Onderzoek Stolperbasculebrug

WaakSaam voert in de eerste week van september in opdracht van de provincie Noord-Holland onderzoek uit op de Stolperbaculebrug.

Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024 is de Stolperbasculebrug afgesloten voor wegverkeer. Van zondag 1 september tot en met zaterdag 7 september 2024 wordt de brug niet bediend voor de scheepvaart.

Onderzoek Stolperbasculebrug

Afgelopen jaar werd besloten tot een nieuwe aanbesteding, na een aanbesteding waar slechts 1 aannemer op inschreef. De aanbieding van deze partij en het budget dat de provincie voor dit project beschikbaar had, lagen te ver uit elkaar. Dit heeft gezorgd voor een vertraging van de geplande werkzaamheden. Totdat de nieuwe brug in gebruik genomen wordt, moet de provincie zorgen voor het onderhoud van de brug. Het onderzoek is noodzakelijk om in kaart te brengen welke maatregelen nodig zijn om de brug tot aan de geplande vervanging in 2025-2027 veilig en begaanbaar te houden. 

Stolperbasculebrug afgesloten op 31 augustus en 1 september 2024

Voor het onderzoek, dat vooral uitgevoerd wordt in de kelder van de brug, moet de provincie de Stolperbasculebrug 2 dagen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is van zaterdag 31 augustus, 6.00 uur tot zondag 1 september, 20.00 uur. Omdat de brug dan toch afgesloten is, wordt tegelijk de deklaag van de weg net voor en net na de brug vervangen.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar in de richting van Schagen wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.

Onderzoek Stolperbasculebrug

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden op 31 augustus en 1 september kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen te voet via de brug het Noordhollandsch Kanaal oversteken. Daar staat een bus klaar om hen verder te vervoeren. Hou hierbij wel rekening met mogelijk extra reistijd en/of een dynamische dienstregeling.

Scheepvaarthinder

Van zondag 1 september tot en met zaterdag 7 september 2024 kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Alleen schepen met een maximale hoogte van 4,50 meter kunnen onder de brug door varen.