Deel van rijstrook Nollenweg (N508) Alkmaar dicht

De provincie Noord-Holland sluit per direct (23 september) een deel van de rijstrook af op het viaduct van de Nollenweg (N508) in Alkmaar.

In augustus werd op dit viaduct de rijstrook voor rechtsaf gedeeltelijk afgesloten, omdat de weg iets was verzakt. Nu blijkt uit onderzoek dat ook de tweede rijstrook richting Heerhugowaard een scheur in het asfalt heeft. Voor de zekerheid plaatst de provincie daarom een afzetting, zodat het verkeer veilig over de Nollenweg kan blijven rijden. 

De oorzaak is dat zand bij het viaduct wegspoelt waardoor de weg iets verzakt. De provincie werkt aan een oplossing. Tot die tijd blijven de rijstroken richting Heerhugowaard gedeeltelijk afgezet vanwege de verkeersveiligheid. Het is nog niet bekend hoe lang het gaat duren. 

Bereikbaarheid 

De Nollenweg (N508) blijft bereikbaar, wel zijn de opstelstroken voor het verkeerslicht door de maatregel korter. Het blijft mogelijk om rechtdoor richting de Oosttangent in Heerhugowaard te rijden of rechtsaf te slaan richting Intratuin. 

N508 Nollenweg
De Nollenweg (N508). De kruizen staan op de rijstroken die gedeeltelijk worden afgezet.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van werkzaamheden in de regio? Volgen de regionale Facebookpagina Alkmaar of kijk op www.noord-holland.nl/Alkmaar