Tijdelijke afsluiting A.C. de Graafweg tussen rotonde Tramweg en de A7

Van vrijdag 27 september 19:00 uur tot maandag 30 september 05:00 uur is het wegdeel tussen rotonde Tramweg (de voormalige s-bocht) en de A7 afgesloten.

Tijdens dit weekend wordt de nieuwe rijbaan aangesloten op de rotonde Tramweg en de rotonde Wognum. Tegelijkertijd voorzien we de rotonde Wognum van nieuw asfalt. Dat betekent dat deze ook volledig afgesloten is tijdens dit weekend. 

 

Omleidingsroutes

  • De hoofdomleiding loopt via de A7 - N239 - N242 en vice versa
  • Vanuit Wognum rijdt u via de Nieuweweg - Oosteindeweg - Hoorseweg - Westfrisiaweg - A7
  • Vanuit Benningbroek rijdt u via Tuinstraat - A7
  • De afslag 10 van de A7 is het weekend afgesloten

De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

 

50 kilometer per uur

De snelheidsbeperking van maximaal 50 kilometer per uur blijft tot het einde van de werkzaamheden gelden. Na maandag 30 september 05:00 uur wordt de voormalige tijdelijke rijbaan omgebouwd tot fietspad. 

 

Reserveweekend

Om eventuele vertraging door weersomstandigheden te voorkomen, is er een reserveweekend gepland voor uitloop van de werkzaamheden. Dit is het weekend van vrijdag 4 oktober 20:00 uur tot maandag 7 oktober 05:00 uur. Mocht blijken dat we dit weekend nodig hebben, houden we u hier uiteraard van op de hoogte. 

 

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De verkeersdrukte op de omleidingsroutes en omliggende wegen blijft de provincie monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zonodig worden extra maatregelen genomen.  

 

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6.10 naar 7.60 meter. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af.  

 

Contact

Heeft u vragen over de afsluiting? Neem telefonisch contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar n241acdegraafweg@noord-holland.nl

 

Meer informatie

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download de A.C. de GraafApp in de App Store of Google Play Store.