Werk aan brug Krommenie gaat door in september [UPDATE]

Brug Krommenie (N203) over de Nauernasche Vaart wordt sinds oktober 2022 niet meer bediend voor de scheepvaart. Om de brug weer te kunnen bedienen zijn, zoals eerder aangekondigd, noodmaatregelen nodig. Deze noodmaatregelen worden in september uitgevoerd.

De brug Krommenie bestaat uit 2 bruggen. Beide bruggen zijn oud en worden de komende jaren vervangen. De noordelijke brug Krommenie is sinds eind 2022 in storing. Na uitgebreid onderzoek vorig jaar bleek dat volledige reparatie nu niet haalbaar is. Tot de brug Krommenie wordt vervangen zijn noodmaatregelen nodig om de brug beperkt te kunnen bedienen. Die werkzaamheden starten op 2 september en duren 4 weken. Het wegverkeer kan in die periode over de brug rijden, maar moet rekening houden met vertraging van zo'n 30 minuten in de spits omdat het verkeer over 1 rijbaan moet in plaats van over 2. Tijdens de werkzaamheden in september is de brug gestremd voor al het scheepvaartverkeer. De beperkte brugbediening geldt tot de brug Krommenie wordt vervangen. De verwachting is dat de vervanging van brug Krommenie in 2026 van start gaat. 
 

Uitstel niet mogelijk [UPDATE]

Het werk van Rijkswaterstaat aan de brug in de A7 bij Purmerend stond tot 1 september gepland. Het uitvoeren van de noodmaatregelen aan de brug Krommenie zouden direct daarna worden uitgevoerd. Dan kan de recreatieve scheepvaart in oktober, net binnen het vaarseizoen, naar de winterstalling. Dat was passen en meten. Nu de nieuwe einddatum van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat is opgeschoven naar 21 oktober 2024, ontstaat er toch een dubbeling. Er is besloten het werk aan de brug Krommenie niet uit te stellen. Het staat namelijk al in de startblokken. Na afronding kan de brug weer bediend worden en kan scheepvaart door de brug de Nauernasche Vaart op. Ook de Forbo kan weer transport over water organiseren. Dat scheelt vrachtverkeer op de drukke N203. Bovendien, als het werk naar een later tijdstip wordt verzet, komt weer ander werk in de regio in het gedrang.
 

Meer informatie volgt

Bij de uitvoering van de werkzaamheden aan brug Krommenie wil de provincie zo min mogelijk hinder voor het wegverkeer, aangrenzende bedrijven en aanwonenden veroorzaken. Hierover worden nog gesprekken gevoerd met de omgeving. In augustus is meer bekend over de omrijdroutes en manieren om hinder zoveel mogelijk te verminderen. Heeft u vragen over het onderhoud van provinciale wegen en vaarwegen in de regio Zaanstreek-Waterland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-200600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl.
 
Luchtfoto brug Krommenie
 

Veel werkzaamheden in de regio

De komende tijd staan meerdere onderzoeken en werkzaamheden gepland op en rond de N203 in Krommenie. Niet alleen door de provincie, maar ook door bijvoorbeeld de gemeente. De provincie wil graag dat inwoners en geïnteresseerden alle informatie op 1 plek terug kunnen vinden. Op de webpagina N203 Provincialeweg Krommenie staat een overzicht.