independence' gaat het hier om de eerste operationele test met een (hoog)geautomatiseerde bus die rijdt tussen het overige verkeer. De test is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland als wegbeheerder en eigenaar van de busbaan, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer en Vialis als leverancier van verkeerstechnologie.
 • Weekendafsluiting Provincialeweg (N203) Wormerveer

  15 juli 2016 Weekendafsluiting Provincialeweg (N203) Wormerveer De provincie Noord-Holland brengt van vrijdag 22 juli 10.00 uur tot maandag 25 juli 05.00 uur nieuw asfalt aan op de beide rijstroken van de N203 ter hoogte van de provinciale weg N246 te Wormerveer. De N203 is tussen de aansluiting sportpark Fortuna en de N246 geheel afgesloten voor autoverkeer.
 • Gedeeltelijke afsluiting Lage Klompweg Weesp

  15 juli 2016 Gedeeltelijke afsluiting Lage Klompweg Weesp De provincie Noord-Holland herstelt het asfalt op de Lage Klompweg in Weesp. Op dinsdag 19 juli 2016 wordt de Lage Klompweg, ter hoogte van de aansluiting met de Gooilandseweg (N236) richting Nigtevecht, afgesloten voor al het verkeer van 07.00 uur tot 16.00 uur.
 • Verruiming maximale scheepvaartafmeting Wilhelminasluis Zaandam

  15 juli 2016 Verruiming maximale scheepvaartafmeting Wilhelminasluis Zaandam De Wilhelminasluis te Zaandam is vanaf maandag 18 juli aanstaande toegankelijk voor schepen van 10,6 breed en 86 meter lang.
 • Jaarverslag en begroting provincie Noord-Holland in digitaal jasje

  15 juli 2016 Jaarverslag en begroting provincie Noord-Holland in digitaal jasje Het jaarverslag 2015 van de provincie Noord-Holland is digitaal beschikbaar op de website. Via de webpagina kan ook de begroting voor 2016 worden geraadpleegd.
 • Dag van de Herbestemming in voormalige Gasfabriek Alkmaar

  15 juli 2016 Dag van de Herbestemming in voormalige Gasfabriek Alkmaar Dit jaar organiseert de provincie Noord-Holland de Dag van de Herbestemming in de voormalige Gasfabriek in Alkmaar. Stichting Behoud GAS!Fabriek is één van de winnaars van de prijsvraag pop-up activiteiten in herbestemmingslocaties.
 • Werkzaamheden aan N203 van 22 – 25 juli

  14 juli 2016 Werkzaamheden aan N203 van 22 – 25 juli Van vrijdag 22 juli 10:00 uur tot maandag 25 juli 05:00 uur is de Provincialeweg N203 tussen sportpark Fortuna en de op- en afrit N246 in beide richtingen afgesloten. De weg wordt hier geasfalteerd.
 • Nachtelijke verkeershinder rondom Hoorn

  14 juli 2016 Nachtelijke verkeershinder rondom Hoorn In het 42 kilometer lange tracé van de N23 Westfrisiaweg worden maar liefst tien viaducten gebouwd. Op sommige locaties wordt daar al volop aan gewerkt. Rondom Hoorn worden de komende weken bij twee viaducten ‘s nachts de liggers (het dek van het viaduct) in gehesen: bij de Strip in Zwaag en bij de aansluiting A7 Hoorn-Noord.
 • Fietsbrug bij Nieuwe Strandwal in Heiloo en Limmen

  13 juli 2016 Fietsbrug bij Nieuwe Strandwal in Heiloo en Limmen Er komt een fietsbrug over de A9, bij de Nieuwe Strandwal tussen Heiloo en Limmen. Dat hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Heiloo en Castricum besloten. Door de nieuwe brug over de A9 zijn de bijzondere natuurgebieden in de regio beter bereikbaar voor fietsers en wandelaars.
 • Provinciaal Inpassingsplan HOV in 't Gooi klaar voor tracédelen Laren en Hilversum

  18 juli 2016 Provinciaal Inpassingsplan HOV in het Gooi klaar voor tracédelen Laren en Hilversum Gedeputeerde Staten leggen het provinciaal inpassingsplan (PIP), inclusief de Nota van beantwoording en het Besluit hogere waarde geluid, ter besluitvorming voor aan Provinciale Staten. Hiermee wordt de realisatie van de tracédelen in Laren en Hilversum planologisch mogelijk gemaakt.
 • Provincie wil museumstatus voor Huis van Hilde

  13 juli 2016 Provincie wil museumstatus voor Huis van Hilde De provincie Noord-Holland wil dat Huis van Hilde, het archeologiecentrum in Castricum, officieel geregistreerd wordt als museum. Daarnaast moeten bezoekers die in het bezit zijn van een Museumkaart gratis toegang kunnen krijgen.
 • Texelhopper rijdt door tot 2018

  13 juli 2016 Texelhopper rijdt door tot 2018 De Texelhopper rijdt door tot 2018. De pilot met de vaste buslijn en de kleine busjes op Texel wordt verlengd tot de start van de nieuwe openbaar vervoer concessie voor Noord-Holland Noord. Vanaf eind 2016/ begin 2017 kan er ook met de OV-chipkaart worden betaald op de grote Connexxionbussen (lijn 28 en 828).
 • Zomervakantie in Hildes Vakantiehuis

  13 juli 2016 Zomervakantie in Hildes Vakantiehuis Deze zomer bruist het van de leuke, uitdagende en bijzondere kinderactiviteiten in Huis van Hilde. Er zijn maar liefst 42 activiteiten; veel is gratis of tegen een kleine vergoeding. Word zelf archeoloog in het ArcheoLab of speel de ArcheoGame.
 • Renée Bergkamp nieuwe provinciesecretaris

  12 juli 2016 Renée Bergkamp nieuwe provinciesecretaris Renée Bergkamp wordt de nieuwe provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Holland. Ze treedt op 1 november 2016 bij de provincie in dienst.
 • Onderhoud aan rijksmonument in Waddenzee

  12 juli 2016 Onderhoud aan rijksmonument in Waddenzee Archeologen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verrichten van 11 tot en met 22 juli onderwater-werkzaamheden aan de scheepswrakken van rijksmonument Burgzand Noord bij Texel.Het wrak waar recentelijk een unieke 17de-eeuwse japon uit tevoorschijn kwam, de Burgzand Noord 17, dekt men voorlopig af om het in zo goed mogelijke staat te houden.
 • HollandCall maakt onontdekt erfgoed zichtbaar

