PS positief over herbenoeming commissaris Arthur van Dijk

Provinciale Staten (PS) hebben maandag 9 september besloten om commissaris van de Koning Arthur van Dijk aan te bevelen voor herbenoeming.

Tijdens een extra vergadering vergaderden de PS-leden over de herbenoeming van Van Dijk. De uitkomst was positief. Daardoor wordt Van Dijk bij minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Judith Uitermark aanbevolen voor een tweede termijn in het ambt van commissaris van de Koning van Noord-Holland. 

De huidige ambtstermijn van Van Dijk loopt tot 1 januari 2025. Na een eerste termijn kan een commissaris voor een tweede termijn van nog eens 6 jaar worden herbenoemd. 

"Dank voor het vertrouwen dat u opnieuw in mij heeft gesteld", sprak Van Dijk de PS-leden toe. "Dit moment bevestigt het werk dat we de afgelopen jaren samen hebben verricht en biedt vertrouwen voor de toekomst. Mijn ambitie is helder: ik wil Noord-Holland klaarstomen voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Waarbij we ons richten op toekomstbestendige ontwikkelingen, innovatie en sociale rechtvaardigheid. Maar bovenal wil ik ervoor zorgen dat niemand achterblijft. De toekomst moet voor iedere Noord-Hollander toegankelijk zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit alleen kan als we goed samenwerken en luisteren naar elkaar."