Nieuw asfalt op Westfriesedijk (N504) in Schoorldam

De provincie vervangt een deel van het asfalt op de Westfriesedijk (N504) in Schoorldam.

Werkzaamheden aan asfalt.

De Westfriesedijk (N504) tussen de Kanaaldijk en Sluisweg is afgesloten op donderdag 30 mei tussen 20.00 uur ’s avonds en de volgende ochtend 5.00 uur en op vrijdag 31 mei tussen 20.00 uur ’s avonds en de volgende ochtend 5.00 uur. Al het verkeer wordt omgeleid. 

Omleiding

Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via de Rijksweg (N9), Schagerweg (N245), Huiswaarderweg (N245), Provincialeweg (N504) en de Westfriesedijk (N504) en vice versa. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen vanaf de Kanaalweg (N504), via de Kanaalkade rijden en daar ter hoogte van huisnummer 17 en 19 doorsteken naar de Westfriesedijk en vice versa.     

Werkzaamheden

Het asfalt van de Westfriesedijk (tussen de Kanaaldijk en de Sluisweg) is aan vervanging toe. Daarom wordt het oude asfalt eruit gefreesd, de weg voorzien van nieuw asfalt en vervolgens nieuwe belijning aangebracht. Tijdig onderhoud uitvoeren aan de weg is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het gaat om de stroefheid van de weg en het voorkomen van losspringende steentjes waardoor gaten in de weg ontstaan. Om de werkzaamheden veilig en met zo min mogelijk hinder voor het verkeer uit te kunnen voeren wordt in de avond en nacht gewerkt. De verwachting is dat de werkzaamheden in 1 avond/nacht (donderdag 30 mei 20.00 - 5.00 uur) kunnen worden uitgevoerd. Mochten de werkzaamheden onverhoopt tegenzitten of in geval van slecht weer is een extra reservedag ingepland: vrijdag 31 mei 20.00 – 5.00 uur.   

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen of opmerkingen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de regionale Facebookpagina of op www.noord-holland.nl/Alkmaar.