  12 juli 2016 HollandCall maakt onontdekt erfgoed zichtbaar Hoe maak je erfgoed beter zichtbaar voor een breed publiek? De provincie Noord-Holland is op zoek naar ideeën om onontdekte culturele parels meer onder de aandacht te brengen bij inwoners en toeristen. Goede ideeën kunnen tot en met 18 september 2016 ingestuurd worden. De beste inzendingen worden beloond met startkapitaal en begeleiding zodat het idee verder uitgewerkt kan worden.
 • Stolperophaalbrug bij Schagen afgesloten voor werkzaamheden (N248)

  08 juli 2016 Stolperophaalbrug bij Schagen afgesloten voor werkzaamheden (N248) De provincie Noord-Holland gaat herstelwerkzaamheden verrichten aan het asfalt. Hierdoor is de weg tussen de Stolperophaalbrug en de rotonde N248 in de nacht van dinsdag 12 juli op woensdag 13 juli is afgesloten. De Stolperophaalbrug ligt over het kanaal Stolpen-Schagen ten westen van Schagen.
 • Geef uw mening over verkeerslichten Markenbinnen – N246

  08 juli 2016 Geef uw mening over verkeerslichten Markenbinnen – N246 Bewoners van Markenbinnen kunnen aangeven of zij verkeerslichten willen bij de aansluiting Markenbinnen - N246.
 • Overlast op N235 en N247 door sluiting IJtunnel

  08 juli 2016 Overlast op N235 en N247 door sluiting IJtunnel Het verkeer in de regio Waterland kan van 15 juli tot 29 augustus 2016 overlast ondervinden van de sluiting van de IJtunnel in Amsterdam. Door de sluiting zal veel wegverkeer via de N247 de A10 oprijden. Dit veroorzaakt extra drukte. De provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat monitoren de gevolgen van de sluiting. Indien nodig worden verkeersmaatregelen genomen.
 • Predicaat ‘Koninklijk’ voor Coster Diamonds

  07 juli 2016 Predicaat ‘Koninklijk’ voor Coster Diamonds Vandaag kreeg Coster Diamonds het predicaat ‘Koninklijk’ door besluit van Zijne Majesteit de Koning, voor een termijn van 25 jaar. Commissaris van de Koning Johan Remkes reikte de Oorkonde en bijbehorende Bepalingen aan Coster Diamonds B.V. uit.
 • Vijftien boetes in één uur tijd bij rotonde Florasingel

  07 juli 2016 Vijftien boetes in één uur tijd bij rotonde Florasingel Op dit moment wordt tussen Heerhugowaard en Enkhuizen hard gewerkt aan de N23 Westfrisiaweg.
 • 100e Vierdaagse Nijmegen start in Haarlem

  07 juli 2016 100e Vierdaagse Nijmegen start in Haarlem Op 9 juli 2016 om 10.00 uur vertrekken 25 Noord-Hollandse wandelaars vanuit Haarlem naar Nijmegen om deel te nemen aan de 100e Vierdaagse. Gedeputeerde Jaap Bond geeft op het provinciehuis aan de Dreef het startschot.
 • Website Noord-Holland vernieuwd

  07 juli 2016 Website Noord-Holland vernieuwd Een nieuwe site met een moderne vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden
 • Lezing in Huis van Hilde over IJzertijd

  07 juli 2016 Lezing in Huis van Hilde over IJzertijd Twee eeuwen voor Christus werd bij Dorregeest een negenjarig jongetje, zittend met opgetrokken knieën, begraven. Hij werd in 1981 onverwacht teruggevonden tussen talrijke nederzettingssporen, en is later Aak genoemd. Aak staat nu in Huis van Hilde met geitje aan de hand, maar wie was hij eigenlijk en waarom lag hij daar begraven? Jan de Koning blikt in zijn lezing op 13 juli 2016 terug op de opgraving en neemt bezoekers mee op reis naar de tijd en het land van Aak. Voorafgaand is er een maaltijd in museumcafé Hildes Heerlykhyd.
 • Provincie investeert in verkeersveiligheid bij gemeenten

  06 juli 2016 Provincie investeert in verkeersveiligheid bij gemeenten De provincie Noord-Holland investeert dit jaar € 12,5 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid van de omgeving verbeteren. Van Texel tot Hilversum wordt geïnvesteerd in gemeentelijke wegen, kruisingen en fietspaden.
 • Ook nader onderzoek naar route via Golfbaantracé voor Verbinding A8-A9

  06 juli 2016 Ook nader onderzoek naar route via Golfbaantracé voor Verbinding A8-A9 Voor een betere Verbinding A8-A9 worden drie routes (alternatieven) nader onderzocht. Op advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) wordt ook het Golfbaanalternatief verder uitgewerkt, naast het Nul-plusalternatief en het Heemskerkalternatief.
 • Johan Remkes bezoekt innovatieve weginspecteurs

  06 juli 2016 Johan Remkes bezoekt innovatieve weginspecteurs Commissaris van de Koning Johan Remkes bracht maandag een werkbezoek aan het steunpunt Heerhugowaard. Daar liet hij zich informeren over het werk van de Noord-Hollandse weg- en vaarweginspecteurs.
 • Noord-Holland: walhalla voor de waterrecreatie

  06 juli 2016 Noord-Holland: walhalla voor de waterrecreatie Waterrecreatie in Noord-Holland: een gevarieerd aanbod voor iedereen. Ondernemers bieden aantrekkelijke arrangementen. Vaargebieden zijn goed en veilig met elkaar verbonden, waardoor leuke afwisselende rondjes te varen zijn in een groot gebied. Op de plassen en meren wordt volop gezeild en gevaren. Onderweg en na afloop zoeken de watersporters het terras op. Er zijn extra zwemplekken zodat elke Noord-Hollander in de buurt waterpret kan beleven. Dat is een deel van het toekomstbeeld voor waterrecreatie in Noord-Holland in 2030 dat staat in de ‘Visie op Waterrecreatie in Noord-Holland 2030’ die op 5 juli 2016 is vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.
 • Zonneboten Dutch Solar Challenge over de Afsluitdijk

  04 juli 2016 Zonneboten Dutch Solar Challenge over de Afsluitdijk Maandagochtend 4 juli 2016 was de Afsluitdijk het toneel voor een bijzondere karavaan. De zonneboten van de deelnemende teams aan de Dutch Solar Challenge werden in colonne overgebracht van Amsterdam, via de Afsluitdijk, naar Lemmer.
 • MRA-Elektrisch start proef met laden in daluren

