Nieuws

 • Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken

  08 juni 2018 Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken De provincie Noord-Holland wil weten wat de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken is en hoe gemeenten hiermee omgaan. Daarom gaat zij onderzoek doen onder de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en 5 gemeenten in het overige deel van de provincie.
 • Provincie Noord-Holland en Haarlemmermeer kopen Park Zwanenburg

  07 juni 2018 Provincie Noord-Holland en Haarlemmermeer kopen Park Zwanenburg De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer hebben samen Park Zwanenburg gekocht van het Rijk voor een bedrag van €330.000.
 • Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen

  23 mei 2018 Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water

  20 april 2018 Kom zwemmen in Noord-Hollands water Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
 • Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies

  11 april 2018 Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies Pampus_570 Na een lange winter openen in het weekend van 13 tot en met 15 april talloze forten, bunkers en vestingsteden hun deuren voor publiek.
 • Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport

  05 april 2018 Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit 8 topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  07 maart 2018 Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  28 februari 2018 Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.
 • Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk

  24 november 2017 Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk Wandelen is de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. Het Wandelnetwerk Noord-Holland maakt dat op een makkelijke manier mogelijk.
 • Gezond naar buiten op eerste Beleefdag Noord-Holland

  25 september 2017 Gezond naar buiten op eerste Beleefdag Noord-Holland Opsomming Buiten zijn in de natuur is gezond! Uit onderzoek blijkt dat er een directe link is tussen groen en gezondheid.
 • Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival

  29 augustus 2017 Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival Veel forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Van vrijdag 1 tot met zondag 10 september zijn er allerlei activiteiten. Geniet van buitenfilms, theater, kunst, muziek en historie.
 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017 In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.
 • Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland

  22 augustus 2017 Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland Het Floriadeterrein tussen Vijfhuizen en Hoofddorp is 26 en 27 augustus weer het toneel van Mysteryland. Per dag bezoeken zo’n 50.000 mensen het dancefestival. Een groot deel van die bezoekers maakt gebruik van de provinciale wegen N201 en N205.
 • Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie

  04 augustus 2017 Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie Uit een onderzoek onder ruim 1.400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie.
 • De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten

  25 juli 2017 De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten 6 nieuwe toeristische overstappunten (TOP's) in de Kop van Noord-Holland staan klaar voor gebruik. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon, en in samenwerking met terreinbeheerders de TOP's mogen realiseren. De provincie Noord-Holland en gemeenten subsidiëren de TOP's.
 • Te voet het boerenland op

  19 juli 2017 Te voet het boerenland op Prachtig wandelgebied ontstaat er als boeren hun land openstellen voor wandelaars. De provincie Noord-Holland stelt € 700.000 subsidie beschikbaar om bestaande boerenlandpaden te behouden maar ook om nieuwe paden te realiseren.
 • Italianen liever naar Marken dan naar Volendam

  06 juli 2017 Italianen liever naar Marken dan naar Volendam Op tropisch warme weekenddagen trekt Zandvoort bijna 100.000 bezoekers. 16.000 daarvan zijn in Amsterdam overnachtende toeristen, die een dagje Zandvoort doen.
 • Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord

  06 juli 2017 Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord Ruim 20 bij de Oostelijke Vechtplassen betrokken (semi-) overheden, bewoners- en natuurorganisaties en ondernemers hebben de intentie uitgesproken om een groot aantal problemen in dit gebied samen aan te pakken.
 • Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel

  23 juni 2017 Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel De zon schijnt en het water lonkt. Je hebt zin om met familie of vrienden naar buiten te gaan en iets leuks te doen. Maar wat en waar?

Uitgelicht