Veel belangstelling bijeenkomst herinrichting Utrechtseweg (N417)

Op donderdag 14 december organiseerde de provincie een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan voor de herinrichting van de Utrechtseweg (N417). Het ontwerpbestemmingsplan omvat de plannen voor de herinrichting van de Utrechtseweg tussen de Noodweg en Hilversum, die naar verwachting in 2024/2025 wordt uitgevoerd.

Vrijliggend fietspad: veiligheid voorop

Ongeveer 60 mensen lieten zich informeren over het ontwerpbestemmingsplan. Er was vooral veel belangstelling voor hoe het geplande vrijliggende fietspad wordt vormgegeven. Bezoekers stelden hun vragen aan medewerkers van de provincie Noord-Holland en het ingenieursbureau Arcadis. 

Geplande werkzaamheden

De provincie wil met de werkzaamheden een duurzame en veilige weg bieden voor huidige en toekomstige gebruikers van de Utrechtseweg (N417). Het wegdek wordt vernieuwd en er komt een tweerichtings(brom)fietspad aan de westzijde van de weg. Voor een veilige oversteek voor dassen en reptielen worden 5 faunapassages aangelegd. Ook komen er faunarasters langs de gehele weg tussen de rotonde met de Noodweg en de bebouwde kom van de gemeente Hilversum (Zuiderheideweg). 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 15 december 2023 gedurende 6 weken ter inzage in het Stadskantoor van de gemeente Hilversum, aan de Oude Enghweg 23 bij de Burgerleeskamer. De Burgerleeskamer is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur én op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het ontwerpbestemmingsplan worden opgeroepen via het invullen van de locatie of het planidentificatienummer: NL.IMRO.0402.01bp16reconstrN417-on01.

Schriftelijke zienswijzen

Wilt u uw zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan? Dat kan tot en met donderdag 25 januari 2024. Schriftelijk een zienswijze indienen kan digitaal via website van de gemeente Hilversum of via de post. Reacties via de post moeten gericht worden aan de gemeenteraad van de gemeente Hilversum: Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. 

Meer informatie

Bezoek de projectpagina herinrichting Utrechtseweg (N417) om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Daarnaast zijn hier de materialen van de inloopbijeenkomst opgenomen. Heeft u een vraag ingeleverd tijdens de inloopbijeenkomst? We proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

570x338 inloopavond N417
Belangstellenden tijdens de inloopavond.