  01 juli 2016 MRA-Elektrisch start proef met laden in daluren Om overbelasting van het elektriciteitsnetwerk te voorkomen, start MRA-Elektrisch de proef Smart Charging. Dat houdt in dat elektrische auto’s die in piekuren op een laadpaal worden aangesloten, pas opgeladen worden op het moment dat de vraag naar elektriciteit afneemt.
 • Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud

  30 juni 2016 Afsluiting Waterwolftunnel voor regulier onderhoud In de nacht van 8 op 9 juli 2016 wordt de Waterwolftunnel onder de Ringvaart tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer een nacht afgesloten voor verkeer.
 • Game Buitenplaats Mobiel ook op Beeckestijn

  30 juni 2016 Game Buitenplaats Mobiel ook op Beeckestijn Vrijdag 1 juli wordt de nieuwe game van Buitenplaats Mobiel op Buitenplaats Beeckestijn gelanceerd. Buitenplaats Mobiel maakt buitenplaatsen op een spannende en verhalende manier toegankelijk voor kinderen van 6-12 jaar.
 • Noord-Holland draagt bij aan beter cultuuronderwijs op de basisschool

  18 juli 2016 Noord-Holland draagt bij aan beter cultuuronderwijs op de basisschool De provincie Noord-Holland neemt deel aan het programma Cultuureducatie met kwaliteit 2017-2020. Met het programma willen Rijk, provincie en gemeenten de kwaliteit van het cultuuronderwijs in het basisonderwijs bevorderen.
 • Omgevingsvergunningen betonwerken Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage gelegd

  30 juni 2016 Omgevingsvergunningen betonwerken Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage gelegd Aannemersconsortium OpenIJ heeft omgevingsvergunningen voor de eerste definitieve bouwdelen, de betonwerken, van de nieuwe zeesluis aangevraagd.
 • Werkzaamheden bij de Noorderboekert (Zwaag)

  29 juni 2016 Werkzaamheden bij de Noorderboekert (Zwaag) Bouwbedrijf Heijmans werkt momenteel druk aan de aansluiting van de Noorderboekert op de toekomstige N23 Westfrisiaweg. Vanaf 3 juni wordt het verkeer bij deze kruising omgeleid via de nieuwe zuidelijke rotonde.
 • Verkeershinder in de nacht bij A7 Hoorn-Noord en de Strip

  29 juni 2016 Verkeershinder in de nacht bij A7 Hoorn-Noord en de Strip De N23 Westfrisiaweg wordt een weg met hoogteverschillen. Het bouwbedrijf bouwt in totaal 10 viaducten. De liggers, ofwel het dek van de viaducten, worden van 18 t/m 22 juli bij de Strip, en van 25 t/m 29 juli bij A7 Hoorn-Noord ingehesen. Deze werkzaamheden geven verkeershinder voor de nachtelijke weggebruiker.
 • Heijmans druk bezig met bouw turborotonde in Bovenkarspel

  29 juni 2016 Heijmans druk bezig met bouw turborotonde in Bovenkarspel Op dit moment is Heijmans druk bezig met het realiseren van een nieuwe rotonde in Bovenkarspel, waar de N506 de Florasingel kruist.
 • Weekendafsluiting Provincialeweg (N236) tussen Driemond/ Gein en Weesp

  29 juni 2016 Weekendafsluiting Provincialeweg (N236) tussen Driemond/ Gein en Weesp De provincie Noord-Holland sluit in de weekenden van 1 tot 4 juli 2016 en van 8 tot 11 juli 2016 de Provincialeweg N236 af voor autoverkeer tussen de kruising Driemond/Gein en de Verlengde Rijnkade in Weesp. Om de veiligheid voor auto- en fietsverkeer te verbeteren, worden de rijbaan en het fietspad verbreed en opnieuw geasfalteerd. Daarnaast komt er bij kruispunt Loosdrechtdreef een nieuwe voetgangersoversteekplaats.
 • Tentoonstelling over waarheid en mythe rond Willem en Hillegonda van Brederode

  29 juni 2016 Tentoonstelling over waarheid en mythe rond Willem en Hillegonda van Brederode De nieuwe tentoonstelling Mysterie Brederode die vanaf 1 juli in Huis van Hilde te zien is, belicht wat we weten en vooral ook wat we niet weten over het adellijk echtpaar Willem van Brederode en zijn vrouw Hillegonda van Voorne.
 • Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren

  29 juni 2016 Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren Om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee om te leren gaan, investeert de provincie Noord-Holland komend jaar in 25 verkeersveiligheidsprojecten.
 • Kandidaten burgemeester Gooise Meren

  27 juni 2016 Kandidaten burgemeester Gooise Meren Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Gooise Meren hebben 17 personen gesolliciteerd: 5 vrouwen en 12 mannen.
 • Gedeputeerde Post bezoekt oeververbinding Burgervlotbrug

  27 juni 2016 Gedeputeerde Post bezoekt oeververbinding Burgervlotbrug Vrijdagmorgen 24 juni hebben gedeputeerde Elisabeth Post en wethouders Sigge van der Veek en Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen gezamenlijk een kijkje genomen in Burgervlotbrug.
 • Provincie Noord-Holland neemt vervuilde grond over in Huizen

  24 juni 2016 Provincie Noord-Holland neemt vervuilde grond over in Huizen De provincie Noord-Holland neemt de verantwoordelijkheid en nazorg over van 2 grondwaterverontreinigingen in Huizen. De gemeente Huizen betaalt hiervoor een bedrag van totaal € 350.000,-. De verontreinigingen komen van industriële activiteiten in het verleden.
 • Dutch Marine Energy Centre geeft boost aan energie uit watersector

  24 juni 2016 Dutch Marine Energy Centre geeft boost aan energie uit watersector Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft het startsein gegeven voor Dutch Marine Energy Centre (DMEC). Hier werken kennisinstellingen en bedrijfsleven samen om energie uit de kracht van water groot te maken.
 • Geen nieuw oefencentrum brandweer op Crailo

  23 juni 2016 Geen nieuw oefencentrum brandweer op Crailo De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek ziet af van de voorgenomen aankoop van een gedeelte van Crailo voor een permanent regionaal oefencentrum voor hulpverleningsdiensten.
 • Bushaltes N243 voorzien van haltedisplays

  23 juni 2016 Bushaltes N243 voorzien van haltedisplays Een aantal bushaltes langs de N243 is voorzien van haltedisplays. Het gaat om de haltes in Schermerhorn en Stompetoren waar dagelijks meer dan 20 mensen gebruik van maken.
 • Provincie besteedt vergunningen en handhaving groene wetten uit

