Actueel

 • Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON

  02 januari 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON De nieuwe Dreefexpositie LE BON(BON) NAPOLEON is vanaf 19 januari te zien in het provinciehuis in Haarlem. Een kleurrijke expositie, met een vingerwijzing naar het befaamde snoepje en een voormalige bewoner van het provinciehuis: Lodewijk Napoleon.
 • INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

  24 oktober 2017 INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.
 • Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

  07 september 2017 Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur van de provincie Noord-Holland en Jur Botter, wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem onthullen op donderdag 14 september het kunstwerk ‘Samenwerking’ van Frank Rosen. Het kunstwerk maakt deel uit van een nieuwe Beeldenroute in de serie Haarlems beeld.
 • Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen

  29 augustus 2017 Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen Iedereen die weleens een kijkje wil nemen in het imposante Noord-Hollandse provinciehuis, Paviljoen Welgelegen in Haarlem, is van harte welkom dat te komen doen tijdens de Open Monumentendagen.
 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017 In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.
 • Kom naar de Parksessies in de tuin van het provinciehuis

  07 juli 2017 Kom naar de Parksessies in de tuin van het provinciehuis - Marcella Kuipers De komende 4 woensdagen opent Paviljoen Welgelegen zijn tuin voor verschillende sessies die onderdeel uit maken van de Parksessies in de Haarlemmerhout. De serie trapt op 12 juli om 19 uur af met de Gestampte Meisjes.
 • DAGERAAD VAN INDUSTRIEEL NOORD-HOLLAND – nieuwe tentoonstelling in provinciehuis

  30 juni 2017 DAGERAAD VAN INDUSTRIEEL NOORD-HOLLAND – nieuwe tentoonstelling in provinciehuis In Noord-Holland willen we in 2050 een duurzame energievoorziening. Het is niet de eerste keer dat de wereld voor zo’n grote omslag staat.
 • IN STIJL: nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  23 mei 2017 IN STIJL: nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht, de legendarische kunstenaars- en architectengroep rond Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld. De tentoonstelling IN STIJL in de reeks Dreef Exposities sluit hierbij aan.
 • Laat je rondleiden door Paviljoen Welgelegen

  28 maart 2017 Laat je rondleiden door het historische provinciehuis Paviljoen Welgelegen Wie altijd al heeft willen weten hoe de eerste koning van Holland, Lodewijk Napoleon, leefde, kan dit nu zelf ontdekken.
 • REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  21 maart 2017 REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis 2 Vrijheid is kwetsbaar, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Centraal in de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei staat het doorgeven van verhalen en herinneringen over vrijheid.
 • Dreef-expositie Beyond the Horizon

  10 februari 2017 Dreef-expositie Beyond the Horizon De geschiedenis van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gaat terug tot 1864 toen in Haarlem het Koloniaal Museum werd opgericht. In 1871 vond het onderdak in Paviljoen Welgelegen. De collectie bestond aanvankelijk uit allerlei wonderbaarlijke voorwerpen die Nederlanders meenamen uit de Oost.

Uitgelicht