Provincie Noord-Holland aanwezig bij de Landbouwshow in Opmeer

De provincie Noord-Holland is maandag 5 augustus met een stand aanwezig bij de 113e editie van de Landbouwshow in Opmeer.

Bezoekers kunnen daar informatie krijgen over de pachtgronden en het landbouwbeleid. 

De Landbouwshow in Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland en dé ontmoetingsdag voor professionals, bedrijven en particulieren.De provincie Noord-Holland is sponsor. Gedeputeerde Esther Rommel rijdt tijdens de opening van het festival mee op de koets. 

Traditiegetrouw vindt de Landbouwshow plaats op de eerste maandag van augustus. Het evenement biedt jong en oud een hele dag vermaak. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan leuke activiteiten in het wortelbos van de Greenport Noord-Holland Noord. 

Duurzaam reizen

De provincie juicht het toe dat de Landbouwshow vanaf deze editie aan de slag gaat met het verbeteren van de bereikbaarheid van het evenement om zo het autogebruik te verminderen. Dit is in lijn met het beleid van de provincie om duurzaam reizen naar evenementen te stimuleren. De Landbouwshow wil de eerste stappen zetten met betere informatie op de website, door het fiets parkeren beter te faciliteren en door onderzoek te doen onder bezoekers naar herkomst en het gekozen vervoermiddel.

Provincie Noord-Holland aanwezig op de Landbouwshow Opmeer