Update 6-8 12.30: storing Brug Ouderkerk voorbij

De Brug Ouderkerk over de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel wordt weer bediend voor de scheepvaart. De brug was sinds 10 uur vanmorgen in storing.

Update 8-6 12.30 uur

De storing in de brug is voorij. De brug wordt weer bediend voor de scheepvaart.

Seinen

Evenals een week eerder bleken de seinen van de slagbomen niet goed te werken, waardoor deze bleven knipperen. De brug werd uit voorzorg niet bediend. Het wegverkeer kon wel over de brug blijven rijden. De provincie begeleidde het verkeer ter plaatse.

Scheepvaart op de Amstel moest er rekening mee houden dat de Brug Ouderkerk gestremd was voor schepen hoger dan 2,90 meter. Deze schepen moesten een alternatieve vaarroute zoeken. Schepen lager dan 2,90 meter konden onder de brug doorvaren. Scheepvaartverkeer werd verzocht om via www.vaarweginformatie.nl op de hoogte te blijven van de stremmingen.

storing Brug Ouderkerk

Meer informatie

Met vragen over de storing kunnen (vaar-)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden