Over het project

De N23 Westfrisiaweg verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economische structuur en werkgelegenheid.

Veilig en vlot

"Het tracé van het project N23 Westfrisiaweg, de toekomstige N194 en N307, verbindt west en oost in Noord-Holland. Samen met 11 gemeenten uit de regio, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het georganiseerd bedrijfsleven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maken we waar wat we ons voorgenomen hebben. Een veilige en vlotte verbinding voor alle weggebruikers en omwonenden. Een verbinding die vrijer van obstakels is voor het doorgaand autoverkeer. Die fietsers en voetgangers meer veilige oversteekplaatsen biedt en sluipverkeer uit de dorpen houdt.", aldus gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit en Financiën).

Bijdragen van partners

De gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schermer, Opmeer, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen en Koggenland dragen allen bij de realisatie van het project N23 Westfrisiaweg. Dat geldt ook voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het georganiseerde bedrijfsleven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Lees verder wat de bijdrage is van elke partner.