Informatie storm Ciarán

In dit bericht houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen op de weg en op het water in Noord-Holland door herfststorm Ciarán.

Voor Noord-Holland geldt momenteel code geel voor zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Sinds 18.00 uur geldt ook code geel voor zware regenval. De buien kunnen tot wel 24 uur aanhouden, meldt het KNMI. Plaatselijk kan in die periode meer dan 50 millimeter regen vallen. 

Het kan noodzakelijk zijn om provinciale wegen af te sluiten voor het verkeer vanwege de verkeersveiligheid of omdat de doorgang belemmerd wordt door een omgevallen boom. Op dit moment zijn alle N-wegen in Noord-Holland begaanbaar. 

  • De Markerwaarddijk tussen Enkhuizen en Lelystad is weer open voor vrachtwagens en aanhangers. Wel gelden er nog een inhaalverbod en maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. 
  • In het zuiden van de provincie is een aantal bruggen gesperd voor de scheepvaart. Kijk voor meer informatie op www.vaarweginformatie.nl.
  • Op dit moment zijn er op meerdere plekken opruimwerkzaamheden. Op sommige plekken vormen bomen een gevaar voor de veiligheid. Als dat zo is, wordt de boom weggehaald. 
  • Het Noordhollandsch Kanaal is op dit moment gestremd voor de scheepvaart.

Opruimwerkzaamheden na storm Polly
Foto: Opruimwerkzaamheden na storm Poly in juli 2023