Wegafsluiting N239 bij Agriport van 6 tot 9 september

De provincie Noord-Holland voert van vrijdag 6 tot en met maandag 9 september werkzaamheden uit aan de Dijkweg (N239) ter hoogte van het Bedrijventerrein Agriport. Er worden drempels aangebracht bij het kruispunt met Agriport zodat het verkeer zijn snelheid hierop aanpast. Om het werk veilig uit te voeren, wordt de kruising afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting begint vrijdagavond om 18.00 uur en eindigt maandagochtend om 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Werkzaamheden

Er geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur bij het kruispunt van de Dijkweg (N239) met Agriport. Toch wordt hier in de praktijk nog te hard gereden. De huidige verkeerssituatie bij het kruispunt is daardoor onvoldoende veilig. Dit geldt met name voor de fietsers die deze weg kruisen. Daarom neemt de provincie maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. In het weekend van 6 tot 9 september plaatst de provincie 2 drempels. Zo verlagen we de snelheid van het verkeer bij het kruispunt. 

Omleiding

De afsluiting begint vrijdagavond om 18.00 uur en eindigt maandagochtend om 05.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid waarbij de route wordt aangegeven met gele borden. Dit geldt onder andere voor wegverkeer van Lambertschaag naar Medemblik en vice versa en verkeer vanaf Wieringerwerf-Zuid naar Agriport (zie omleidingskaart 1). Ook geldt dit voor verkeer vanaf Hoorn-Noord naar Agriport en Medemblik (zie omleidingskaart 2). Houd rekening met extra reistijd. 

Kortetermijnmaatregel

Het aanleggen van de drempels is een kortetermijnmaatregel om de verkeerssituatie bij de Dijkweg te verbeteren. Binnen een paar jaar verwachten we zowel de N239 (Dijkweg – Westerzeedijk) bij de A7 en Agriport als de N240 (Markerwaardweg) bij Medemblik op een aantal plekken aan te passen. We willen bijvoorbeeld een vrijliggende oversteek voor fietsers aanbrengen bij het kruispunt Dijkweg – Agriport. Zo verbeteren we de bereikbaarheid en verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Meer informatie over de herinrichting van de N239-N240 is te vinden op de website.

Meer informatie

Omwonenden en weggebruikers kunnen met vragen of voor meer informatie terecht bij het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 - 200 600 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl. Volg het werk van de provincie in de regio West-Friesland op de website en Facebook.
 

Omleidingskaart 1

Voor een grotere versie van de omleidingskaart klik hier

Omleidingskaart 1. Omleiding voor verkeer vanaf Wieringerwerf-Zuid naar Agriport en voor verkeer van N239/Lambertschaag naar Medemblik en vice versa. 

Omleidingskaart 2

Voor een grotere versie van de omleidingskaart klik hier

Omleidingskaart 2. Omleiding voor verkeer vanaf Hoorn-Noord naar Agriport en naar N239/Medemblik. Verkeer vanaf Wieringerwerf-Zuid naar Medemblik hoeft niet om te rijden.