  23 juni 2016 Provincie besteedt vergunningen en handhaving groene wetten uit De provincie Noord-Holland brengt in 2016 een groot deel van de uitvoerende taken op het gebied van vergunningverlening en handhaving onder bij de vier omgevingsdiensten die werken op het grondgebied van Noord-Holland.
 • Expertisecentrum InVesta voor groen gas en biomassavergassing naar Alkmaar

  19 juli 2016 Expertisecentrum InVesta voor groen gas en biomassavergassing naar Alkmaar Binnen drie jaar staat er met het Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemics Alkmaar (InVesta) een expertisecentrum voor groen gas en biomassavergassing in Alkmaar. Vera Pieterman, plaatsvervangend directeur Energie & Omgeving van het Ministerie van Economische Zaken, ondertekende daartoe in aanwezigheid van 28 vertegenwoordigers uit de EU op het Energy Innovation Park de Green Deal die dit mede mogelijk maakt.
 • Zijperbrug 24 juni weer open voor verkeer

  18 juli 2016 Zijperbrug 24 juni weer open voor verkeer De Zijperbrug in Schagerbrug (gemeente Schagen) gaat op vrijdag 24 juni 2016 in de loop van de dag weer open voor verkeer. De brug was in verband met onderhoudswerkzaamheden afgesloten sinds oktober 2015. Inmiddels heeft het onderhoud plaatsgevonden en is de brug voor de komende 12 jaar gereed voor veilig weg- en vaarwegverkeer.
 • Nieuwe serie luchtfoto's N23 Westfrisiaweg

  21 juni 2016 Nieuwe serie luchtfoto's N23 Westfrisiaweg Regelmatig maakt Aerovista luchtfotografie luchtfoto's van de N23 Westfrisiaweg. De foto's geven een mooi overzicht van de voortgang van het project en de veranderingen in het West-Friese landschap.
 • Strandtrappen en Plein Petten feestelijk geopend

  21 juni 2016 Strandtrappen en Plein Petten feestelijk geopend Met een ferme druk op de knop hebben gedeputeerde Cees Loggen van provincie Noord-Holland en wethouder Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen op maandagmiddag 20 juni 2016 het nieuwe Plein in Petten geopend. Ook de twee prachtige strandtrappen naast Zand tegen Zee en de Zuiderhazedwarsdijk zijn officieel in gebruik genomen.
 • Noord-Hollandse vondsten in de kast

  21 juni 2016 Noord-Hollandse vondsten in de kast In het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is nu de presentatie ‘Archeologie uit je achtertuin’ te zien.
 • Provincie Noord-Holland showt kust en dijk in Venetië

  21 juni 2016 Provincie Noord-Holland showt kust en dijk in Venetië De provincie Noord-Holland laat zich zien op de Architectuur Biënnale in Venetië met de projecten 'Kust op Kracht' en 'Markermeerdijken'.
 • Besluitvorming over MER-alternatieven na de zomer

  16 juni 2016 Besluitvorming over MER-alternatieven na de zomer De provincies Noord- en Zuid-Holland besluiten na de zomer welke alternatieven verder worden onderzocht in de Milieu Effect Rapportage (MER) Duinpolderweg.
 • Groen licht herinrichting N243 Alkmaar-Avenhorn

  19 juli 2016 Groen licht herinrichting N243 Alkmaar-Avenhorn De provincie Noord-Holland gaat van start met de herinrichting van de N243 tussen Alkmaar en Avenhorn. Door de weg anders in te richten wil de provincie de N243 veiliger maken voor het verkeer. Nu het ontwerp van de herinrichting definitief is, kan nog dit jaar gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden.
 • Afval zoekt nieuwe eigenaar

  15 juni 2016 Afval zoekt eigenaar De provincie Noord-Holland en de TU Delft introduceren ‘Matchmaker’.Deze digitale “koppelaar” maakt het voor bedrijven mogelijk hun overtollig spullen en recyclebare materialen aan te bieden en ook aan te geven welke spullen ze zelf kunnen gebruiken. Er wordt dan gezocht naar een aanbieder of aannemer voor deze materialen. Op die manier besparen bedrijven kosten en wordt er minder afval weggegooid.
 • Tweede deel tentoonstelling BINNENSTEBUITEN van start

  13 juni 2016 Tweede deel tentoonstelling BINNENSTEBUITEN van start In de 17e en 18e eeuw ontvluchtten kooplieden en welgestelde families in de zomermaanden de drukke, stinkende stad om te genieten van kunst, literatuur en muziek in hun buitenverblijven.
 • Vernieuwd stationsgebied Beverwijk feestelijk geopend

  11 juni 2016 Vernieuwd stationsgebied Beverwijk feestelijk geopend Het vernieuwde Stationsplein in Beverwijk is vandaag geopend door gedeputeerde Joke Geldhof en Cecilia van Weel, wethouder van de gemeente Beverwijk. Er zijn een nieuw busstation en een ondergrondse fietsenstalling gebouwd en het hele Stationsplein is opnieuw ingericht.
 • Bushaltes Stationsplein op Schiphol-Oost verplaatst

  10 juni 2016 Bushaltes Stationsplein op Schiphol-Oost verplaatst Op het Stationsplein Op Schiphol-Oost is in mei de bushalte Stationsplein Zuid-west verplaatst. De nieuwe halte is reeds geopend.
 • Ruimte voor toplocaties in de Metropoolregio Amsterdam

  10 juni 2016 Ruimte voor toplocaties in de Metropoolregio Amsterdam Stedelijke regio’s zijn de plekken waar het gebeurt in de wereld. Er vindt mondiaal een hevige concurrentiestrijd tussen die regio’s plaats. Noord-Holland heeft met de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een grote troef in handen. Meer ruimte voor het ontwikkelen van deze regio is daarom ook cruciaal.
 • Onderzoek naar verbetering bereikbaarheid tijdens bouw nieuwe brug Ouderkerk

  10 juni 2016 Onderzoek naar verbetering bereikbaarheid tijdens bouw nieuwe brug Ouderkerk De provincie Noord-Holland onderzoekt een aantal oplossingen voor de verbetering van de lokale bereikbaarheid tijdens de bouw van een nieuwe brug in Ouderkerk aan de Amstel in 2018. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de zorgen die zijn geuit door bedrijven en bewoners in de omgeving.
 • Strooien met sap uit bermgras, de toekomst?

