Besluiten Provinciale Staten 9 september 2024

Provinciale Staten hebben aanbevolen om Arthur van Dijk voor te dragen voor een tweede termijn.

Provinciale Staten positief over herbenoeming commissaris Arthur van Dijk

Tijdens een extra vergadering hebben de leden van de Provinciale Staten Noord-Holland, vandaag 9 september, vergaderd over de herbenoeming van commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. In deze vergadering hebben de Staten besloten Arthur van Dijk bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Judith Uitermark, aan te bevelen voor herbenoeming in het ambt van commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. Na een eerste termijn kan een commissaris voor een tweede termijn, voor nog eens 6 jaar worden herbenoemd. De huidige ambtstermijn loopt tot 1 januari 2025.  

Beëdiging nieuwe leden en afscheid

Verder werden tijdens de vergadering 2 nieuwe Statenleden beëdigd. Voor de Partij voor de Dieren werd Marieke van Aesch beëdigd. En voor de Partij van de Arbeid werd Tino Wallaart beëdigd. Beiden waren sinds vorig jaar werkzaam als duo-lid voor Provinciale Staten. Tot slot werd afscheid genomen van Gert-Jan Leerink, fractievoorzitter voor de Partij van de Arbeid. Eerder werd het fractievoorzitterschap al overgedragen aan Tim Wagelaar. 

Afscheid Leerink

Agenda, stukken en vergadering terugzien

De besluiten, stukken van PS van 9 september 2024 en de bijbehoren de stukken staan bij de agenda van deze vergadering. Het openbare deel van de vergadering is terug te zien via noord-holland.stateninformatie.nl.