Dorpsraad overhandigt memo aan Stuurgroep

Op 11 januari 2023 zijn de eindresultaten van de vervolgstudie in de Stuurgroep Bereikbaarheid Waterland besproken. Aan het begin van deze bijeenkomst overhandigde het bestuur van de Dorpsraad Broek in Waterland haar eigen memo aan de voorzitter van de Stuurgroep. Deze memo roept de politiek op om te kiezen voor de verlengde variant van een onderdoorgang.

- Dit artikel is eerder verschenen op de website Onderdoorgang N247. Deze website is opgeheven. Daarom een herplaatsing van het bericht - 

De Stuurgroep Bereikbaarheid Waterland bestaat uit de wethouders van de gemeenten Waterland, Edam-Volendam, Purmerend en Amsterdam, een bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam en een gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Alle stuurgroepleden hebben verkeer of mobiliteit in hun portefeuille. De Stuurgroep brengt een advies uit aan Gedeputeerde Staten (GS, dagelijks bestuur van de provincie) over alle deelprojecten binnen het programma Bereikbaarheid Waterland.

Omdat de vervolgstudie pas recent is afgesloten is er vooral gesproken over het gevolgde co-creatieproces. Alle aanwezige bestuurders spraken hun waardering uit voor de inzet van de Dorpsraad. Hoewel de weg naar het eindresultaat niet altijd even gemakkelijk was heeft de Dorpsraad, als mede-opdrachtgever, het einddoel altijd centraal gesteld: het verkrijgen van draagvlak voor de eindresultaten van deze studie. De Stuurgroep had daar veel waardering voor.

Op 30 november jl. schreven bijna 100 bezoekers tijdens de afsluitende inloopbijeenkomst een bericht aan de bestuurders op een ansichtkaart. Namens het projectteam overhandigde Anna-Marise Rocha deze kaarten aan de Stuurgroep. U kunt de opgeschreven teksten vinden  via deze link.

Het advies vanuit de Stuurgroep over de resultaten van de vervolgstudie wordt meegenomen naar de bespreking van de eindresultaten op 24 januari as. door Gedeputeerde Staten. Naar verwachting wordt voor de aanstaande provinciale verkiezingen geen besluit meer genomen over de realisatie van een voorkeursvariant. Dit is één van de onderwerpen waarover een nieuwe coalitie gaat praten.

De uitkomst van de vergadering van GS wordt met bijbehorende bijlagen besproken tijdens een openbare bijeenkomst van de Commissie Bereikbaarheid en Mobiliteit op 23 februari as. U kunt hierbij aanwezig zijn (fysiek of digitaal) en ook inspreken. Nadere informatie hierover volgt begin februari. De Commissie van 23 februari bereidt de vergadering van Provinciale Staten voor die op 6 maart a.s. wordt gehouden.

Dorpsraad overhandigt memo aan StuurgroepDe secretaris en voorzitter van Dorpsraad Broek in Waterland overhandigen het memo aan de voorzitter van de Stuurgroep.