  09 juni 2016 Strooien met sap uit bermgras, de toekomst? De wegen niet strooien met zout, maar met sap uit bermgras. Het lijkt een onwaarschijnlijk scenario, maar mogelijk is het over een aantal jaren praktijk in Noord-Holland. Samen met de TU Delft en aannemers Van Gelder en Van Bodegom onderzoekt de provincie of het mogelijk is. De innovatie werd vrijdag 3 juni aan belangstellenden getoond.
 • Weekendafsluitingen tussen kruising Driemond/Gein en Weesperbrug

  09 juni 2016 Weekendafsluitingen tussen kruising Driemond/Gein en Weesperbrug Begin juli zijn er werkzaamheden tussen de kruising Driemond/ Gein en de aansluiting met de Weesperbrug.
 • Biodiversiteit op het land

  09 juni 2016 Biodiversiteit op het land Biodiversiteit speelt overal een rol en zo ook bij agrariërs. Dat werd duidelijk tijdens het tweede Kenniscafe Groen Kapitaal van de provincie.
 • Inloopavond provinciaal inpassingsplan brug Ouderkerk

  09 juni 2016 Inloopavond provinciaal inpassingsplan brug Ouderkerk De provincie Noord-Holland bouwt in 2018 in samenwerking met de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen en de Stadsregio Amsterdam een nieuwe brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel. De ruimtelijke inpassing en het gebruik van de nieuwe brug worden vastgelegd in een bestemmingsplan op provinciaal niveau, een zogeheten provinciaal inpassingsplan.
 • Koopgedrag inwoners Randstad scherp in beeld

  08 juni 2016 Koopgedrag inwoners Randstad scherp in beeld Waar kopen inwoners van de Randstad hun dagelijkse boodschappen en waar gaan ze winkelen? Wat is de rol van internet? Hoe functioneren de winkelgebieden in de Randstad? En wat zijn de grootste veranderingen in het koop- en winkelgedrag ten opzichte van vijf jaar geleden? Het zijn enkele van de vragen waar het ‘Koopstromenonderzoek Randstad 2016’ een antwoord op geeft.
 • Energieke start voor Hansa Green Tour 2016

  19 juli 2016 Energieke start voor Hansa Green Tour 2016 De 7e editie van de jaarlijkse Hansa Green Tour van is op 8 juni van start gegaan. Meer dan 20 ondernemers rijden per elektrisch, hybride of groengas voertuig van Den Oever naar Bremen. Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft bij de getijde energiecentrale van Tocardo het startschot gegeven voor het evenement.
 • Rechter wijst ook het vangen van ganzen rond Schiphol af

  19 juli 2016 Rechter wijst ook het vangen van ganzen rond Schiphol af Vanwege de vliegveiligheid wil de provincie Noord-Holland de risico’s op “birdstrikes” rondom Schiphol zoveel mogelijk verminderen. Om de vele ganzen rondom Schiphol effectief te kunnen bestrijden mogen verschillende maatregelen ingezet worden, zoals het vangen en met CO2 doden van de ganzen.
 • Proef met energieneutrale Afsluitdijk

  08 juni 2016 Proef met energieneutrale Afsluitdijk Gedeputeerde Staten willen een ontheffing verlenen voor het plaatsen van een tijdelijke windturbine aan het begin van de Afsluitdijk bij Den Oever.
 • 11.600 meter geluidsschermen langs Westfrisiaweg

  07 juni 2016 11.600 meter geluidsschermen langs Westfrisiaweg De N23 Westfrisiaweg is een omvangrijk project. Zo brengt bouwbedrijf Heijmans in totaal 41.000 m2 aan markeringen aan en 50.000 meter aan vangrail.
 • Inloopavond onderhoud Franse Kampweg (N236) in Hilversum

  07 juni 2016 Inloopavond onderhoud Franse Kampweg (N236) in Hilversum De provincie Noord-Holland organiseert op maandagavond 20 juni 2016 tussen 19.00 uur en 21.00 uur een inloopavond over het onderhoud aan de Franse Kampweg (N236) in Wijkcentrum de Kruisdam in Hilversum.
 • Wat deed Hilde in Castricum 400 jaar na Chr.?

  07 juni 2016 Wat deed Hilde in Castricum 400 jaar na Chr.? 15 juni wordt door Frans Diederik in een lezing in Huis van Hilde een aantal vragen rondom Hilde beantwoord.
 • Fiets belangrijk voor OV-knooppunten

  01 juni 2016 Fietsrekken De provincie zet in op het bundelen van woningbouw, werkplekken en voorzieningen bij goed bereikbare treinstations, binnen 1200 meter rondom een station en binnen bestaand bebouwd gebied. De provincie heeft dit gebied nu vergroot met het gebied van waaruit treinstations binnen tien minuten fietsen bereikbaar zijn.
 • Provincie maakt zonneparken mogelijk

  01 juni 2016 Provincie maakt zonneparken mogelijk De provincie Noord-Holland wil ruimte geven aan initiatieven die bijdragen aan het duurzaam opwekken van energie. Daarom zijn er voorwaarden en regels opgesteld die het bouwen van zonneparken ook in het landelijk gebied mogelijk maken.
 • Herstelwerkzaamheden Schipholdraaibrug gestart

  01 juni 2016 Herstelwerkzaamheden Schipholdraaibrug gestart De provincie Noord-Holland is gestart met herstelwerkzaamheden aan de Schipholdraaibrug in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Startnotitie Omgevingsvisie NH2050 gereed

  31 mei 2016 Startnotitie Omgevingsvisie NH2050 gereed Met de vaststelling van de Startnotitie Omgevingsvisie NH2050 door Provinciale Staten gaat de ontwikkeling van onze omgevingsvisie van start. In wat voor omgeving willen Noord-Hollanders leven?
 • Bloed in de polder

  31 mei 2016 Bloed in de polder Er altijd al van gedroomd om zelf een spannend verhaal te schrijven? Tijdens de Spannende Boeken Weken met het thema ‘Bloed in de Polder’ in juni kan iedereen in Huis van Hilde mee schrijven aan het mysterie van Hilde.
 • Meer woningbouwplannen rond treinstations

  31 mei 2016 Meer woningbouwplannen rond treinstations Om het maatschappelijke rendement en de voortgang van het programma OV-knooppunten te kunnen volgen heeft de provincie Noord-Holland de ‘Monitor OV-knooppunten’ opgesteld. Twee belangrijke inzichten op basis van de indicatieve monitor zijn: Er moet meer woningbouw gepland worden rond treinstations en er is meer aandacht nodig voor de leegstand van kantoren op deze locaties.
 • Waarnemend burgemeester Bloemendaal blijft tot februari 2017

