Deze indruktekening heeft niets met de werkelijke omgeving te maken.
Het zou mooi zijn om een meer realistischere indruktekening te maken met de werkelijke omgeving erin. Waar is de A1, waar is de Maxis, waar is de Vattenfallcentrale? Hoe zit het met de electriciteitsmasten?
Hoezo kunnen de waterbuffels in hun huidige leefgebied blijven? Door welk gebied worden de herten dan geleid? De kleine beestjes kunnen wel door de hekken en het gaas heen, maar de hertjes blijven daar dan in hangen.
Over het project
De provincie Noord-Holland werkt samen met partners en inwoners aan het versterken, beschermen en verbinden van de natuur. De Maxisweg in Muiden vormt op dit moment de laatste barrière tussen het natuurgebied rond het Naardermeer en het Waterland boven Amsterdam.
De faunaverbinding aan de Maxisweg is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Dit netwerk versterkt de natuur en verbindt gebieden onderling met natuurstroken, bermen en watergangen, faunapassages en natuurbruggen. Zo hebben planten en dieren een betere kans zich te verspreiden en voort te planten.
Verbinding gericht op meerdere diersoorten
Het ontwerp van de verbinding zorgt voor een veilige doorgang voor verschillende diersoorten, zoals de ree, de otter en de ringslang. Maar ook kleinere dieren als amfibieën en muizen kunnen er gebruik van maken. Er komt ook water onder de passage door, zodat ook waterdieren een groter leefgebied krijgen.
Een indruk van hoe het eruit kan komen te zien.
Waterbuffels blijven in hun huidige gebied
In het natuurgebied langs de Maxisweg loopt sinds april 2021 een kudde waterbuffels. De buffels blijven in hun huidige leefomgeving en kunnen de faunaverbinding niet gebruiken.