Mei 2023

  • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 30 mei 2023

    31 mei 2023

    De 55 Noord-Hollandse Statenleden stemden op een kandidaat voor de Eerste Kamer der Staten Generaal. Provinciale Staten (PS) stemden in met het toepassen van de Provinciale Coördinatieregeling op het project HeraCless-Groen Staal van Tata.

  • Wijziging grenzen werkingsgebieden in omgevingsverordeningen

    31 mei 2023

    Gedeputeerde Staten (GS) zijn akkoord met de voorgestelde wijzigingen in de werkingsgebieden en bijlagen van de Omgevingsverordeningen Noord-Holland 2020 (OV NH2020) en Noord-Holland 2022 (OV NH2022). Ze namen dit besluit op dinsdag 30 mei 2023. Deze wijzigingen worden, voordat GS definitief besluiten, met Provinciale Staten (PS) besproken.

  • Grensaanpassingen Natuurnetwerk akkoord

    31 mei 2023

    Gedeputeerde Staten (GS) zijn akkoord met de voorgestelde grensaanpassingen van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Ze namen dit besluit op dinsdag 30 mei 2023. Voor een optimaal Natuurnetwerk is het nodig om de grens op sommige plekken aan te passen. Zo komen percelen met kansen voor de natuur in het netwerk te liggen en percelen met minder natuurwaarde juist buiten het NNN. Het Natuurnetwerk neemt daarmee toe in kwaliteit.

  • Leimuiderbrug in storing op 30 mei

    30 mei 2023

    De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer had dinsdagmiddag 30 mei 2023 een storing.

  • Uitslag verkiezing Eerste Kamer door Statenleden Noord-Holland

    30 mei 2023

    Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland stemden 30 mei 2023 op een kandidaat voor de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.

  • Maatregelen tegen wildparkeren bij recreatieplas De Zuwe

    30 mei 2023

    Het strandje bij De Zuwe langs de N201 in Kortenhoef is een populair recreatiegebied. Er is echter veel overlast van verkeerd geparkeerde auto’s. Dit zorgt voor onveilige situaties.

  • Afsluiting Kraspolderbrug (Nieuwe Schermerweg) bij Alkmaar

    30 mei 2023

    Van maandagavond 12 juni tot en met zaterdagochtend 17 juni 2023 is de Kraspolderbrug bij Alkmaar elke avond en nacht in beide richtingen afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart. De brug wordt al vanaf 30 mei niet bediend voor grotere schepen vanaf 2,5 meter hoog.

  • Arenapark Hilversum als sportieve en groene buurt

    25 mei 2023

    De komende jaren verandert het Arenapark in een sportieve en groene buurt waar mensen graag sporten, wonen, bedrijven zich willen vestigen en waar talent kan leren. In mei heeft het college van Hilversum het Stedenbouwkundig plan voor het Arenapark en het Programma van Eisen voor het sportcomplex op het sportveld vastgesteld.

  • Herenweg (N511) in Bergen een week langer dicht in avond en nacht

    25 mei 2023

    Het vervangen van de paddentunnels in de Herenweg (N511) in de gemeente Bergen duurt een week langer dan verwacht.

  • Kandidaten burgemeester Texel

    25 mei 2023

    In april van dit jaar is na de profielschetsvergadering de vacature voor de functie van burgemeester van de gemeente Texel opengesteld. Naar de functie hebben 29 personen gesolliciteerd, waaronder 11 vrouwen en 18 mannen.

  • Voorontwerp brug en busbaan afgerond

    25 mei 2023

    De provincie Noord-Holland werkt samen met haar partners aan een snelle, betrouwbare busverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Hiervoor komt er een nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek.

  • Noord-Holland vraagt aan Rijk € 1,2 miljard voor landelijk gebied

    24 mei 2023

    Herstellen en realiseren van natuurgebieden, innovatie bij veehouderijen om stikstofuitstoot te laten afnemen, bescherming van goede landbouwgrond en een verhoging van het grondwaterpeil in de veenweiden. Met onder andere deze maatregelen willen Gedeputeerde Staten (GS) de natuur, waterkwaliteit, het klimaat en de landbouw verbeteren en verduurzamen. Vooralsnog is voor deze plannen ruim € 1,2 miljard nodig van het Rijk.

  • Waarnemend burgemeester Castricum benoemd

    23 mei 2023

    Mevrouw Karen Heerschop is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, met ingang van 1 juni benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. Dit gebeurde in goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Castricum.

  • Aanleg zonnefietspad Vijfhuizen van start

    23 mei 2023

    Op maandag 12 juni starten de werkzaamheden voor de aanleg van een zonnefietspad langs de Schipholweg (N232) ter hoogte van Vijfhuizen.

  • Provincie start onderzoek naar Zeeweg N200

    23 mei 2023

    Samen met inwoners, ondernemers, weggebruikers en andere belanghebbenden wil de provincie de veiligheid op de Zeeweg verbeteren.

  • Amsterdams feestje bij Ondernemersverkiezing Noord-Holland

    17 mei 2023

    De Ondernemersverkiezing Noord-Holland is 17 mei uitgedraaid op een Amsterdams feestje. 3 van de 4 prijzen gingen naar bedrijven uit de hoofdstad.

  • Update: Onderhandelende partijen vragen inbreng Noord-Hollanders voor coalitieakkoord

    17 mei 2023

    Na een intensief en constructief verkenningstraject gaan BBB, VVD, GroenLinks en PvdA samen aan de slag om tot een coalitieakkoord te komen.

