Nieuws

 • Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam

  22 november 2017 Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen op korte termijn in overleg met de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de Verbinding A8-A9 en de Stelling van Amsterdam.
 • ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9

  01 november 2017 ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9 Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 bracht een vertegenwoordiger van ICOMOS, het adviesorgaan van UNESCO, een bezoek aan het plangebied van de Verbinding A8-A9.
 • Commissie m.e.r. oordeelt positief over milieueffectrapport Verbinding A8-A9

  29 september 2017 Commissie m.e.r. oordeelt positief over milieueffectrapport Verbinding A8-A9 Het milieueffectrapport voor de Verbinding A8-A9 is door de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) positief beoordeeld. De commissie vindt het rapport “helder en overzichtelijk”.
 • Inloopbijeenkomsten Verbinding A8-A9 op 18 en 21 september

  05 september 2017 Inloopbijeenkomsten Verbinding A8-A9 op 18 en 21 september In juli werden de onderzoeksresultaten van de planstudie Verbinding A8-A9 door Gedeputeerde Staten (GS) vrijgegeven voor inspraak. GS merkten nog geen alternatief aan als voorlopig voorkeursalternatief.
 • Onderzoeken Verbinding A8-A9 vrijgegeven voor inspraak

  12 juli 2017 Onderzoeken Verbinding A8-A9 vrijgegeven voor inspraak Gedeputeerde Staten (GS) hebben nog geen alternatief aangemerkt als voorlopig voorkeursalternatief. Er is besloten om eind dit jaar een besluit over een definitief voorkeursalternatief te nemen op basis van alle (aanvullende) onderzoeken en adviezen.
 • Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9 aan Gedeputeerde Staten

  22 juni 2017 Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9 aan Gedeputeerde Staten De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9, bestaande uit de Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen, hebben kennis genomen van de onderzoeken om te komen tot een voorkeursalternatief.
 • Unesco reageert op visualisaties Verbinding A8-A9

  26 mei 2017 Unesco reageert op visualisaties Verbinding A8-A9 Begin dit jaar stuurde de provincie Noord-Holland visualisaties van de drie alternatieven voor het verbeteren van de route van de A8 naar de A9 aan Unesco. De reactie van Unesco op deze visualisaties is onlangs ontvangen.
 • Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9

  05 april 2017 Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9 De tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief wordt door Gedeputeerde Staten (GS) niet toegevoegd aan de planstudie Verbinding A8-A9. GS geven hiermee gehoor aan het dringende advies van de regio, verenigd in de stuurgroep Verbinding A8-A9. Deze sprak zich eind vorige maand unaniem uit tegen het toevoegen van de tunnelvariant aan het onderzoek.
 • Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant

  Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9 (bestuurders van de gemeenten, Vervoersregio en Rijkswaterstaat) zijn unaniem tegen het toevoegen van de tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief.
 • Tunnelvariant mogelijk toegevoegd aan planstudie Verbinding A8-A9

  10 maart 2017 Tunnelvariant mogelijk toegevoegd aan planstudie Verbinding A8-A9 Definitieve beslissing volgt na Stuurgroepoverleg

  Voor het Nul-plusalternatief, een van de mogelijkheden voor het verbeteren van de route tussen de A8 en de A9, wordt een tunnelvariant toegevoegd aan de planstudie Verbinding A8-A9. Dit voornemen hebben Gedeputeerde Staten (GS) vandaag per brief aan Provinciale Staten laten weten. Een definitieve beslissing over dit voornemen wordt gemaakt in de Stuurgroep (overleg met de samenwerkingspartners) eind maart.
 • Voorkeursontwerpen Verbinding A8-A9 vastgesteld

  18 januari 2017 Voorkeursontwerpen Verbinding A8-A9 vastgesteld De voorkeursontwerpen van het Nul-plusalternatief, het Heemskerkalternatief en het Golfbaanalternatief zijn deze week door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Deze 3 alternatieven zijn mogelijke oplossingen om de route tussen de A8 en de A9 te verbeteren. De vastgestelde voorkeursontwerpen zijn nu openbaar en staan op de website van de provincie Noord-Holland.

Uitgelicht