Toerisme & Recreatie

De vrijetijdssector is belangrijk voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid. De sector draagt bij aan een aantrekkelijke leef- en recreëeromgeving, de sociale betrokkenheid van de inwoners en bezoekers, het in stand houden van voorzieningen en unieke streek- of plaatsgebonden gewoonten, ambachten en gebruiken.

De provincie wil de internationale concurrentiepositie van de regio verder versterken en de toppositie op het gebied van overnachtingen, dagbezoek en watersport binnen Nederland behouden. Daarom stimuleert ze groei van de sector, verbetering van de kwaliteit van het aanbod en vergroting van de diversiteit. Want een aantrekkelijk toeristisch aanbod helpt ook om het vestigingsklimaat te verbeteren en kenniseconomie aan te trekken.

Actueel

  • IJsselmeerkust? Vertel!

    09 oktober 2018

    Regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! maakt een interactieve wandel- en fietsroute langs de kust van het IJsselmeer. Via QR-codes krijgen recr...

  • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

    28 augustus 2018

    Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.

Kaart Leefstijlatlas

Kaart Toerisme & Recreatie