Werkzaamheden vlotbruggen over het Noordhollandsch Kanaal

De provincie Noord-Holland voert tussen 9 september en 21 december 2024 werkzaamheden uit aan de vlotbruggen over het Noordhollandsch Kanaal.

Vanwege de werkzaamheden zijn de vlotbruggen om de beurt afgesloten voor al het verkeer. Het gemotoriseerd verkeer moet daardoor rekening houden met een omleiding. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont.  

De provincie treft voorbereidingen om Vlotbrug ’t Zand, de Burgervlotbrug, de Sint Maartensvlotbrug en de Rekenvlotbrug op afstand te bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Tegelijkertijd voert de provincie ook onderhoudswerkzaamheden uit aan de vlotbruggen. Om de werkzaamheden zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen worden de vlotbruggen vanaf 9 september achtereenvolgens afgesloten voor al het wegverkeer. 

Werkzaamheden aan Vlotbrug ’t Zand: van 9 september tot en met 11 oktober 2024

De werkzaamheden starten bij Vlotbrug ’t Zand in de gemeente Schagen. Het wegverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Stolperbasculebrug of de Kooybrug. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont van 6.30 uur tot 21.00 uur (door de week), van 6.30 uur tot 22.30 uur op zaterdag en van 9.00 uur tot 21.00 uur op zondag. 

Werkzaamheden bij de Burgervlotbrug: van 30 september tot en met 1 november 2024

Bij het werk aan de Burgervlotbrug, is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Schoorldammerbrug of de Stolperbasculebrug. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont van 6.30 uur tot 21.00 uur (door de week), van 6.30 uur tot 21.00 uur op zaterdag en van 9.00 uur tot 21.00 uur op zondag. 

Werkzaamheden bij Sint Maartensvlotbrug: van 31 oktober tot en met 22 november 2024

Bij het werk aan de Sint Maartensvlotbrug is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Stolperbasculebrug. Voor (brom)fietsers en voetgangers vaart er een pont van 6.30 uur tot 21.00 uur (door de week), van 6.30 uur tot 22.30 uur op zaterdag en van 9.00 uur tot 21.00 uur op zondag. 

Werkzaamheden aan de Rekervlotbrug: van 25 november tot en met 20 december 2024

Bij het werk aan de Rekervlotbrug is de vlotbrug afgesloten voor al het verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting omgeleid via de Koedijkervlotbrug bij Alkmaar.

Scheepvaart

De scheepvaart ondervindt enige hinder van de werkzaamheden. Vanwege het werk moeten schepen rekening houden met wachttijden van maximaal 2 uur.

Centrale afstandsbediening

De provincie Noord-Holland stimuleert het vervoer over water. Daarom heeft de provincie een bediencentrale voor bruggen en sluizen gemaakt in Weg- & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. Hier bedienen bedienaren bruggen en sluizen in Noord-Holland veilig vanuit 1 centrale plek. Het openstellen van bruggen wordt zo op elkaar worden afgestemd wat zorgt voor een betere doorstroming van zowel de scheepvaart als het wegverkeer.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/centralebediening of via de regionale Facebookpagina @KopNoordHolland. Op de website www.vaarweginformatie.nl is informatie te vinden over bedientijden of stremmingen van bruggen en sluizen.