Nachtelijk Noord-Holland in &Holland magazine

&Holland magazine belicht de Week van het Donker met een beeldverhaal over nachtelijk Noord-Holland.

Ook is er aandacht voor verkeersveiligheid, land- en tuinbouw en vondsten op de bodem van de Waddenzee.

Op vrijdagavond 25 oktober start de Week van het Donker. De provincie Noord-Holland sponsort deze week om mensen bewust te maken van de negatieve gevolgen van lichtvervuiling. Maar wat kan een lampje meer of minder eigenlijk kwaad? &Holland magazine belicht dit aan de hand van een fotoverhaal in nachtelijk Noord-Holland

Nachtelijk Noord-Holland in &Holland magazineLees hier de nieuwe &Holland

Een goed gesprek

4 experts zien mogelijkheden om de verkeersveiligheid te vergroten. In &Holland delen ze tips en doen ze suggesties. Van “logica faciliteren die mensen al zien” tot “een goed gesprek voeren”. En van “een extra verkeersbord plaatsen” tot “een kruispunt veranderen in een rotonde”. 

15 miljoen bloemen en planten

Wist je dat dagelijks zo’n 15 miljoen bloemen en planten worden verhandeld in Aalsmeer? Die vertrekken per vrachtwagen naar hun nieuwe eigenaar in nagenoeg heel Europa. Routes waarvan steeds vaker criminelen misbruik willen maken. Bijvoorbeeld om drugs te vervoeren. De provincie wil dat Noord-Holland een aantrekkelijke plek is en blijft om te ondernemen. Maar wat kun je doen tegen criminaliteit die niet heel zichtbaar is? Vivian van Rossem, manager Veiligheid en Facilities bij Royal FloraHolland, vertelt hoe de sierteeltsector ondermijning tegengaat.

Scheepswrakken

Op de bodem van de Waddenzee, bij de kust van Texel, liggen vele historische scheepswrakken. Deze stammen uit de tijd waarin de Rede van Texel druk werd gebruikt. Een infographic schetst een beeld van de vondsten op de zeebodem.

Straatje erbij?

In Noord-Holland zijn tot en met 2030 191.000 nieuwe woningen nodig. De provincie wil daarom meer ruimte voor woningbouw aan de randen van dorpen en kernen. Maar zitten inwoners daar wel op te wachten? In de videorubriek ‘Even aan Noord-Holland vragen’ geven ze hun mening over het ‘straatje erbij’. Een reportage uit Hoogkarspel.

Win een streekproductenpakket!

De &Holland-quiz gaat deze keer over land- en tuinbouw. Die zijn van groot belang voor de economie van Noord-Holland. Bovendien zorgen agrariërs ervoor dat jij kunt genieten van een heerlijk ontbijt, lunch en avondeten. Quizfanaten kunnen in &Holland hun ‘boerenverstand’ testen en daarmee kans maken op een pakket met de lekkerste streekproducten uit Noord-Holland.

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.