Wijziging grenzen werkingsgebieden in omgevingsverordening

Gedeputeerde Staten (GS) zijn akkoord met de voorgestelde wijzigingen in de werkingsgebieden en bijlagen van de Omgevingsverordening Noord-Holland 2022 (OV NH2022). Deze wijzigingen worden, voordat GS definitief besluiten, met Provinciale Staten (PS) besproken.

Landelijk gebied op Texel

Van 21 februari tot en met 2 april kon iedereen op de voorgestelde wijzigingen reageren. GS hebben vervolgens op 21 mei 2024 het eindconcept vastgesteld en reageren op de ingediende zienswijzen door middel van de Nota van Beantwoording. Voordat GS de wijzigingen definitief vaststellen, worden die eerst – inclusief de Nota van Beantwoording – in de Statencommissie Ruimte op 17 juni besproken. Tijdens die vergadering is inspraak mogelijk. Meer informatie daarover is te vinden op de pagina Inspraak. Naar verwachting stellen GS de gewijzigde werkingsgebieden en bijlagen eind juni vast en treden die per 1 juli in werking.

Werkingsgebieden en bijlagen periodiek gewijzigd

Werkingsgebieden geven aan waar in de provincie Noord-Holland welke regels gelden, welke activiteiten mogelijk zijn en onder welke voorwaarden. Dit is van belang omdat het duidelijk maakt wat in een bepaald gebied wel of niet mogelijk is. Door specifieke ontwikkelingen in een gebied, vanwege wensen uit de omgeving of gewijzigd beleid, kan het nodig zijn om de grenzen van een werkingsgebied of de inhoud van een bijlage aan te passen. De provincie verwerkt deze aanpassingen 2 keer per jaar, in juli en februari. Alle werkingsgebieden en regels zijn in het Omgevingsloket terug te vinden.