  30 mei 2016 Placeholder De huidige waarnemend burgemeester van Bloemendaal, mr. B.B. (Bernt) Schneiders, blijft tot 1 februari 2017 in functie.
 • Jubileumeditie Amstellanddag 5 juni 2016

  30 mei 2016 Jubileumeditie Amstellanddag 5 juni 2016 De Stichting Beschermers Amstelland organiseert jaarlijks de Amstellanddag, waarbij boeren, kunstenaars en ondernemers de deuren openen voor bezoekers.
 • Werkzaamheden langs Crailoseweg (N527)

  27 mei 2016 Placeholder Vanaf woensdag 25 mei 2016 is PWN gestart met het verleggen van de waterleiding in de groenstrook langs de Crailoseweg in Blaricum/Huizen.
 • Inloopavond provinciaal inpassingsplan brug Ouderkerk

  27 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland bouwt in 2018 in samenwerking met de gemeenten Ouder-Amstel en Amstelveen en de Stadsregio Amsterdam een nieuwe brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel.
 • Zomerwandeling op Noord-Hollandpad tijdens 10-jarig bestaan

  27 mei 2016 Zomerwandeling op Noord-Hollandpad tijdens 10-jarig bestaan De provincie Noord-Holland organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een zomerwandeling over het Noord-Hollandpad met als startpunt Den Burg op Texel (etappe 2).
 • Tijdelijke afsluiting kruising N248/Grote Sloot in Schagerbrug

  27 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland verricht onderhoud aan de Zijperbrug in Schagerbrug, gemeente Schagen. Tussen 31 mei en 3 juni wordt het brugdek van de Zijperbrug weer teruggeplaatst.
 • Jack van der Hoek neemt nieuwe UITwaaier in ontvangst

  27 mei 2016 Jack van der Hoek neemt nieuwe UITwaaier in ontvangst De UITwaaier is een uitgaanskrant die al twintig jaar als wegwijzer fungeert voor bezoekers en bewoners van Noord-Holland. Gedeputeerde Cultuur, Jack van der Hoek, nam het eerste exemplaar in ontvangst.
 • Terinzagelegging Ontwerpnatuurbeheerplan 2017

  27 mei 2016 Terinzagelegging Ontwerpnatuurbeheerplan 2017 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het ‘Ontwerpnatuurbeheerplan 2017’ op 17 mei 2016 vastgesteld en akkoord bevonden voor terinzagelegging.
 • Vuurtoreneiland is nieuwe belevenis

  26 mei 2016 Placeholder Gedeputeerde Joke Geldhof opende op donderdag 26 mei 2016 de gerestaureerde kazerne, munitiebunkers en geschutplatformen op het Vuurtoreneiland in het Markermeer bij Durgerdam.
 • Film HOV Velsen ‘Vrij baan voor de bus’

  26 mei 2016 Placeholder Voor de aanleg van HOV Velsen, een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Station Haarlem en IJmuiden, zijn grote veranderingen nodig in de openbare ruimte.
 • De hoogte in

  26 mei 2016 De hoogte in Over een fietstunnel, onder het spoor door, bovenlangs kruisen. De N23 Westfrisiaweg is straks een weg met hoogteverschillen. Dat kun je nu al zien tijdens de aanleg.
 • Eerste stap samenwerking langs Kennemerlijn

  25 mei 2016 Placeholder Gemeenten langs de Kennemerlijn willen samen met ondernemers, ontwikkelaars en andere partijen aan de slag met het verbeteren van de stationsomgevingen.
 • Roadshow MIT ondersteunt innovatieve mkb’ers

  25 mei 2016 Placeholder Op dinsdag 7 juni 2016 komt de Roadshow MIT (MKB Innovatiestimulering Topsectoren) naar Haarlem. Noteer deze datum in uw agenda als u van plan bent om een aanvraag in te dienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Jaap Bond, gedeputeerde Economie van de provincie Noord-Holland, is op 7 juni gastheer.
 • Noord-Holland klaar voor nieuwe Natuurwet

  25 mei 2016 Placeholder Vanaf 1 januari 2017 geldt de nieuwe Wet natuurbescherming. De provincies krijgen de regie over het natuurbeleid in de regio, waar voorheen de Rijksoverheid daar verantwoordelijk voor was.
 • Kom langs op de bouwplaats van de N241 tijdens Dag van de Bouw

  25 mei 2016 Kom langs op de bouwplaats van de N241 tijdens Dag van de Bouw Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni 2016 kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de bouwplaats van het project herinrichting Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Nachtwerkzaamheden N244 op en nabij brug over de Beemsterringvaart

  24 mei 2016 Nachtwerkzaamheden N244 op en nabij brug over de Beemsterringvaart Provincie Noord-Holland werkt ook deze week twee nachten aan het viaduct (N244) over de Beemsterringvaart.
 • Natuurbrug Utrechtseweg (N417) verbindt natuur in het Gooi

  23 mei 2016 Placeholder Op zaterdag 21 mei opende gedeputeerde Tjeerd Talsma de natuurbrug over de Utrechtseweg. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de natuurlijke verbinding van de hele Heuvelrug: van het Gooimeer tot aan Nederrijn.
 • Afsluitdijk open voor vis

  23 mei 2016 Placeholder Zaterdag 21 mei was Wereldvismigratiedag. Door de aanleg van dammen en dijken kunnen trekvissen niet van zout- naar zoetwater zwemmen. Dit is wel nodig om op te groeien en zich voort te planten.
 • Kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Luwtemaatregelen Hoornse Hop (Rijkswaterstaat)

  23 mei 2016 Placeholder Burgemeester en wethouders van Lelystad maken op grond van artikel 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat er voor het project Luwtemaatregelen Hoornse Hop van Rijkswaterstaat een milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld en dat voorafgaand hieraan de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) ter inzage wordt gelegd.
 • Noord-Hollandse bedrijven investeren in duurzame landbouw

  20 mei 2016 Placeholder De bodem gebruiken én de vruchtbaarheid ervan behouden, minder plantenziektes, een grotere voedselveiligheid, een hogere biodiversiteit en minder energieverbruik. Dat willen de agrarische ondernemers van Evergreen bereiken met robots, automatisering en innovatieve teelttechnieken.
 • Herbestemming NH 2016 van start

