Informatiebijeenkomst hefbrug Oterleek op 12 september

De provincie Noord-Holland organiseert dinsdag 12 september van 20.00 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden aan de hefbrug Oterleek. De locatie is Brasserie Bianca’s, Dorpsstraat 2, 1842 GV in Oterleek.

Aanmelden

Bewoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst. Om rekening te houden met het aantal personen vraagt de provincie bezoekers zich vooraf aan te melden via dit formulier. Wilt u uw voorkeur liever telefonisch of per e-mail doorgeven? Dat kan via ons Servicepunt: 0800-0200 600 of servicepunt@noord-holland.nl

Direct omwonenden die eerder zijn benaderd door de provincie met het verzoek hun voorkeursdatum voor de informatiebijeenkomst door te geven, hoeven zich niet (opnieuw) aan te melden. 

Programma informatiebijeenkomst 

De bijeenkomst start om 20.00 uur met een presentatie over de werkzaamheden, de planning en de hinder. Daarna is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van de provincie en de gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans. De zaal is om 19.45 uur open, de bijeenkomst duurt tot 21.30 uur.

Informatiebijeenkomst hefbrug Oterleek op 12 september

Werkzaamheden hefbrug Oterleek 

De brug ligt tussen de Huygendijk (N508) en de Oterlekerweg in Oterleek (gemeente Alkmaar). Het brugdek van de hefbrug Oterleek is aan het einde van zijn levensduur. Daarom wordt het brugdek vernieuwd en volledig vervangen door een nieuw brugdek van staal. Daarnaast vernieuwen we onder andere het bewegingsmechanisme van de brug en het beton, en brengen we een nieuwe verflaag (coating) aan. De provincie treft tegelijkertijd de voorbereidingen voor het op afstand bedienbaar maken van de brug. Om de brug in de toekomst veilig - vanuit de bediencentrale - te kunnen openen en sluiten, worden alvast slagbomen en hoge masten met camera’s geplaatst, zodat de brugbedienaar goed zicht heeft op de brug.

Verkeershinder 

Om alle werkzaamheden uit te voeren, is het noodzakelijk om de brug van oktober 2023 tot en met mei 2024 af te sluiten voor verkeer. Al het gemotoriseerd verkeer volgt dan een omleidingsroute via de Huygendijk, de Rustenburgerweg en de Noordervaart (N243). 

Om de hinder te beperken, zorgt de provincie dat fietsers en voetgangers via een tijdelijke pontonbrug de Ringvaart van de Heerhugowaard kunnen oversteken. 

De werkzaamheden aan de hefbrug Oterleek zijn afgestemd op de werkzaamheden en omleidingen van het project herinrichting N243

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Kijk op www.noord-holland.nl/oterleek of volg de regionale Facebookpagina.