Belangrijke mijlpaal voor project Cruquiusbruggen in zicht

Zaterdag 14 september is een belangrijke dag voor het project Cruquiusbruggen van de provincie Noord-Holland. Het beweegbare deel van de brug richting Heemstede, de brugklep die open en dicht gaat voor schepen, wordt per schip naar de Cruquiusbrug (N201) gebracht. Dit gebeurt via de Hollandsche IJssel, de Gouwe en de Ringvaart Haarlemmermeerpolder.

Het plaatsen van de brugklep heeft alleen invloed op het scheepvaartverkeer. De werkzaamheden gaan alleen door als de weersomstandigheden gunstig zijn. 

Brugklep onderweg naar Cruquiusbruggen

Werkzaamheden

Als de brugklep aankomt, wordt deze zaterdag 14 september met een hijskraan op zijn plek in de nieuwe brug geplaatst. Deze werkzaamheden hebben verder geen invloed op het wegverkeer.

Hinder scheepvaartverkeer

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 september kunnen er geen schepen onder de brug doorvaren vanwege de werkzaamheden. Meer informatie over de stremmingen en de doorvaartmogelijkheden is te vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Cruquiusbruggen

De Cruquiusbrug moet worden vervangen. De brug wordt gebouwd tussen 2023 en 2025. Deze brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd volgens de principes industrieel Flexibel en Demontabel bouwen (IFD). Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed, zodat er meer ruimte ontstaat voor fietsers en voetgangers. Het brugdeel richting Hoofddorp krijgt groot onderhoud. Met de nieuwe brug verbetert de veiligheid en doorstroming voor zowel fietsers, voetgangers als het wegverkeer op de N201. De werkzaamheden zijn eind 2025 klaar.

Samenwerking

De vernieuwing van de Cruquiusbrug is een samenwerkingsverband met de provincie Noord-Holland, gemeenten Heemstede en Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam en Hoogheemraadschap van Rijnland. De werkzaamheden worden door de Bouwcombinatie Van Hattum en Blankevoort-Hollandia Infra uitgevoerd en zijn eind 2025 afgerond.

Meer informatie 

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen het servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.cruquiusbrug.nl of de regionale Facebookpagina.

Vaarweggebruikers kunnen ook via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte blijven van bedientijden, stremmingen of werkzaamheden bij bruggen en sluizen.