  20 mei 2016 Placeholder Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft het startsein gegeven voor het programma Herbestemming NH 2016. De werkplaats van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, de Doopsgezinde Kerk Oosterend (Texel) en de Hervormde Kerk Oostwoud zijn geselecteerd voor deelname aan het programma.
 • Winkelgebieden: van visie naar uitvoering

  19 mei 2016 Placeholder Deze week is in het Algemeen Overleg van de Tweede Kamer de beleidsstudie ‘De Veerkrachtige Binnenstad’ van het Planbureau voor de Leefomgeving behandeld.
 • Kansen voor winkelgebieden

  19 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland draagt bij aan de herstructurering van winkelgebieden in Alkmaar, Castricum en de Gooi en Vechtstreek. De bijdrage is bedoeld om de gemeenten te helpen hun winkelgebiedsvisies in uitvoering om te zetten.
 • Heijmans start met bouw van viaduct Houterweg

  19 mei 2016 Heijmans start met bouw van viaduct Houterweg Verkeerssituatie Houterweg tijdelijk gewijzigd.
 • Provincie Noord-Holland stelt Kaderbrief 2017 vast

  19 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland investeert de komende jaren extra in innovatie, natuur en wonen. Noord-Holland maakt realistische en ambitieuze keuzes voor werkgelegenheid, duurzaamheid en leefbaarheid.
 • Provincie Noord-Holland investeert in haar infrastructuur

  19 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland gaat de komende periode ruim € 37 miljoen investeren in haar infrastructuur. Van dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden en, indien nodig, verbeterd of uitgebreid.
 • Start bouw fietstunnel Molenweg (Heerhugowaard)

  19 mei 2016 Start bouw fietstunnel Molenweg (Heerhugowaard) Voor fietsers wordt de toekomstige situatie veel veiliger, onder andere door de aanleg van vrijliggende fietspaden en veiliger fietskruisingen. Zo komt er een fietstunnel bij de Molenweg in Heerhugowaard.
 • Meer geld voor droomhuizen in Noord-Holland

  18 mei 2016 Meer geld voor droomhuizen in Noord-Holland Provincie Noord-Holland heeft momenteel € 761.000,- beschikbaar voor renteloze leningen aan zelfbouwgroepen.
 • N23 Westfrisiaweg: het bouwen begint

  18 mei 2016 N23 Westfrisiaweg het bouwen begint De provincie Noord-Holland werkt de komende jaren aan de realisatie van de N23 Westfrisiaweg, een dwarsverbinding door Noord-Holland.
 • Provincie zoekt pachters

  18 mei 2016 Placeholder De provincie heeft een groot aantal agrarische percelen in eigendom. De provincie wil de percelen die niet direct nodig zijn, voor het jaar 2017 in pacht uit geven aan belangstellenden met het hoofdberoep in de landbouw.
 • GS-besluit over wijzigingen Provinciale Ruimtelijke Verordening

  18 mei 2016 Placeholder Gedeputeerde Staten hebben op 10 en 17 mei 2016 een besluit genomen over de ontwerpwijziging van de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV).
 • Afsluiting Havenstraat in Zijdewind duurt langer

  18 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland sluit de Havenstraat langer af dan gepland. Het verleggen van de kabels en leidingen voor de aanleg van de fietsstraat neemt meer tijd in beslag.
 • Provincie beperkt geluidbelasting

  17 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland is er de afgelopen jaren goed in geslaagd om geluidhinder veroorzaakt door verkeer op provinciale wegen te beperken. Dit is de hoofdconclusie uit een onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamer over geluidhinder.
 • Megaklus geklaard bij HOV Velsen

  17 mei 2016 Megaklus geklaard bij HOV Velsen Het mag met recht een megaklus genoemd worden. Afgelopen Pinksterweekend was het zo ver. Na maanden van intensieve voorbereidingen kon het bouwteam eindelijk aan de slag met het plaatsen van het spoordek voor de onderdoorgang onder het spoor.
 • Werkbezoek gedeputeerde Elisabeth Post aan HOV Velsen

  13 mei 2016 Werkbezoek gedeputeerde Elisabeth Post aan HOV Velsen Er worden grote stappen gezet in de realisatie van het HOV-tracé in Velsen. Het project bevindt zich inmiddels volop in de uitvoeringsfase. Tijdens het Pinksterweekend vindt één van de grootste mijlpalen in de aanleg van het tracé plaats; de realisatie van de onderdoorgang onder het spoor van Haarlem naar Beverwijk.
 • Tijdelijk één rijbaan op Crailoseweg (N527) Blaricum

  13 mei 2016 Placeholder Op dinsdag 17 en woensdag 18 mei 2016 worden er boomstronken langs de Crailoseweg (N527) uit de grond gehaald. Verkeer wordt tijdelijk over één rijbaan langs de werkzaamheden geleid. Dit kan vertraging veroorzaken.
 • Brief Eric Corton aan Willem Arondéus

  12 mei 2016 Placeholder Onder grote belangstelling hield (radio)presentator en acteur Eric Corton op 12 mei de Willem Arondéuslezing 2016 in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De lezing van Corton had de vorm van een brief aan Willem Arondéus.
 • Nieuwe zuidelijke rotonde bij kruising N302 – Noorderboekert in gebruik

  12 mei 2016 Placeholder Vanaf 3 juni rijdt het verkeer bij de kruising van de N302 met de Noorderboekert over een nieuw aangelegde rotonde: de nieuwe zuidelijke rotonde in de aansluiting Noorderboekert voor de toekomstige N23 Westfrisiaweg.
 • Nieuwe verkeerssituatie bij de N506-Voetakkers (Stede Broec)

  12 mei 2016 Nieuwe verkeerssituatie bij de N506-Voetakkers (Stede Broec) Een onderdeel van de N23 Westfrisiaweg is de aansluiting op de Voetakkers en de aanleg van een vrijliggend fietspad. Het vrijliggende fietspad wordt vanaf aanstaande vrijdag 13 mei in gebruik genomen.
 • Voorlopig laatste kans bezichtigen japon in Kaap Skil

  12 mei 2016 Placeholder De door Texelse duikers opgedoken japon in Kaap Skil is nog tot met maandag 16 mei in het museum in Oudeschild te zien. Daarna gaan het textiel en de overige objecten voor onderzoek en conservering naar het provinciaal archeologiedepot Huis van Hilde. De vondsten zijn dan niet voor publiek toegankelijk.
 • Via games de Noord-Hollandse buitenplaatsen ontdekken

  12 mei 2016 Placeholder Morgen, op 13 mei, wordt een app gelanceerd waarmee kinderen op speurtocht kunnen in Noord-Hollandse buitenplaatsen.
 • Minder leegstand kantoren Metropoolregio Amsterdam

