De onmisbare mensen achter het busvervoer in &Holland magazine

&Holland magazine interviewt 4 onmisbare mensen voor het busvervoer. Ook is er aandacht voor Pride en Olympische en Paralympische sporters.

Veel Noord-Hollanders nemen een stads-, streek-, nacht- of buurtbus op hun bestemming aan te komen. Maar wie zorgen er eigenlijk voor dat die busreis soepel verloopt? Een chauffeur, monteur, plannen en vervoerskundige leggen uit hoe ze zorgen dat de bus blijft rijden en vertellen enthousiast over hun werk. Lees de interviews met deze sleutelfiguren voor het busvervoer. “Het is heerlijk om elke dag in de bus te stappen en mensen van A naar B te brengen.”

De onmisbare mensen van het busvervoer in &Holland magazineLees hier de nieuwe &Holland

“Pride is een missie”

De provincie Noord-Holland vaart dit jaar voor de derde keer mee met de botenparade van Pride Amsterdam. Het thema van de provincieboot is ‘Matching Pieces’. Inwoners uit de lgbtqia+-gemeenschap konden zich samen opgeven met iemand die zij een echte verbinder vinden. In &Holland vertellen inwoners over hun betekenisvolle match en wat Pride voor hen betekent. “Pride is veel meer dan een feestje: het is een missie.”

Nieuwe rubriek: Noord-Holland van boven

In de nieuwe rubriek ‘Noord-Holland van boven’ belicht &Holland een onderwerp via dronefoto’s. De eerste aflevering gaat over natuurbeheer. Soms laat de provincie de natuur haar gang gaan, andere keren wordt er ingegrepen. Daarvoor geeft Noord-Holland subsidie aan de beheerders van die gebieden. Zodat zij bijvoorbeeld kunnen hooien, maaien, kappen óf begrazen. Dat laatste gebeurt onder andere met schapen. Schaapherder Mirjam de Hiep van het Goois Natuurreservaat vertelt hoe dat werkt. 

Warme bruggen

Een niet-werkende brug is enorm vervelend voor iedereen die onderweg is. Vooral in de zomer wordt het risico op een vastlopende brug groter. Hoe dat kan en wat de provincie daaraan doet, lees je in &Holland. Een infographic laat zien hoe bruggen kunnen vastlopen door warmte. 

Tuin of balkon vergroenen

Van tegels wippen tot bermzaadjes strooien, Noord-Hollanders hebben steeds meer oog voor een groene omgeving. Ook rondom het huis rukt het groen weer op. Weg met de onderhoudsvrije tuinen en welkom bijenhotel, groene daken en bloemen. Wat zijn geliefde manieren om de tuin of het balkon wat groener te maken? En waarom willen Noord-Hollanders dat eigenlijk? In de videorubriek ‘Even aan Noord-Holland vragen’ vertellen inwoners erover.

Quiz Olympische en Paralympische Spelen

De &Holland-quiz gaat over de Noord-Hollandse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige sportzomer. Lezers kunnen in &Holland magazine hun sportkennis testen, van kogelstoten tot judo en van roeien tot boccia. Vul de prijsvraag in en maak kans op 2 kaarten voor de Saxo Dam tot Dam fietsclassic op zondag 22 september! 

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.