Nachtwerkzaamheden brug Krommenie

Vanaf maandagavond 30 september 19.00 uur tot dinsdagochtend 1 oktober 6.00 uur is brug Krommenie en de westelijke af- en oprit N203/N246 afgesloten.

De wegindeling op en rond de brug wordt vannacht teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie. Daarvoor is een afsluiting van brug A, brug B en de westelijke af- en oprit nodig. Het wegverkeer wordt met borden langs de weg geïnformeerd over de afsluitingen en wordt ter plekke omgeleid. Kleine schepen kunnen onder de brug door.
 
Nog heel even dus, en dan is de brug Krommenie weer volledig beschikbaar voor het wegverkeer. En door de noodmaatregel die de afgelopen maand is uitgevoerd, kan de brug weer beperkt bediend worden voor de scheepvaart.
 

Geef uw mening

Hoe heeft u de werkzaamheden in september ervaren? Als verkeersdeelnemer maakt u regelmatig gebruik van deze brug. Graag stelt de provincie u enkele vragen over hoe u de verkeersituatie tijdens de werkzaamheden in september 2024 heeft ervaren. Daarmee kunnen wij in de toekomst de hinder van onderhoud tot een minimum te beperken. Op dit moment loopt een enquête over de werkzaamheden van de afgelopen maand.
 

Vervanging brug Krommenie

De noordelijke brug Krommenie (brug A) is sinds eind 2022 in storing. Brug Krommenie bestaat uit 2 bruggen. Beide bruggen zijn oud en worden de komende jaren vervangen.  De noordelijke brug (richting Krommenie/Assendelft) stamt uit 1932 en is technisch en verkeerskundig gezien aan vervanging toe. De zuidelijke brug (richting Wormerveer) komt uit 1966. De provincie Noord-Holland werkt op dit moment de ideeën uit voor de vervanging van de Brug Krommenie. Hiervoor worden meerdere onderzoeken opgezet, waaronder ecologisch onderzoek, verkeersonderzoek en bodemonderzoek.
 
Start van de vervanging van het brugdeel aan de kant van de Forbo staat gepland voor half 2026. De planning van het project hangt samen met de garantie van een goede bereikbaarheid en doorstroming op belangrijke wegen in de omgeving. Zo vindt er afstemming plaats met bewoners en bedrijven die afhankelijk zijn van de brug voor hun bereikbaarheid. Ook worden de werkzaamheden aan de brug Krommenie afgestemd op andere werkzaamheden in de omgeving. 
 

Veel werkzaamheden in de regio

De komende tijd staan meerdere onderzoeken en werkzaamheden gepland op en rond de N203 in Krommenie. Niet alleen door de provincie, maar ook door bijvoorbeeld de gemeente. De provincie wil graag dat inwoners en geïnteresseerden alle informatie op 1 plek terug kunnen vinden. Op de webpagina N203 Provincialeweg Krommenie staat een overzicht. 

 
Brug Krommenie vanaf water