Nieuws

 • Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie

  14 februari 2018 Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie Maar liefst 350 raadsleden, Statenleden, bestuurders, ambtenaren en afgevaardigden van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en belangenorganisaties uit Noord-Holland bouwden 8 februari samen aan de Omgevingsvisie NH2050.
 • Milieueffectrapportage omgevingsvisie van start

  28 december 2017 Milieueffectrapportage omgevingsvisie van start Gedeputeerde Staten hebben op 19 december 2017 de Notitie Reikwijdte en Detailniveau NH2050 (NRD) vastgesteld. Dit is de eerste stap in de procedure van de Milieueffectrapportage (MER) van de omgevingsvisie.
 • Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast

  22 december 2017 Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast Op 18 december 2017 hebben Provinciale Staten (PS) de Koers NH2050 definitief vastgesteld. Een mijlpaal in het proces naar de omgevingsvisie.
 • Koers omgevingsvisie Noord-Holland: balans tussen economische groei en leefbaarheid

  29 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De provincie Noord-Holland heeft een hoog welvaarts- en welzijnsniveau. Om deze ook voor de toekomst veilig te stellen is een goede balans nodig tussen economische groei en leefbaarheid.
 • PS-debat over Omgevingsvisie Noord-Holland

  15 november 2017 PS-debat over Omgevingsvisie Noord-Holland Provinciale Staten (PS) hebben op 13 november opnieuw gedebatteerd over de koers van de Omgevingsvisie voor de provincie Noord-Holland voor 2050. Centraal stonden de moties die naar aanleiding van het debat van 9 oktober over de Omgevingsvisie werden ingediend en de adviezen van Gedeputeerde Staten (GS) daarover.
 • PS vergaderen over Noord-Holland in 2050

  10 oktober 2017 PS vergaderen over Noord-Holland in 2050 Tijdens de extra vergadering van Provinciale Staten (PS) op 9 oktober over de omgevingsvisie hebben alle politieke partijen aangegeven hoe de provincie er uit moet zien in 2050.
 • Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie

  04 oktober 2017 Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie Provinciale Staten voeren maandag 9 oktober om 13.00 uur een richtinggevend debat over de koers van de omgevingsvisie.
 • Weblog: Ruimte voor onze ruimte

  04 oktober 2017 Weblog: Het is maar 10 minuten fietsen "In wat voor provincie wilt u wonen, werken, leven en feesten?" Die vraag hebben we de afgelopen tijd aan veel mensen gesteld. Nu mogen de volksvertegenwoordigers van de provincie zich er over buigen.
 • GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij

  24 augustus 2017 GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij Gedeputeerde Staten (GS) hebben het ‘Discussiedocument; 3 verhaallijnen op weg naar de Koers NH2050’ vrijgegeven dat Provinciale Staten (PS) moet helpen de koers te bepalen voor de Omgevingsvisie NH2050.
 • Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie

  04 augustus 2017 Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie Uit een onderzoek onder ruim 1.400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie.
 • Noord-Hollanders denken heel verschillend over 2050

  19 juli 2017 Noord-Hollanders denken heel verschillend over 2050 Als Noord-Hollanders moeten kiezen over de toekomstige inrichting van de provincie, dan geven zij geen eenduidig signaal af.
 • De mus een beschermd dier?

  04 juli 2017 De mus een beschermd dier? Het aantal soorten planten en dieren is wereldwijd met 58% afgenomen in de laatste 45 jaar. Nederland is hier geen uitzondering op. Van alle Europese landen is de afname in Nederland het grootst.
 • Koers bepalen tijdens SAIL Den Helder

  20 juni 2017 Koers bepalen tijdens Sail Den Helder Geef aan welke toekomstige koers jij vindt dat Noord-Holland moet varen tijdens het grootste nautische evenement van dit jaar: SAIL Den Helder.
 • Shoppen we straks alleen maar online?

  06 juni 2017 Shoppen we straks alleen maar online? 3D-printen, big data en robotisering zijn zo maar een paar trends die de economie sterk beïnvloeden.
 • Ben jij bang voor natte voeten?

  23 mei 2017 Ben jij bang voor natte voeten? Het klimaat verandert. De aarde warmt op als gevolg van CO2-uitstoot, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Het weer wordt extremer.
 • Met de helikopter naar je werk?

  09 mei 2017 Met de helikopter naar je werk? De bevolking neemt nog steeds toe. En hoe meer mensen, hoe meer verkeer. Met name de Randstad heeft een grote aantrekkingskracht om in te wonen en te werken en dit zorgt voor druk op het wegennet en het openbaar vervoer.
 • Spreek je uit over jouw Noord-Holland

  25 april 2017 Spreek je uit over jouw Noord-Holland Je mening geven zonder bang te zijn. Dat is helaas niet in alle landen vanzelfsprekend. Gelukkig kan dit in Nederland wel. Een voorrecht waar we met zijn allen 5 mei bij stil staan. Spreek je ook uit, over wat jij onmisbaar vindt aan Noord-Holland.
 • 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland

  11 april 2017 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland Steden hebben een grote aantrekkingskracht. De verwachting is dat ruim 65% van de wereldbevolking in 2050 in steden woont. Ook in Noord-Holland zien we die trend.
 • Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond?

  28 maart 2017 Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond? De kwaliteit van bodem, water en lucht in Noord-Holland is sterk verbeterd. En dat is maar goed ook want het is de basis voor een gezond en goed leven. Maar is het goed genoeg?
 • Weblog: Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus

  11 november 2016 Weblog Liever een iPad dan een gietijzeren rode brievenbus Op mijn eerste werkdag als gedeputeerde – nu meer dan 5 jaar geleden – kreeg ik de vraag of ik thuis wel een grote brievenbus had. Want ja, er zou een behoorlijke hoeveelheid poststukken mijn kant op komen. Ik heb nog een tijdje overwogen om zo’n mooie rode zware Britse brievenbus neer te zetten, maar dat bleek een paar maanden later toch niet nodig. Ik kreeg namelijk de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van een iPad. Als ik alle informatie die ik sinds die dag heb ontvangen en verstuurd nu zou moeten printen, dan zou ik aan meerdere kamers in het provinciehuis nog niet genoeg hebben om het op te slaan.

Uitgelicht