  12 mei 2016 Placeholder In 2015 daalde het percentage leegstaande kantoren in de Metropoolregio Amsterdam van 20,2% naar 17,8%.
 • Bamboe geluidsscherm langs N245 begint te groeien

  12 mei 2016 Placeholder De voorjaarszon doet het bamboe geluidsscherm langs de Schagerweg (N245) in de gemeente Langedijk goed.
 • Groen licht voor betere doorstroming verkeer

  11 mei 2016 Groen licht voor betere doorstroming verkeer De verkeerslichten van de gemeente Zaanstad worden aangesloten op de verkeerscentrale van de provincie Noord-Holland.
 • 18 miljoen euro voor duurzame innovaties in Noord-Holland

  11 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland stelt 18 miljoen euro beschikbaar om MKB’ers te helpen bij de realisatie van innovatieve ideeën.
 • Alternatief voor N247 Broek in Waterland wordt nader uitgewerkt

  10 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland heeft besloten om het voorstel van de dorpsraad Broek in Waterland, waarin een onderdoorgang voor de N247 is opgenomen, verder uit te werken.
 • Investeringskader Waddengebied

  09 mei 2016 Placeholder Het Waddenfonds stelt middelen beschikbaar om te investeren in de natuur en de economie van het Waddengebied.
 • Groen licht voor windpark Wieringermeer

  04 mei 2016 Groen licht voor windpark Wieringermeer Groen licht voor het windpark Wieringermeer. Na een positieve uitspraak van de Raad van State vandaag, kan begonnen worden met de bouw van een van de grootste windparken op land in Nederland.
 • Aanvragen voor MIT-subsidie vanaf 10 mei

  04 mei 2016 Placeholder Vanaf 10 mei 2016 kunnen Noord-Hollandse ondernemers MIT-subsidie aanvragen voor activiteiten op het gebied van energie, agri & food, tuinbouw, water en logistiek.
 • Bouw brug kanaal Schagen-Kolhorn

  04 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland bouwt een nieuwe brug parallel aan de Lasschoterbrug over het kanaal Schagen-Kolhorn tussen de Provincialeweg (N241) en Kanaalweg (N248).
 • Vondst van de Maand in Huis van Hilde: stille getuigen uit de Tweede Wereldoorlog

  03 mei 2016 Placeholder In de Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde liggen in mei enkele archeologische vondsten uit de Tweede Wereldoorlog.
 • Werkzaamheden bij spoor Driehuis-Santpoort

  03 mei 2016 Placeholder Tijdens het Pinksterweekend van vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei ligt het treinverkeer tussen Beverwijk en Haarlem stil. Dit als gevolg van werkzaamheden ten zuiden van Driehuis, waar een onderdoorgang voor de HOV busbaan wordt gemaakt.
 • Ontwerpbesluit tot wijziging Waterverordening Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

  03 mei 2016 Placeholder Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken bekend dat zij het ontwerpbesluit wijziging Waterverordening Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ter inzage leggen van vrijdag 6 mei 2016 tot en met donderdag 16 juni 2016.
 • Noord-Holland wil meer invloed in Europa

  02 mei 2016 Placeholder De provincie Noord-Holland wil samen met de andere Randstadprovincies de komende jaren meer invloed uitoefenen op Europees beleid dat belangrijk is voor de Randstad.
 • Nieuwe burgemeester Hoorn

  29 april 2016 Placeholder Jan Nieuwenburg is benoemd tot burgemeester van Hoorn. De benoeming gaat in op 17 mei 2016.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water!

  28 april 2016 Placeholder Het zwemseizoen start officieel op zondag 1 mei. In Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Resterende werkzaamheden Provincialeweg tussen Loosdrechtdreef en Driemond (N236)

  28 april 2016 Placeholder Eind april/begin mei worden er resterende werkzaamheden aan het fietspad en de rijbaan uitgevoerd.
 • Provincie investeert in regio Markermeerdijken

  28 april 2016 Provincie investeert in regio Markermeerdijken De provincie Noord-Holland reserveert € 20 miljoen voor extra voorzieningen voor recreatie, toerisme, natuur en cultuurhistorie, gekoppeld aan de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam.
 • R-Net Bushalte Vurige Staart Purmerend

  28 april 2016 Placeholder R-Net vervangt op 3 mei de halte Vurige Staart in Purmerend. De werkzaamheden duren niet lang en zouden geen ongemak voor de omgeving op moeten leveren.
 • Provincie Noord-Holland honoreert vijf pop-up activiteiten in herbestemmingslocaties

  28 april 2016 Placeholder Laat u dit jaar verrassen door creatieve activiteiten in leegstaande monumenten in Noord-Holland! De provincie Noord-Holland heeft vijf ideeën voor tijdelijke programmering in herbestemmingslocaties geselecteerd.
 • 13 kandidaten burgemeesterschap Edam-Volendam

  26 april 2016 Placeholder Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Edam-Volendam hebben 13 personen gesolliciteerd, onder wie 4 vrouwen en 9 mannen.
 • Werkzaamheden kruising Oostergouw – N302

  26 april 2016 Placeholder Van 9 mei tot en met 2 juni voert Heijmans werkzaamheden uit bij kruising Oostergouw – N302. Daar kan het nieuwe viaduct gebouwd worden als de huidige rijbanen vrij van verkeer zijn. Daarom legt Heijmans komende weken de nieuwe toe- en afritten aan en gaat het verkeer daar over rijden.
 • Noord-Holland: een economisch sterke en aantrekkelijke provincie

  26 april 2016 Placeholder Op economisch vlak doet Noord-Holland het goed, beter dan andere provincies. De combinatie van enerzijds ruimte en groen en anderzijds de internationale faciliteiten in de metropoolregio Amsterdam maakt Noord-Holland aantrekkelijk voor veel verschillende vormen van bedrijvigheid.
 • Nieuwe geluidsontheffing Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage

  26 april 2016 Placeholder Aannemersconsortium OpenIJ, dat in opdracht van Rijkswaterstaat werkt aan de aanleg van de nieuwe zeesluis IJmuiden, heeft een tweede geluidsontheffing aangevraagd bij de Omgevingsdienst NZKG voor de realisatie van de nieuwe zeesluis IJmuiden.
 • Special Stelling van Amsterdam 20 jaar UNESCO

  26 april 2016 Placeholder De Stelling van Amsterdam is 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Dit wordt het gehele jaar gevierd.