Provincie verhoogt subsidie voor toekomstbestendig maken bedrijventerreinen en winkelgebieden

De provincie Noord-Holland verhoogt het subsidieplafond van de regeling Ondersteuning Toekomstgerichte Werklocaties (OTW-regeling) voor 2024 met € 300.000,-.

De provincie kiest voor deze verhoging omdat er net als in voorgaande jaren veel belangstelling is voor de subsidieregeling.

De OTW-regeling is bedoeld om investeringen in de toekomstbestendigheid van werklocaties (bedrijventerreinen en winkelgebieden) aan te jagen. Met de regeling kunnen gemeenten, ondernemers en organisaties voor beheer onder andere een samenwerkingsverband opzetten of de mogelijkheden verkennen om duurzame maatregelen op werklocaties te initiëren. Zo kan met de regeling bijvoorbeeld in kaart worden gebracht wat de behoeften van ondernemers zijn op het gebied van de energietransitie.

Gedeputeerde Esther Rommel: "De provincie stelt al zo’n 20 jaar budget beschikbaar om werklocaties toekomstbestendig te maken, onder meer via de populaire OTW-regeling. Ook in het huidige coalitieakkoord is toekomstbestendige bedrijvigheid een speerpunt. Met de verhoging van het subsidieplafond hopen we zo veel mogelijk aanvragen te kunnen honoreren."

Het subsidieplafond was voor 2024 vastgesteld op € 400.000,- voor bedrijventerreinen en € 150.000,- voor winkelgebieden. Sinds de opening van de regeling op 4 april is al meer dan de helft van deze budgetten aangevraagd. Om meer aanvragen toe te kennen wordt het subsidieplafond met € 200.000,- verhoogd voor bedrijventerreinen en met € 100.000,- voor winkelgebieden. 

Bedrijventerrein met zonnepanelen op bedrijfspand