Geen brugbediening bij Brug Ouderkerk (update)

De seinen van de slagbomen bij Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel (N522) kampen sinds dinsdagavond 30 juli met een storing. Vanwege deze storing kan de brug niet worden bediend voor scheepvaartverkeer.

Update 31 juli 14.00 uur: Er is verder onderzoek nodig naar de oorzaak van de storing. In de nacht van woensdag 31 juli op donderdag 1 augustus wordt dit onderzoek uitgevoerd. Tijdens het onderzoek kan wegverkeer, met beperkte hinder, over de brug rijden. De brug kan niet worden bediend voor scheepvaartverkeer. Op het moment dat er meer informatie beschikbaar is over de duur van de stremming en mogelijke oplossing volgt er een update in dit bericht. 

Scheepvaart op de Amstel moet er daardoor rekening mee houden dat de Brug Ouderkerk gestremd is voor schepen hoger dan 2,90 meter. Deze schepen moeten een alternatieve vaarroute zoeken. Schepen lager dan 2,90 meter kunnen wel onder de brug doorvaren. De oorzaak van de storing wordt op dit moment onderzocht. Het is nog niet bekend tot hoelang de storing duurt. Scheepvaartverkeer wordt verzocht om via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte te blijven van de stremmingen.

Het wegverkeer ondervindt geen hinder en kan gebruik blijven maken van Brug Ouderkerk.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden.