Update werkzaamheden Cruquiusbrug (N201)

De nieuwe brug krijgt steeds meer vorm. De opbouw van de nieuwe brug op locatie is begonnen. Dat geldt ook voor de voorbereidingen voor de fietsonderdoorgang.

Half september wordt het beweegbare brugdek, ook wel het 'val' genoemd, geplaatst op de nieuwe brug. Tegen het einde van het jaar is de nieuwe brug klaar voor gebruik. Dan begt het volgende deel van het project: het uithijsen van het beweegbare brugdek van de andere brug en dat renoveren. 

Cruquiusbrug

Het werk veroorzaakt enige hinder voor het wegverkeer op de Cruquiusdijk en voor de scheepvaart. Ook de omgeving heeft enige geluidshinder. De Cruquiusbrug (N201) blijft open voor weggebruikers.

Beperkte bereikbaarheid Cruquiusdijk

Van maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus 2024 wordt het landhoofd van de fietsonderdoorgang aangelegd. Er wordt gewerkt tussen ongeveer 7.00 en 17.00 uur. Vanwege de grootte van de machines waarmee wordt gewerkt, is autoverkeer op de Cruquiusdijk niet mogelijk. De afslag vanaf de N201 naar de Cruquiusdijk wordt gedurende deze periode afgesloten, met omleiding via de N205/N201. Fietsers kunnen onder begeleiding van verkeersregelaars passeren, met mogelijk kort oponthoud tijdens de hijswerkzaamheden. 

Nood- en hulpdiensten

De N201 en afslagen richting Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk blijven bereikbaar voor de nood- en hulpdiensten. 

Vaarverkeer

Vanaf omstreeks 12 september tot en met eind maart zal het vaarverkeer bij de Cruquiusbrug regelmatig last hebben van (gedeeltelijke) stremmingen. Deze zijn te vinden op de pagina Bereikbaarheid. Meer informatie kunt u vinden op www.vaarweginformatie.nl.

Nieuwe duurzame brug 

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt in 2023-2025 circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm als mogelijk gebouwd. Het brugdeel richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan het brugdeel richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe brug wordt de veiligheid en doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Meer informatie 

Met vragen over de Cruquiusbrug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar cruquiusbrug@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Cruquiusbrug is ook te vinden op www.cruquiusbrug.nl of de regionale facebookpagina Zuid-Kennemerland/IJmond.