Provincie stopt verkoopproces aandelen Recreatie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland stopt met het verkoopproces van de aandelen van Recreatie Noord-Holland (RNH). De provincie was met Staatsbosbeheer in gesprek over de verkoop.

Het is niet gelukt om voor de zomer een akkoord te bereiken over de definitieve voorwaarden voor de overdracht. Gedeputeerde Staten gaan opnieuw opties verkennen voor de toekomst van Recreatie Noord-Holland en deze uitwerken.

Wandelaar in Amsterdamse Bos

Recreatie Noord-Holland (RNH) voert het beheer en het onderhoud van de recreatiegebieden uit in opdracht van 5 recreatieschappen. De N.V. is nu 100% eigendom van de provincie Noord-Holland. Eind 2021 heeft de provincie besloten om de aandelen van RNH te verkopen. Het is voor de provincie namelijk niet noodzakelijk om eigenaar te zijn van de uitvoeringsorganisatie, omdat zij samen met de deelnemende gemeenten aan recreatieschappen en door het geven van subsidies zorg kan dragen voor het beheer en uitvoering in de recreatiegebieden. 

Staatsbosbeheer had aangeven de aandelen te willen kopen. In 2023 hebben Staatsbosbeheer en de provincie een intentieovereenkomst getekend voor de overname van de aandelen. Daarna zijn diverse stappen gezet om tot de uiteindelijke overname van de aandelen te komen. Dit traject heeft niet geleid tot een definitieve overeenkomst.