Grote belangstelling voor burendag Schil Naardermeer

De provincie Noord-Holland organiseerde 11 mei 2024 samen met projectpartners en collega’s van Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht een wandeling door de ‘Schil’ van het Naardermeer.

Tijdens de wandeling konden de deelnemers een blik werpen op het resultaat van de werkzaamheden die de afgelopen tijd in fase 1 plaatsvonden.

De resultaten van dit hele project zorgen op termijn voor een betere waterkwaliteit en een uitbreiding van natte natuur met zeldzame vogelsoorten, zoals de purperreiger, de snor en het baardmannetje.

Succesvolle burendag Schil Naardermeer

In de ochtend van deze zonovergoten dag vertelden projectleiders van de verschillende samenwerkingspartners aan directe omwonenden van het gebied wat er nu afgerond is en hoe het project wordt voortgezet.

In de middag kwamen buren uit de (wijde) omgeving een kijkje nemen. Door de grote belangstelling werd er ‘s middags nog een extra ronde gelopen. In totaal wandelden zo’n 70 belangstellenden over een deel van het laarzenpad en door de Hilversumse Bovenmeent. De sfeer was goed en de deelnemers waren erg geïnteresseerd in nut en noodzaak van de inrichting met alle context eromheen zoals Natura 2000, invloed peilverhoging etc. 

Groene oase

Het Naardermeer is het eerste beschermde natuurgebied van Nederland. Deze groene oase tussen Amsterdam, Hilversum en Weesp bestaat uit enkele grote en kleine meren, verbonden door vaarten en smalle sloten. Het gebied is onderdeel van het Europese Natura 2000-netwerk en het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Meer weten? Ga dan naar: project Schil Naardermeer.

Succesvolle burendag Schil Naardermeer