Bijeenkomsten in Zuid-Kennemerland over toekomst binnenduinrand

In de binnenduinrand van Zuid-Kennemerland wordt in juni een eerste ronde bijeenkomsten georganiseerd over de toekomst van de binnenduinrand. Op deze bijeenkomsten kunnen inwoners en belanghebbenden hun ervaring, wensen en ambities delen die bijdragen aan een duurzame binnenduinrand.

De provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Rijnland, gemeenten en natuurorganisaties zijn binnen het gebiedsproces Zuid-Kennemerland met brancheorganisaties en grondeigenaren in gesprek over de toekomst van de binnenduinrand. Dat is nodig omdat er veel gebeurt in dit gebied: zo verandert het klimaat, staat de natuur in de duinen onder druk en neemt het aantal inwoners en bezoekers toe. Om de binnenduinrand duurzaam, vitaal en aantrekkelijk te houden voor de toekomst zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Want niet alles past overal. Daarbij is de inbreng van lokale (belangen)organisaties, verenigingen, ondernemers en inwoners onmisbaar.

Inhoud bijeenkomsten

Op de bijeenkomsten in juni kunnen de deelnemers hun mening geven over actuele thema's als water, recreatie, ondernemen, natuur en cultuurhistorie. Na de zomer volgt een tweede ronde bijeenkomsten waarin de verschillende thema's gecombineerd worden, zodat duidelijk wordt waar ze overlappen. Welke vraagstukken levert dat op? In de derde ronde wordt onderzocht waar kansen liggen en welke maatregelen nodig zouden zijn om die mogelijk te maken. Uiteindelijk zullen er (bestuurlijke) keuzes gemaakt worden, waarbij belangen soms tegenstrijdig zijn: niet alles gaat passen in de binnenduinrand van Zuid-Kennemerland. 

Bijeenkomsten

In de binnenduinrand van Zuid-Kennemerland wordt op op 10, 12 en 17 juni de eerste ronde bijeenkomsten georganiseerd over de toekomst van de binnenduinrand. Op deze bijeenkomsten kunnen inwoners en belanghebbenden hun ervaring, wensen en ambities delen die bijdragen aan een duurzame binnenduinrand. 

Aanmelden

  • Omgeving midden (Haarlem-West): 10 juni 2024 16.00 - 20.00, 't Wapen van Kennemerland, Ramplaan 125, 2015 GV Haarlem
  • Omgeving noord (Santpoort): 12 juni 2024 16.00 - 20.00, Kraantje Lek, Duinlustweg 22, 2051 AB Overveen
  • Omgeving zuid (Vogelenzang- Aerdenhout): 17 juni 2024 16.00 - 20.00, Dorpshuis Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2a, 2114 ER Vogelenzang

Meer informatie en aanmelden

De samenwerkende partijen uit het gebiedsproces organiseren op 10, 12 en 17 juni de eerste ronde bijeenkomsten in Zuid-Kennemerland. Voor meer informatie, locaties en aanmelden, ga naar: www.onzebinnenduinrand.nl.