Familiebedrijf in bed-en badtextiel Vandyck ontvangt predicaat Hofleverancier

Commissaris van de Koning Arthur van Dijk reikte woensdag 8 mei namens de koning het predicaat Hofleverancier uit aan Vandyck uit Hilversum.

Een goede nachtrust is essentieel. En laat Vandyck uit Hilversum daar nou in comfort aan bijdragen. Wat ooit begon in een pakhuis aan de Naarderstraat in Hilversum, is uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van hoogwaardig bed- en badtextiel. In het bijzijn van burgemeester Gerhard van den Top reikte Commissaris van de Koning Arthur van Dijk het predicaat Hofleverancier uit aan Vandyck.

Familiebedrijf in bed-en badtextiel Vandyck ontvangt predicaat Hofleverancier

Het familiebedrijf bestaat al 100 jaar en wordt geleid door de 3e en 4e generatie. Van een bescheiden begin als tapijthandelaar tot een bedrijf met verschillende winkels, franchiseondernemingen en online verkrijgbaar in meer dan 40 landen. De enorme inzet van de familie heeft het bedrijf groot gemaakt. Altijd met oog voor de kwaliteit en de wijze waarop het product wordt gemaakt. Om die reden tekende Vandyck in 2017 het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, om de arbeidsomstandigheden in de internationale textielindustrie te verbeteren en dierenleed en milieuschade te voorkomen. Nog steeds zoekt Vandyck naar mogelijkheden om de onderneming voor mens, natuur en product duurzamer te maken.

Familiebedrijf in bed-en badtextiel Vandyck ontvangt predicaat Hofleverancier

Predicaat Hofleverancier

Het Predicaat Hofleverancier is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio én minimaal 100 jaar bestaan. Aan het toekennen van de onderscheiding gaat volgens de commissaris een groot onderzoek vooraf. Onder meer zijn kabinet, de gemeente en verschillende ministeries winnen informatie over het bedrijf in. Zo controleren ze of de arbeidsomstandigheden in orde zijn en of er geen economische delicten zijn gepleegd. Het traject duurt gemiddeld 1 jaar.