Nachtelijke werkzaamheden bij Brug Ouderkerk

De provincie Noord-Holland voert in de avond en nacht van 29 op 30 april 2024 werkzaamheden uit bij de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel.

Het autoverkeer kan via een om-en-om regeling van 1 rijbaan gebruik blijven maken en moet rekening houden met snelheidsbeperkingen en korte opstoppingen op de N522. 

De afgelopen jaren is de brug over de Amstel tussen de gemeenten Amstelveen Ouder-Amstel vervangen. Tijdens het vervangen van de Brug Ouderkerk is een deel van de geleiderail langs de N522 nog niet geplaatst. Het gaat om de geleiderail tussen de rijbaan en de helling nabij de Amstelzijde. In de avond en nacht van 29 april (22.00 uur) op 30 april (6.00 uur) wordt de geleiderail geplaatst.

Verkeer over hetzelfde wegdeel

Hiervoor wordt het verkeer op de N522 richting Amsterdam Zuidoost via de andere weghelft geleid. Het verkeer gaat in beide richtingen over hetzelfde wegdeel en rijdt zo om de beurt langs de werkzaamheden (zogenaamde om-en-om regeling). Het wegverkeer moet daardoor rekening houden met korte opstoppingen en een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. (Brom)fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale Facebookpagina @AmstellandMeerlanden