De toekomst van de Noord-Hollandse industrie

Met welke toekomstontwikkelingen moet de Noord-Hollandse industrie rekeninghouden? Daarover spraken Provinciale Statenleden met ambtenaren van de Europese Commissie.

Noord-Hollandse Statenleden spraken op 9 oktober met ambtenaren van de Europese commissie. Ze gingen in op Europese voorbeelden en ervaringen met duurzame transities van staalbedrijven. Bijvoorbeeld over het betrekken van de omgeving daarbij. Daarnaast spraken ze over de toekomstvisie van de Europese commissie op de industriepolitiek en een waterstofindustrie. Gedeputeerde Jeroen Olthof was ook bij het gesprek aanwezig. 

De toekomst van de Noord-Hollandse industrie

Inzicht in Europese beleid

De Noord-Hollandse Statenleden waren in Brussel om meer inzicht te krijgen in het Europese beleid en besluitvormingsprocessen. Ze spraken daarover op 8 oktober met de andere randstadprovincies Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht en op 9 oktober met de partners van de Metropoolregio Amsterdam. Van 7 tot en met 10 oktober was in Brussel de Europese week van de regio’s; een platform waar afgevaardigden uit heel Europa ervaringen delen over de uitdagingen van regio's en steden.