Nieuwe wandelgids Noord-Hollandpad

De nieuwe editie van de wandelgids van het Noord-Hollandpad is uit. De vierde editie van de wandelgids is een praktisch klein boekje vol wetenswaardigheden over het wandelpad.

Naast de uitgebreide beschrijvingen van de 16 etappes staan mooie foto’s en handige tips voor slaap- en eetgelegenheden langs het wandelgebied dat van Texel tot Huizen loopt.

Nieuwe wandelgids Noord-Hollandpad
De jaarlijkse seizoenwandeling langs etappe 11 van het Noord-Hollandpad (Foto: Linda Smit)

Het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandeling van 284 kilometer van De Cocksdorp op Texel naar Huizen in het Gooi. De 16 etappes variëren in afstand van 10 tot 26 kilometer. De route van het pad voert door het kleurrijke, weidse Noord-Hollandse landschap met haar bloeiende bollenvelden en schilderachtige dorpjes, over dijken, langs sloten en door weilanden, duinen, bossen en heidevelden.

Alle etappes zijn bijzonder, maar in sommige jaargetijden is de een nog meer de moeite waard. Bijvoorbeeld etappe 4, tussen Julianadorp en Wieringerwaard, die in het voorjaar als de bollenvelden in bloei staan extra mooi is. Ook etappe 16, tussen ’s-Graveland en Huizen, is indrukwekkend in de late zomer wanneer de Gooise heidevelden paars en roze kleuren. En als je een vogelliefhebber bent, is etappe 11, Tussen Akersloot en Krommenie, de moeite waard. Die route loopt namelijk dwars door een van de vogelrijkste gebieden van Noord-Holland. Het Noord-Hollandpad is in beide richtingen te lopen en de routes zijn duidelijk gemarkeerd met blauwe en gele pijlen. 

Herziene editie wandelgids 

Deze vierde editie van de wandelgids is uitgebracht in handzaam formaat en zit vol wetenswaardigheden, recente routebeschrijvingen met knooppunten, kaarten, tips en recente foto’s. Ook wordt stilgestaan bij de geschiedenis van het wandelgebied en vertellen de Hollandse Waterlinies het verhaal van deze bijzondere militaire verdediging van ons land. Voor meer informatie over het Noord-Hollandpad en hoe aan een exemplaar te komen kijk op www.noordhollandpad.nl.