Inloopavond over natuurontwikkeling in Kortenhoef Oost op 17 juli 

Bewoners van Kortenhoef Oost zijn op woensdag 17 juli tussen 19.00 en 21.30 uur welkom om mee te denken over de inrichting van de polder.

Op een kaart is te zien welke soorten natuur waar gerealiseerd kan worden. Bewoners kunnen hun reactie geven, ideeën inbrengen en vragen stellen. 

Kortenhoef Oost 

Zowel tijdens de bijeenkomst als online via een digitaal reactieformulier kunnen bewoners laten weten wat zij van de ambities voor de natuur vinden. De inbreng wordt gebruikt bij het opstellen van een concept-inrichtingsplan voor het gebied, dat vervolgens wordt besproken in individuele gesprekken met perceeleigenaren.

Bewoners kunnen vrij inlopen, aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats in Sporthal de Fuik, Zuidsingel 54 Kortenhoef. Op 2 momenten wordt een presentatie gegeven, om 19.30 uur en 20.30 uur. Bewoners kunnen in gesprek met leden uit de projectgroep. De projectgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de provincie Noord-Holland, de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten, LTO Noord en Waternet/Waterschap AGV. 

In Kortenhoef Oost wordt gewerkt aan een duurzame polder waar wonen, werken en recreëren met elkaar in balans zijn. De afgelopen jaren is onderzoek gedaan naar de kwaliteit en kwantiteit van het water en de natuur. Er zijn veel kansen voor de ontwikkeling van zeldzame natuur. Er is een natuurambitiekaart opgesteld, die laat zien welke soorten natuur waar mogelijk zijn.

Kortenhoef Oost 

Het besluit over de aanpak van de voormalige vuilstort Groenewoud is belangrijk voor de ontwikkeling van natuur in een deel van het gebied Kortenhoef Oost. Omdat de provincie hier nog een besluit over moet nemen, kan hierover tijdens de bijeenkomst weinig informatie over worden gegeven.

Natuurontwikkeling Kortenhoef Oost is 1 van de projecten uit het gebiedsprogramma Aanpak Oostelijke Vechtplassen waarbij 21 partners werken aan de ruim 25 projecten die samen de natuur, de waterkwaliteit en de recreatiesector in dit unieke beschermde natuurgebied verbeteren. 

Meer informatie over natuurontwikkeling in Kortenhoef Oost staat op de projectpagina. Daar staat ook de natuurambitiekaart en het online reactieformulier.