Bomenkap langs N247 bij Monnickendam

De provincie Noord-Holland werkt aan het deel van de N247 tussen de Dijksbrug bij Monnickendam en de kruising met de N244 bij Edam-Volendam.

Helaas is het nodig om een aantal bomen te verwijderen. Bijvoorbeeld omdat de weg iets breder wordt, of omdat bushaltes worden verplaatst.

Op 31 oktober en 1 november wordt bij de Dijksbrug, de Bernhardbrug en op andere plekken langs de N247 een aantal bomen en struiken weggehaald. Het verkeer ondervindt geen hinder. Fietsers worden langs het werk geleid. De provincie is zuinig op bomen en groen. Na afloop van het werk aan de N247 worden bomen en groen teruggeplaatst. 

De Dijksbrug is eigenlijk geen brug maar een duiker, een brede koker onder de N247 ten zuiden van Monnickendam. Die duiker verbindt het water van de Zesstedenvaart met de Monnikenmeer. De duiker is oud en moet worden vervangen. De aannemer gaat daar in december aan de slag. Volgend jaar wordt ook het gebied rondom de kruising en de bushalte bij de Bernhardbrug aangepakt 

Bereikbaarheid Waterland 

Inwoners, ondernemers, agrariërs en bezoekers hebben behoefte aan een bereikbaar Waterland. Op de fiets, in het openbaar vervoer of de auto en als wandelaar. Samen met de Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Edam-Volendam, Purmerend, Waterland en Amsterdam werkt de provincie Noord-Holland aan het verbeteren, vervangen en onderhouden van wegen, vaarwegen, busbanen en fietspaden in de regio. Tussen Monnickendam en de aansluiting met de N244 bij Edam-Volendam wordt de komende jaren de bereikbaarheid en verkeersveiligheid verbetert door o.a. te zorgen voor een betere doorstroming van bus- en autoverkeer en het aanleggen van bredere (snel)fietspaden, uitbreiden P&R-voorzieningen bij de Bernhardbrug en het vrij liggend maken van de busbaan. De Dijksbrug wordt vervangen en er wordt groot onderhoud uitgevoerd. Bij al dit werk mogen de leefbaarheid en de natuur er niet op achteruitgaan. 

Meer informatie

Weggebruikers en omwonenden met vragen kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de regionale Facebookpagina’s @ZaanstreekWaterland of @BereikbaarheidWaterland

N247