Hinder scheepvaartverkeer door storing Leimuiderbrug

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is donderdagmiddag 15 augustus 2024 in storing geraakt. Door een storing aan een veiligheidsrem, de zogenoemde remschoen, wordt de Leimuiderbrug tijdelijk niet bediend.

Vaarverkeer hoger dan 2,56 meter kan niet via de Leimuiderbrug varen. Voor hen geldt een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Schepen onder de 2,56 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen. Donderdagavond kon wegverkeer ook tijdelijk niet over de brug rijden.  

Monteurs zijn aan het werk bij de brug. Mogelijk moet de remschoen worden vervangen. Als vervangen nodig is, wordt dit mogelijk vandaag uitgevoerd. Als levering van de remschoen langer duurt, dan wordt een tijdelijke aanpassing gedaan om de brug voor het weekend in ieder geval weer te kunnen bedienen. 

De remschoen van de brug zorgt er in het geval van een noodsituatie voor dat de brug tijdens het sluiten meteen kan stoppen en niet valt.   

Meer informatie 

(Vaar)weggebruikers en omwonenden met vragen of klachten kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl

Leimuiderbrug waar een auto overheen rijdt