Hinder bij de Oostoeverbrug door werkzaamheden

De provincie Noord-Holland voert tussen 23 september en 29 november 2024 werkzaamheden uit aan de Oostoeverbrug in de gemeente Den Helder.

Vanwege de werkzaamheden is de brug in de avonden en nachten tussen 25 en 29 november afgesloten voor al het verkeer. Voor het scheepvaartverkeer geldt van 28 oktober tot en met 29 november een stremming van het Balgzandkanaal ter hoogte van de Oostoeverbrug en Kooysluis. 

De provincie treft voorbereidingen om de Oostoeverbrug en de Kooysluis op afstand te kunnen bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. De werkzaamheden hiervoor starten op 23 september.  

Om-en-om regeling  van 1 tot en met 3 oktober

Vanwege de werkzaamheden geldt er voor het verkeer bij de Oostoeverbrug een om- en omregeling van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 oktober 2024 tussen 09.00 en 15.00. Het verkeer kan dan langs de werkzaamheden rijden, maar rijdt om de beurt over dezelfde rijbaan. De maximumsnelheid wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur.

Afsluiting Oostoeverbrug van 25 tot en met 29 november

Vanaf maandag 25 november tot en met vrijdagochtend 29 november is de Oostoeverbrug elke avond/nacht volledig afgesloten tussen 20.00 en 04.00 uur. Tijdens de afsluiting kan er geen verkeer over de brug. Nood- en hulpdiensten kunnen altijd via de zuidpoort van het marineterrein het gebied bereiken. 

Stemming scheepvaart tussen 28 oktober en 29 november

Gedurende de periode van 28 oktober tot en met 29 november 2024 is de Kooysluis afgesloten voor de scheepvaart. Meer informatie over de stremming van het Balgzandkanaal is te vinden op de website www.vaarweginformatie.nl. Vanaf 29 november 4.00 uur wordt de sluis en brug weer bediend volgens de reguliere bedientijden.

Centrale brugbediening

De provincie Noord-Holland stimuleert het vervoer over water. Daarom heeft de provincie een bediencentrale voor bruggen en sluizen gemaakt in Weg- & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. Hier kunnen bedienaren bruggen en sluizen in Noord-Holland veilig vanuit één centrale plek bedienen. Het openstellen van bruggen wordt op deze manier op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor een betere doorstroming van zowel de scheepvaart als het wegverkeer.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/centralebediening of via de regionale facebookpagina @KopNoordHolland. Op de website www.vaarweginformatie.nl is informatie te vinden over bedientijden of stremmingen van bruggen en sluizen.