De storing van de Leimuiderbrug is opgelost

De Leimuiderbrug wordt weer bediend voor scheepvaartverkeer.

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer was sinds donderdagmiddag 15 augustus in storing. Zaterdagochtend 17 augustus is de storing verholpen.

Vanwege een storing aan een veiligheidsrem, de zogenoemde remschoen, werd de Leimuiderbrug tijdelijk niet bediend. Vaarverkeer hoger dan 2,56 meter kon niet via de Leimuiderbrug varen. Voor hen was een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Schepen onder de 2,56 meter konden wel onder de brug door blijven varen. Donderdagavond kon wegverkeer ook tijdelijk niet over de brug rijden.  

De remschoen van de brug zorgt er in het geval van een noodsituatie voor dat de brug tijdens het sluiten meteen kan stoppen en niet valt.   

Meer informatie 

(Vaar)weggebruikers en omwonenden met vragen of klachten kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.

Hinder scheepvaartverkeer door storing Leimuiderbrug