  • Provincie hijst Intersekse regenboogvlag voor IDAHOBIT

    17 mei 2023

    Vandaag, woensdag 17 mei, wappert de Intersekse progress-vlag op het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem: het is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Intersekse- en Transfobie (IDAHOBIT).

  • Subsidie verbeteren winkelgebieden

    17 mei 2023

    De provincie Noord-Holland stelt geld beschikbaar om de aantrekkelijkheid van winkelgebieden te verbeteren. Ondernemers kunnen de subsidie gebruiken om bijvoorbeeld leegstand terug te dringen, duurzame maatregelen te realiseren of om een gezamenlijke webshop op te zetten.

  • Alternatieven voor doden knobbelzwaan en houtduif en tegemoetkoming door schade aan gewassen

    17 mei 2023

    De provincie gaat in gesprek met boeren over alternatieven voor het doden en bestrijden van dieren om op korte termijn schade aan landbouwgewassen te voorkomen. Het gaat om de diersoorten knobbelzwaan, meerkoet, spreeuw, gaai, ekster, houtduif, zwarte kraai, kauw en konijn.

  • Provincie zoekt opnieuw innovatieve duurzame ondernemers voor GO!-NH Scale

    16 mei 2023

    Provincie Noord-Holland heeft dit najaar opnieuw plek voor innovatieve ondernemers uit het midden- en klein bedrijf (mkb'ers) in weer een nieuwe editie van het versnellingsprogramma GO!-NH Scale.

  • Werkzaamheden oevers Hoornsevaart in Alkmaar

    16 mei 2023

    De provincie Noord-Holland herstelt het laatste deel van de oeverconstructie van de Hoornsevaart in Alkmaar.

  • Provincie publiceert beoordeling gemeenten

    16 mei 2023

    De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Het Jaarverslag Interbestuurlijk Toezicht 2022 geeft inzicht in de beoordelingen per gemeente.

  • Waarnemend burgemeester Texel benoemd

    17 mei 2023

    De heer Rob van der Zwaag is door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, met ingang van 1 juni benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Texel. Dit gebeurde in goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Texel.

  • Beëdiging herbenoemde burgemeester van Beverwijk

    15 mei 2023

    Martijn Smit is vandaag beëdigd als burgemeester van gemeente Beverwijk voor een tweede termijn van 6 jaar.

  • Nieuwe speelplaats voor Oosterengweg

    16 mei 2023

    Het speelterrein op de hoek van de Oosterengweg met de Oude Amersfoortseweg in Hilversum krijgt een definitieve inrichting.

  • Actieprogramma Klimaat in Noord-Holland: resultaten terugdringen broeikasgassen

    12 mei 2023

    De afgelopen jaren heeft de provincie Noord-Holland fors ingezet op de reductie van broeikasgassen.

  • Sleuteloverdracht Nuwendoorn een feit

    12 mei 2023

    Gedeputeerde Ilse Zaal heeft de 13e-eeuws kasteelruïne Nuwendoorn overgedragen aan de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) en Stichting Monumentenbezit.

  • Storing Leimuiderbrug en stremming voor scheepvaart [UPDATE 15.00 uur]

    12 mei 2023

    De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer was op 12 mei 2023 in de vroege ochtend in storing. Het wegverkeer kan inmiddels weer gebruikmaken van de brug.

  • Storing tijdelijke brug over de Zaan opgelost

    12 mei 2023

    De tijdelijke brug over de Zaan tussen Wormerveer en Wormer is op 12 mei 2023 korte tijd in storing geweest. Door een mankement kon de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Inmiddels is de storing verholpen.

  • Live: streekbezoek koninklijk paar aan de Waddeneilanden

    12 mei 2023

    10.11 uur: De aftermovie

  • Afronding werkzaamheden Verlegde Weg over Anna’s Hoeve

    11 mei 2023

    Van mei tot en met juli vinden de afrondende werkzaamheden plaats aan de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve in Hilversum.

  • Hydrogen Valley-status voor Noord-Holland

    11 mei 2023

    De ontwikkeling van waterstof in Noord-Holland heeft de Europese status van Hydrogen Valley verkregen. De Hydrogen Valley-status is een Europese toekenning voor regio’s die zich op een onderscheidende manier inzetten voor het ontwikkelen van een energiesysteem op basis van duurzame waterstof.

  • Feestelijke afronding weidevogelgebied De Kampen

    10 mei 2023

    De herinrichting van Weidevogelgebied De Kampen bij Blaricum is zo goed als afgerond.

  • Voorbereidende werkzaamheden bij Stolperbasculebrug

    09 mei 2023

    Ter voorbereiding op het verleggen van kabels en leidingen rond de Stolperbasculebrug worden vanaf dinsdag 9 mei in de omgeving van de brug een aantal bomen verwijderd en verplaatst. Het verleggen van de kabels en leidingen is nodig voor de vervanging van de brug in 2024-2026.

  • Een trofee en een hulplijn voor de Beloftewinnaar

    08 mei 2023

    De feestelijke finaleavond van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland staat voor de deur. 17 mei vallen in PHIL. Haarlem 4 bedrijven in de prijzen.

  • Monumentale ‘dokterswoning’ bij het provinciehuis aardgasvrij

    04 mei 2023

    De provincie Noord-Holland wil dat al haar panden in 2030 energieneutraal zijn. Sinds kort is de monumentale ‘dokterswoning’ bij het provinciehuis aardgasvrij.