Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg

Gedeputeerde Elisabeth Post plaatste woensdag 11 oktober een geleiderail bij de N23 Westfrisiaweg. Een belangrijke stap op weg naar de afronding van het project N23 Westfrisiaweg. Vanaf half oktober rijdt hier het verkeer tussen de A7 Hoorn Noord en De Strip op een nieuw deel van de weg. Onder andere bestuurders uit omliggende gemeenten waren aanwezig bij dit gedenkwaardige moment.

Langs de N23 Westfrisiaweg is goed te zien en te merken dat dat bouwbedrijf Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland, bouwt. In het westelijke deel wordt vooral gewerkt aan de fietsonderdoorgangen en rotondes. In het oostelijk deel aan de ongelijkvloerse kruisingen.

Auto’s op nieuw asfalt

"We zijn goed op koers richting de openstelling van de weg eind 2018. Er is al veel werk verzet en tegelijkertijd staat er ook nog heel wat op de planning", aldus Elisabeth Post.

Dit is onder andere goed zichtbaar bij Hoorn/Zwaag. De nieuwe weg tussen de A7 Hoorn Noord en De Strip is hier de afgelopen jaren verrezen. Viaducten, geluidsschermen, onderdoorgangen voor fietsers, openbare verlichting en een aantal van de nieuwe rijstroken is inmiddels ver gevorderd. Doordat dit gedeelte van het werk klaar is en het verkeer over een stuk nieuwe weg kan rijden, ontstaat ruimte voor Heijmans om hier de overige delen van de weg aan te leggen. Meer hierover is te lezen in een eerder artikel hierover op deze website.

Bijzonder moment in voortgang project N23 Westfrisiaweg

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland zorgt met haar partners voor een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen, de N23 Westfrisiaweg. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer informatie is te vinden op de projectsite van de N23 Westfrisiaweg.