Gratis toegangskaarten om elektrisch rijden te ervaren op Circuit Zandvoort

Als sponsor van de EV (Electric Verhicle) Experience op Circuit Zandvoort verloot de provincie gratis kaartjes onder inwoners van Noord-Holland.

Bezoekers kunnen tijdens dit evenement (26-28 september) alles te weten komen over elektrisch rijden en verschillende proefritten maken. De provincie Noord-Holland stimuleert elektrisch rijden omdat het schoner is en bijdraagt aan de ambitie om 55% minder CO2 uit te stoten voor 2030.

Kans maken op gratis toegangskaarten 

De provincie geeft 20 gratis toegangskaartjes weg voor de EV Experience op zaterdag 28 september. Inwoners kunnen hier op het circuit diverse proefritten maken in elektrische auto’s en ook e-bikes, scooters, motors en steps uitproberen. Bezoekers van de EV Experience worden ook bewust gemaakt van hun reisgedrag in de hoop dat steeds meer bezoekers de overstap maken naar schonere vervoersmiddelen. Kans maken op gratis toegangskaarten? Vul het formulier in. De winnaars ontvangen uiterlijk 20 september bericht. 

Sfeerimpressie EV Experience. Foto Daan Kalksma

Stiller en schoner 

De provincie stimuleert elektrisch rijden omdat het stiller is, de uitstoot reduceert en minder fossiele brandstoffen verbruikt. Noord-Holland treft ook voorzieningen voor laadpalen- en stations en maakt fietsen aantrekkelijker door te investeren in nieuwe fietspaden, fietsenstallingen en doorfietsroutes voor snelle elektrische fietsen. Daarnaast heeft de provincie samen met Transdev de eerste uitstootvrij busconcessie ontwikkeld in de Gooi- en Vechtstreek. In de toekomst worden alle bussen op fossiele brandstoffen vervangen door elektrisch aangedreven bussen.

Meer informatie

Kijk op EV Experience voor meer informatie over het evenement. Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en inwoners contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) en mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.noord-holland.nl/smartmobility.