Inloopbijeenkomst project Fietsbrug Leidsevaart Haarlem

De provincie heeft plannen voor een directe en veilige fietsverbinding voor de scholieren van en naar het Coornhert Lyceum in Haarlem. Op maandag 18 september 2023 organiseert de provincie Noord-Holland een inloopbijeenkomst over de plannen van het project Fietsbrug Leidsevaart (N208).

Project fietsbrug Leidsevaart N208

Het project bestaat uit een nieuw fietspad tussen de Claus Sluterweg (nabij het Coornhert Lyceum) en de Leidsevaartweg met een fietsbrug over de Leidsevaart. Fietsers maken nu veel gebruik van de gevaarlijke oversteek bij voetgangersbrug ‘t Kwakeltje over de Leidsevaart. Met de aanleg van een fietspad en fietsbrug verbetert de provincie de verkeersveiligheid voor met name de scholieren van en naar het Coornhert Lyceum.

hoofdfoto fietsbrug

Inloopbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst op maandag 18 september van 19.00-21.00 uur kunnen omwonenden, ondernemers, weggebruikers en andere geïnteresseerden met de provincie van gedachten wisselen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Adres inloopbijeenkomst:
Coornhert Lyceum
Lyceumlaan 1
2012 WT Haarlem

Reageren tot en met zondag 1 oktober 2023

In het voortraject is met de omgeving en de gemeente Haarlem de locatie van de fietsbrug bepaald. Op onze website is te zien waar de brug precies komt te liggen en hoe hij eruit komt te zien. Belanghebbenden kunnen  tot en met zondag 1 oktober 2023 mailen via: infoN208@noord-holland.nl. De suggesties verwerkt de provincie daarna, indien mogelijk, in het definitieve plan.

Meer informatie 

Met vragen over het project kunt u contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.
Raadpleeg de website Fietsbrug Leidsevaart voor de meest actuele stand van zaken.