Indienen Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) kan nog tot en met 14 juli

Gebiedspartijen die gebruik willen maken van de subsidieregeling LEADER kunnen hun Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) aanleveren tot en met 14 juli 2023.

LEADER is een subsidieprogramma gericht op brede plattelandsontwikkeling. Gebiedspartijen (ondernemers, burgers en overheden) die zich hebben georganiseerd als Lokale Actie Groep (LAG) kunnen een eigen gebiedsplan opstellen: de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Indienen kan nog tot en met 14 juli 2023. 

leader

Selectie

Een selectiecomité beoordeelt de LOS’en. Dit comité bestaat uit experts op het gebied van plattelandsontwikkeling en de werkwijze van LEADER. Bij goedkeuring wordt de LOS het toetsingskader voor subsidieaanvragen voor LEADER. Eind 2023 volgen openstellingen voor LEADER op basis waarvan gebiedspartijen subsidieaanvragen kunnen indienen. 

Financiering

Er is maximaal € 4,14 miljoen beschikbaar uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling voor LEADER. De provincie vult dit aan met € 2,07 miljoen aan cofinanciering. Daarnaast wordt er vanuit het gebied zelf cofinanciering verwacht. 

Meer informatie