Vijfde editie erfgoedtijdschrift 'ode' gepresenteerd

De vijfde editie van erfgoedtijdschrift ‘ode’ (omgevingskwaliteit door erfgoed) is woensdag 19 juni gepresenteerd tijdens het symposium Samen Slimmer. De rode draad door deze editie is watererfgoed; in onze provincie met 3 kusten en eindeloos veel polders en droogmakerijen een logisch thema.

Makerscollectief Circus Andersom zet bij de lancering het erfgoed in perspectief van een veel langere geologische tijdschaal en legt daarbij de nadruk op verbinding. Als afsluiter van de ceremonie sprak gedeputeerde Beemsterboer zijn wens uit voor de toekomst van het Noord-Hollands watererfgoed. Het eerste exemplaar gaf hij aan Fotigui Camara, wethouder cultuur en erfgoed in gemeente Den Helder.

Jelle Beemsterboer toont het nieuwe erfgoedtijdschrift 'ode'

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer: “In het kader van de actuele ruimtelijke opgaven die zich in Noord-Holland voordoen, zoals de veranderingen in het landelijk gebied, woningbouw en de energietransitie, is de omgang met waterrijk erfgoed een belangrijk puzzelstuk.” Het magazine  is gemaakt door Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland.

‘Ode’ is vanaf vandaag digitaal beschikbaar

‘Ode’ is een tijdschrift voor medewerkers en bestuurders van Noord-Hollandse gemeenten en de provincie, en voor alle anderen die benieuwd zijn naar de rol van de diverse overheden binnen de erfgoedzorg. ‘Ode’ biedt inspiratie voor het dagelijkse erfgoedwerk met verhalen, interviews en voorbeelden uit de rijke voorraad Noord-Hollands cultureel erfgoed. De digitale versie van de vijfde 'Ode' is vanaf vandaag voor een breed publiek te downloaden via de website van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland

Over het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland

Het Steunpunt is een vraagbaak voor Noord-Hollandse gemeenten. Het steunpunt is een netwerkplatform en biedt kennis over gebouwd erfgoed, archeologie, cultuurlandschap, duurzaamheid en de Omgevingswet. Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Noord-Holland wordt uitgevoerd door stichting MOOI Noord-Holland in opdracht van de provincie Noord-Holland.